ASF: Zeci de candidaţi pentru posturile de conducere

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 iulie 2014

ASF: Zeci de candidaţi pentru posturile de conducere

Catrinel Frîncu nu mai este şef la comunicare, după scandalul CARE România

Autoritatea de Supraveghere Financiară a primit zeci de candidaturi pentru cele patru posturi de conducere pe care le-a scos la concurs, urmând să publice numele lor pe site-ul instituţiei, potrivit reprezentanţilor ASF.

"Vineri, 18.07.2014, se închide perioada de înscriere şi vom cunoaşte numărul total al candidatilor (în prezent, cumulat, el este de ordinul zecilor). Numele candidaţilor vor fi afişate pe www.asfromania.ro", a răspuns ASF la solicitarea ziarului BURSA.

ASF îşi caută şef la Direcţia Autorizare-Supraveghere Entităţi Reglementate (Sectorul Instrumentelor şi Investiţiilor Financiare), după plecarea lui Radu Toia, care urmează să preia funcţia de director general adjunct la SIF Transilvania.

Potrivit unor surse din piaţă, intenţionau să îşi depună candidatura pentru acest post actuali angajaţi din instituţie, precum adjuncta lui Toia, Florentina Boboc, consilierul Cosmin Păunescu şi consilierul Laurenţiu Gughea. Toţi cei trei au o experienţă îndelungată în cadrul instituţiei.

De asemenea, Autoritatea aştepta candidaturi pentru postul de şef al Serviciului Comunicare al Direcţiei Juridice şi al Direcţiei Autorizare-Avizare (Sectorul Asigurări-Reasigurări).

Postul de şef la comunicare a fost eliberat de Catrinel Frîncu, după ce un raport al Corpului de Control al Primului Ministru a arătat că a cheltuit bani din conturile Companiei de Asigurări-Reasigurări Exim România, unde soţul său, Radu Frîncu, era preşedinte al Directoratului.

Acest scandal nu a fost văzut bine de noul preşedinte Mişu Negriţoiu. În piaţă se vorbeşte că acesta ar dori să aducă la comunicare un apropiat, mai multe surse indicându-l pe jurnalistul Răzvan Voican.

"Doamna Catrinel Frîncu nu mai este şef serviciu Comunicare. Postul este disponibil şi girat temporar de către domnul Lucian Pop", ne-au spus reprezentanţii ASF.

Catrinel Frîncu a mâncat de peste 9.000 de lei pe banii Companiei de Asigurări-Reasigurări Exim România (CARE România), deţinută de EximBank. Potrivit raportului citat, Radu Frîncu, fost preşedinte al Directoratului CARE România şi soţul lui Catrinel Frîncu, a decontat nu mai puţin de 12 facturi, totalizând 9.175,5 lei, din fondurile companiei de asigurare-reasigurare, toate emise pe numele soţiei sale de societatea Twins Cafe pentru consumaţii efectuate la restaurantul Le Club din Bucureşti. Radu Frîncu a deţinut funcţia sus menţionată în perioada mai 2010-iulie 2013, când Catrinel Frîncu era director de comunicare în cadrul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

Raportul Primului ministru scoate la iveală mai multe sejururi pe care Radu Frîncu le-a făcut împreună cu soţia sa, precum şi cu alte persoane, din companie şi din afara ei, pe banii CARE România, în locaţii precum Ibiza, Roma, Munchen, Paris, San Benedetto del Tronto.

Pe lângă zboruri cu elicopterul, călătorii cu avionul, cheltuieli cu diverse case de modă din străinătate de mii de euro, Raportul prezintă o listă întreagă de produse de lux, precum brăţări, genţi şi bijuterii "Louis Vuiton" sau ceas "Cartier", telefon "Vertu" şi colier "Chimento", de zeci de mii de lei, achiziţionate pe numele conducerii, toate, pe facturi decontate de CARE România.

ASF este instituţia care autorizează, reglementează, supraveghează şi controlează participanţii şi operaţiunile de pe piaţa financiară non-bancară.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Povestea cu afisarea numelor candidatilor este destul de ciudata, chiar o premiera in materie de recrutare atata timp cat poate descuraja participarea la concurs a unor specialisti care sunt angajati pentru moment in alta parte. Ce-ar spune angajatorul daca si-ar vedea angajatul pe lista candidatilor la ASF???

    Pe de alta parte, daca se confirma povestea cu Voican (abia astept sa vad lista candidatilor, daca nu cumva asta e chiar o intoxicare a ASF ca sa descurajeze participarea unor "nechemati"), atunci acest concurs este speta pentru DNA, dat fiind ca ar fi un simplu simulacru, organizat special pentru un anume candidat. Vad ca nu ne mai facem bine, si ca aceste institutii cu sefi numiti politic sunt de fapt simple feude in care fiecare isi face mendrele dupa cum are chef. Credeam ca acest Negritoiu este altfel, dar pasre ca este fix din acelasi aluat cu ceilalti, poate doar putin mai spalat de indelungul contact cu mediul privat. In rest, si el e doar un securist acoperit, ca si ceilalti care nu mai termina de a se roti prin functii numite politic - ba la BNR, ba la ASF. Stau si ma intreb ce s-ar intampla cu toate conservele astea aruncate de servicii prin diverse institutii private daca ar fi pusi sa munceasca pe bune si n-ar fi protejati si invartiti prin sinecuri. Abia astept sa vad lista candidatilor si sper ca voi, Bursa, o sa-i trageti de maneca daca nu o vor publica.  

    1. N-am mai auzit in viata mea ca participantii sa fie pusi pe site.Ce firma de HR ati angajat? Mai aratat-imi o institutie financiara europeana care are asemenea practici. Candidatii au nevoie de pastrarea confidentialitatii participarii. Asa este in toata lumea. Ei si-au dat acordul?!

      Daca nici acum nu este transparenta la ASF ........ce sa mai zic ....sunteti CARCOTASI ! Informati va mai bine de pe site -ul lor ! Pace voua !

      Bine, stai jos, Fulga. Da-ti o palma si du-te la culcare, esti obosit.

    Daca se face recrutarea din cadrul personalului existent este ca si cum ai pune lupul paznic la oi! ei au experienta de a devaliza conturile jucatorilor pe piata d e capital ce au o minima pregatire sau o pregatiremedie. se uita prea repede cazul Harinvest cand cu comisia de control si supraveghere in sediul Harinvest s-au efectuat tranzactii faro acordul proprietarilor de actiuni sa nu uitam nici de cazul de la Oradea si nici de cazul Carpatica Investment .Cei din ASF( CNVMR0 stiu sa facaverificari8 si controale multumindu-se sa dea niste amenzi nesemnificative in comparatie cu pagubele produse . Pe piata de capital ar trbui sa fie ca in medicina pentru malpraxis se ajunge la ridicarea dereptului de a profesa. Au fost situatii in care si profesorilor care au gresit li s-a ridicat dreptul dea activa in invatamant. Pe piata de capital dam amenzi care ajung in conturile ASF si de pagubiti nici nhu le pasa .La ciolan toti se inghesuie si mai intervin in mod ascuns si influentele politice ! Vino,Tepes inapoi! !!!

    Nu se reduce totul doar la problemele din piata de capital. ASF incalca Legea pensiilor private obligatorii. A emis norme in aplicare prin care conditioneaza abuziv plata pensiilor private catre cei care sunt proprietarii acelor sume de bani. Asadar, au emis reguli de asa natura incat sa nu plateasca din fondurile de pensii cand e cazul. In curand, mai multe detalii.

    hai sa vedem cati "bancheri" din ING vor castiga concursul si atunci o sa stim adevarata fata a "noului management"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7768
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3054
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9853
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.3538

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb