ADVERTORIAL JOC RESPONSABIL - pilonul responsabilităţii faţă de jucători în industria jocurilor de noroc din România

Ziarul BURSA #Companii #Gambling / 2 martie 2016

JOC RESPONSABIL - pilonul responsabilităţii faţă de jucători în industria jocurilor de noroc din România

Jocul responsabil reprezintă o temă de mare interes în noua legislaţie a industriei de gambling, legislaţie ce prevede înfiinţarea unui fond de prevenire a dependenţei faţă de jocuri de noroc. Operatorii şi producătorii din România, membri ai asociaţiilor ROMSLOT şi Romanian Bookmakers ştiau însă de mult timp că acesta este viitorul şi cheia unei afaceri de succes şi au pus bazele programului "Joc Responsabil" fără a avea o constrângere legislativă. Acesta a devenit punctul de referinţă în domeniu, fiind cel mai important şi eficient program de prevenire şi combatere a problemelor cauzate de jocurile de noroc pe plan local, cu o expertiză recunoscută de specialişti internaţionali.

Joc Responsabil a devenit modelul cel mai urmat de către industria de gambling în combaterea problemelor de joc

Joc Responsabil, cel mai important şi eficient program de prevenire şi combatere a problemelor cauzate de jocurile de noroc a trecut într-o nouă etapă. De la o iniţiativă ce a aparţinut Asociaţiei Organizatorilor de Sloturi din România - ROMSLOT şi Patronatului Organizatorilor de Pariuri din România - Romanian Bookmakers şi apărut în anul 2012, Joc Responsabil a devenit în prezent un proiect cu acoperire naţională ce îşi propune, pentru anul în curs, să treacă la faza dezvoltării de parteneriate cu autorităţile locale.

Un pas important în dezvoltarea programului Joc Responsabil a fost lansarea noii versiuni a portalului www.jocresponsabil.ro. Site-ul a devenit astfel cel mai modern instrument de facilitare online a accesului la consultanţă de specialitate, oferind celor care îl accesează o multitudine de modalităţi prin care pot solicita informaţii şi ajutor. "Noul site este un instrument foarte util şi uşor accesibil. Ne-am propus să creăm un spaţiu cald, prietenos, în care utilizatorii să aibă încredere că pot găsi sprijin şi solutii. Accesarea site-ului reprezintă, de fapt, primul pas pe care cineva ar trebui să îl facă atunci când simte că jocurile de noroc nu mai sunt doar o distracţie", ne-a declarat reputatul doctor psihiatru şi psiholog Cristian Andrei, consultant în cadrul programului Joc Responsabil.

Aşadar, cu o interfaţă complet schimbată, modernă, facilă totodată, dar şi proiectată să răspundă tuturor nevoilor, noul site pune încă de la început la dispoziţia utilizatorilor un chestionar de auto - evaluare. Aceasta este prima metodă de testare la care solicitantul poate apela pentru a afla dacă problema sa este de natura problemelor cauzate de jocurile de noroc. Chestionarul este atestat de National Council on Problem Gambling şi oferă răspunsuri precise pentru cei care îl completează.

Următorii paşi în traseul urmat de utilizatorul care solicită ajutor sunt contactarea echipei Joc Responsabil, fie prin intermediul unui e-mail, ori printr-un apel telefonic gratuit. În ambele variante, echipa de specialişti Joc Responsabil asigură confidenţialitate maximă, lucru ce, conform celor care au urmat deja terapia în cadrul acestui program, a dus la creşterea încrederii în eficienţa programului şi la renunţarea la reticenţa din partea solicitanţilor de a recunoaşte apariţia unor probleme. Dacă persoana care solicită ajutor doreşte să ţină online legătura cu specialiştii Joc Responsabil, atunci aceasta poate scrie un e-mail la adresa contact@jocresponsabil.ro, iar un psiholog îi va răspunde. O altă opţiune pentru utilizator este de a apela gratuit numărul de telefon 0800 800 099 pentru a discuta cu psihologii programului şi a identifica cele mai bune şi rapide metode de soluţionare a problemei. Apelul poate fi făcut de luni până vineri, în intervalul orar 10:00-18:00. În final, în urma discuţiilor telefonice cu specialiştii Joc Responsabil, persoana ce solicită ajutor se poate programa la două şedinţe gratuite de evaluare şi consiliere la oricare dintre cabinetele programului. "În cadrul programului Joc Responsabil am încercat în mod continuu să găsim metode cât mai diversificate şi rapide de identificare şi tratare a problemelor de joc. Să nu uităm că problemele de joc pot fi rezolvate şi ca în toate cazurile acestea apar pe fondul unei probleme nerezolvate. Ajutorul specializat oferit de un psiholog este necesar pentru depistarea acestora", a declarat doctorul Cristian Andrei.

"Joc Responsabil" - evoluţie şi perspective de viitor

Încă de la lansare, programul "Joc Responsabil" s-a dezvoltat în mod constant, echipa de specialişti reuşind să găsească noi tehnici şi metode prin intermediul cărora să fie mai aproape de jucătorii cu probleme în dorinţa de a le oferi un ajutor real.

Astfel, în 2014, a fost organizat un seminar internaţional, dedicat echipei "Joc Responsabil", gândit sub forma schimbului de experienţă între unii dintre cei mai buni specialişti la nivel european în domeniul problemelor de joc.

Anul trecut, Joc Responsabil a deschis Entertainment Arena Expo 2015, cel mai important eveniment al industriei cu seminarul "Identificarea şi abordarea persoanelor cu probleme de joc, un workshop practic dedicat operatorilor de jocuri de noroc, ce a venit în întâmpinarea acestora cu informaţii pentru o gestionare cât mai bună a eventualelor probleme din sălile de joc. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (O.N.J.N.), în deschiderea acestuia luând cuvântul doamna Odeta Nestor, Preşedintele O.N.J.N., care a pus în discuţie un subiect arzător: implicaţiile legislative în materie de joc responsabil şi înfiinţarea fundaţiei de interes public.

Seminarul s-a bucurat de prezenţa a peste 50 de operatori, lucru ce confirmă interesul în continuă creştere pe care industria jocurilor de noroc din România îl are faţă de tema responsabilităţii sociale şi dorinţa de implicare a acesteia, fiind totodată şi o dovadă de maturitate a pieţei.

În ceea ce priveşte planurile de viitor, echipa din spatele programului ne mărturiseşte că va continua seria evenimentelor marca "Joc Responsabil" şi parteneriatele încheiate în anii precedenţi. Noutatea o reprezintă planul de dezvoltare a parteneriatelor cu autorităţile locale, fiind deja declarate intenţiile de colaborare cu acestea. Programul reprezintă principalul pilon al acestui domeniul în România, fiind singurul în măsură să ofere consultanţă pe tema jocului responsabil. Argumentele sunt date de feedback-ul foarte bun primit în urma proiectelor organizate, dar şi de confirmările venite de la experţi internaţionali, care au declarat că programul se află la un nivel de profesionalism situat chiar peste nivelul altor programe similare aflate în derulare în alte ţări europene. Mai mult, echipa "Joc Responsabil" este o prezenţă constantă la toate evenimentele dedicate domeniului atât din România, cât şi ca participanţi la seminarii şi conferinţe internaţionale.

"Ne bucură că programul Joc Responsabil a devenit un model de urmat de către industria de gambling privind combaterea problemelor de joc. Au loc tot mai frecvent întâlniri profesionale ale operatorilor de jocuri cu profesioniştii din domeniul psihosocial şi, mai presus de toate, acest program Joc Responsabil, este în mod probat unul eficient şi funcţional, respectiv primul şi singurul program de acest profil care oferă un ajutor real jucătorilor ce se confruntă cu probleme, dar şi familiilor acestora", ne-a declarat dr. Cristian Andrei.

Cum vede industria acţiunile de responsabilitate socială

"Responsabilizarea socială nu trebuie să reprezinte doar un trend de urmat, trebuie să fie principiul după care să se ghideze fiecare operator de jocuri de noroc. Trebuie să reprezinte o conjugare a acţiunilor industriei alături de autorităţile şi specialişi deopotrivă, guvernând în jurul promovării unei experienţe frumoase în sala de joc. Un business solid, de viitor poate fi bazat doar pe clienţi ,satisfăcuţi, , care se întorc cu plăcere în săli, care joacă doar pentru distracţie, nedepăşind sumele alocate acestei activităţi. Membrii noştri au înţeles foarte bine acest raţionament şi de aceea susţin de mulţi ani dezvoltarea programului "Joc Responsabil" şi s-au implicat în proiect fără a avea vreo constrângere legislativă" - a declarat Viorela Rădoi, Director Executiv ROMSLOT.

"Clientul pe care operatorii noştri şi-l doresc în locaţiile lor este cel care joacă pentru a se distra, respectiv cel care alocă exact suma pe care şi-o permite, fără a-şi dezechilibra bugetul personal, şi care, la finalul jocului, zâmbeşte fie că a pierdut, fie că a câştigat. Ca orice altă afacere, nici aceasta nu se poate construi cu clienţi nefericiţi. Prin urmare, în cadrul programului nostru, poate chiar mai important decât a trata persoanele cu probleme de joc este demersul de conştientizare a înţelegerii jocului de noroc drept mijloc de divertisment", spune Doru Gheorghiu, director Executiv al Romanian Bookmakers.

Să facem cunoştinţă cu echipa de specialişti a programului Joc Responsabil:

-Dr. Leliana Valentina Pârvulescu - Psihoterapeut şi coordonator al programului Joc Responsabil

Leliana Pârvulescu este psiholog, sociolog, trainer certificat în NLP, F.A.C.S, body language, hipnomentalism şi expert în analiză şi evaluare comportamentală, limbaj nonverbal, evaluarea adevarului si detecţia minciunii. De asemenea, este specialist în psihologie aplicată în domeniul securităţii naţionale, psihologie clinică şi psihoterapie cognitiv - comportamentală.

- Dr. Steliana Rizeanu - Psiholog, profesor universitar doctor, psihoterapeut, director al departamentului Psihologie la Universitatea Hyperion şi coordonator Joc Responsabil

Membră a mai multor asociaţii de specialitate din ţară şi străinatate, Steliana Rizeanu a publicat numeroase articole în domeniul terapiei jucătorilor cu probleme legate de jocurile de noroc. Steliana Rizeanu a obţinut primul titlul de doctor în psihologie din România în domeniul problemelor legate de jocurile de noroc, cu teza "Jocul de şansă patologic. Model de consiliere cognitiv-comportamentală", publicând numeroase cărţi în acelaşi domeniu.

- Bogdan Colceriu - Psiholog şi responsabil regional Transilvania al programului Joc Responsabil

Bogdan Colceriu este psiholog clinician şi psihoterapeut cognitiv-comportamental. Acreditat de Colegiul Psihologilor din România în specializările "Psihologie Clinică" şi "Psihoterapii cognitive şi comportamentale". Bogdan Colceriu aplică principiile evidence-based în lucrul cu clienţii săi, ajutându-i pe aceştia să-şi depăsească probleme din cele mai diverse, printre care şi problemele de joc patologic şi complicaţii ale acestora.

- Cristian Petrescu - Psiholog şi responsabil regional Moldova al programului Joc Responsabil

Cristian Petrescu este psiholog, psihoterapeut sistemic, specializat în psihodiagnostic şi evaluare clinică cognitiv-comportamentală, formator şi supervizor acreditat pe specialităţile psihologie clinică şi psihoterapie. Cu o experienţă profesională de peste 20 de ani, Cristian Petrescu este specialist în terapia de familie şi responsabil pe zona Moldova a programului Joc Responsabil.

- Dr. Cristian Andrei - Consultant al programului Joc Responsabil

Dr. Cristian Andrei este unul dintre cei mai renumiţi psihologi din România, a cărui reputaţie a fost clădită de-a lungul a sute de intervenţii TV şi radio. Dr. Cristian Andrei este psiholog, medic specialist în neuropsihiatria copilului şi adolescentului, fondatorul Institutului de Relaţii Umane Bucureşti şi realizator a numeroase programe TV şi radio. În cadrul Institului de Relaţii Umane a tratat cazuri ale persoanelor ce se confruntă cu probleme de jocuri de noroc. În prezent, este consultant în programul "Joc Responsabil".

CE OFERĂ PROGRAMUL JOC RESPONSABIL?

- Auto-testare online prin intermediul site-ului dedicat www.jocresponsabil.ro;

- O linie telefonică gratuită de tip TEL-VERDE 0800.800.099, prin intermediul căreia jucătorii au posibilitatea de a lua legătura cu un psiholog şi de a primi consiliere telefonică gratuită;

- Şedinţe gratuite de evaluare şi consiliere la unul dintre cabinetele programului. În urma discuţiilor telefonice, persoanele interesate pot cere să fie redirecţionate către psihologii cei mai apropiaţi din Bucureşti, Iaşi sau Cluj;

- Materiale de informare în sălile de joc;

- Cursuri de instruire cu angajaţii din sălile de joc susţinute de către psihologii implicaţi în program.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

31 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7768
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2806
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9951
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.0611

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb