BVB Banca Transilvania a asigurat peste o treime din rulaj

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 11 februarie 2019

Banca Transilvania a asigurat peste o treime din rulaj

BET-NG, singurul indice în teritoriu negativ

Opt din cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii uşor în teritoriul pozitiv, în contextul în care valoarea tranzacţionată a scăzut, vineri, la 48,16 milioane de lei, atât sub rulajul din şedinţa precedentă, cât şi sub valoarea medie tranzacţionată în acest an, de circa 52,15 milioane de lei.

Acţiunile Banca Transilvania (TLV) au fost, din nou, cele mai tranzacţionate titluri din şedinţa bursieră, înregistrând transferuri de 17,15 milioane de lei, circa 35% din rulajul zilei, în condiţiile în care prin piaţa "deal" nu a fost consemnată nicio astfel de tranzacţie.

În raportul zilnic al societăţii, brokerii de la Prime Transaction au descris şedinţa de tranzacţionare de ieri, astfel: "Evoluţii preponderent ascendente ale indicilor BVB, BET-NG fiind singurul care a înregistrat o uşoară scădere. Valoarea tranzacţiilor a fost de 10,14 milioane de euro. Din cadrul indicelui BET, cea mai bună evoluţie a fost cea a acţiunilor TLV, care au urcat cu 1,59%, urmate de titlurile MedLife (M), care au avansat 1,12%. La polul opus, nicio companie nu a scăzut cu mai mult de un procent, cea mai slabă evoluţie fiind cea a acţiunilor OMV Petrom (SNP), care au scăzut cu 0,73%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile TLV, ultima cotaţie a emitentului fiind de 1,92 lei/acţiune. 

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile producătorului de petrol şi gaze SNP care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 0,3385 lei, valoarea transferată cu titlurile emitentului însumând 12,25 milioane de lei.  

Acţiunile Transelectrica (TEL) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 20,5 lei, înregistrând o creştere de 0,99%, pe fondul unei valori transferate de 5,6 milioane de lei. 

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile Romgaz (SNG), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 30,45 lei/titlu, în scădere cu 0,16%, în contextul unui volum de 3,55 milioane de lei. 

Indicele BET, care include în structura sa cele mai lichide cincisprezece acţiuni de la bursa noastră, a consemnat o apreciere de doar 0,3%, în timp ce indicele extins BET-XT, care este compus din cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la BVB, a avut o creştere uşoară de 0,22%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri, plus Fondul Proprietatea (FP), a încheiat ziua de vineri cu un avans de 0,42%.

   Topul celor mai mari creşteri

1. "Transilvania Construcţii" (COTR): +12,98%

2. "Uztel" (UZT): +4,65%

3. "Altur" (ALT): +4,55%

4. "Şantierul Naval Orşova" (SNO): +3,31%

5. "Oil Terminal" (OIL): +3,24%

            

   Topul celor mai mari scăderi

1. "Electrocontact" (ECT): -11,76%

2. "SIF Hoteluri" (CAOR): -8,45%

3. "Oltchim" (OLT): -5,59%

4. "Compa" (CMP): -2,38%

5. "Rompetrol Well Services" (RRC): -1,96%

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Hello. And Bye.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb