CONFERINŢA CODUL INSOLVENŢEI - EDIŢIA A V-A / CRISTIAN PÂRVAN, PIAROM: "Trebuie să facem curat în mediul de afaceri"

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii #Insolvenţa / 28 februarie 2018

Cristian Pârvan: "Avem insolvenţe în care acţionarul a finanţat foarte bine firma. Propunerea noastră este ca, înaintea deschiderii procedurii de insolvenţă, acţionarilor să li se convertească aceste creanţe în acţiuni".

Cristian Pârvan: "Avem insolvenţe în care acţionarul a finanţat foarte bine firma. Propunerea noastră este ca, înaintea deschiderii procedurii de insolvenţă, acţionarilor să li se convertească aceste creanţe în acţiuni".

Pârvan: "Avem 260.000 de firme cu capital negativ, care parazitează economia"

Avem 260.000 de firme cu capital negativ, care parazitează mediul de afaceri, atrage atenţia Cris­tian Pârvan, preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni din Ro­mânia (PIAROM). Domnia sa consideră că, dacă aceste companii nu îşi completează capitalul în şase luni, ar trebui să fie radiate, pentru bunul mers al economiei. "Trebuie să facem curat în piaţă", a spus domnul Pârvan, subliniind că economia are nevoie de o lege a insolvenţei, dar că ea ar trebui modificată.

În acest context, preşedintele PIAROM propune, printre altele, ridicarea plafonului de îndatorare pe care o companie trebuie îl aibă ca să intre în insolvenţă şi care acum este de 40.000 de lei. Printre altele, domnia sa a menţionat: "Avem insolvenţe în care acţionarul a finanţat foarte bine firma. Propunerea noas­tră este ca, înaintea deschiderii procedurii de insolvenţă, acţionarilor să li se convertească aceste creanţe în acţiuni". De asemenea, domnul Pârvan este de părere că, înainte de insolvenţă, companiile aflate în dificultate ar trebui să treacă printr-o procedură de mediere.

Termenul de judecată de 10 zile de la cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă formulată de către debitor poate crea premisele unei analize superficiale a acesteia, a mai spus şeful PIAROM, propunând eliminarea caracterului urgent al judecării cererii de deschidere a procedurii de insolvenţă provenită din partea debitorului şi prelungirea termenului de judecată de la zece zile, la minimum 20 de zile.

"Posibilitatea creării unor asocieri frauduloase între creditori şi debitori în vederea dobândirii majorităţii la masa credală poate fi combătută prin limitarea influenţei votului în cadrul Adunării creditorilor a celor care se află în relaţie de control cu debitorul", potrivit lui Cristian Pârvan, care subliniază că o altă soluţie care poate fi avută în vedere pentru îmbunătăţirea procesului de insolvenţă ar putea fi reprezentată de diseminarea unei liste a acţionarilor care apelează în mod repetat la această procedură.

"La companiile strategice, nu văd nicio soluţie pentru ieşirea din impas - nici de insolvenţă, nici de faliment", a mai completat Cristian Pârvan, concluzionând că trebuie să salvăm cât mai mult din avuţia economiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb