BVB Banca Transilvania asigură peste o treime din rulaj

MIHAI GONGOROI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 5 aprilie 2019

Banca Transilvania asigură peste o treime din rulaj

Transferuri de doar 21,19 milioane de lei

Şedinţa de tranzacţionare de ieri de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) s-a încheiat cu aprecieri pentru toţi cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB), BET marcând un nou avans moderat, de 0,17%, într-o zi în care valoarea transferată s-a situat, pentru a doua zi consecutivă, la mai puţin de jumătate din rulajul mediu zilnic înregistrat în acest an, de 42,95 milioane de lei.

În raportul zilnic al societăţii, brokerii de la Prime Transaction au des-cris evoluţia de ieri a bursei astfel: "Toţi indicii s-au apreciat în şedinţa de astăzi (n.r. ieri), cea mai bună evoluţie fiind înregistrată de indicele BET, res-pectiv o creştere de 0,17%. Lichiditatea rămâne la un nivel scăzut, valoarea tranzacţiilor fiind de doar 21,2 milioane lei. Transferurile cu acţiunile Banca Transilvania (TLV) şi BRD - Groupe Societe Generale (BRD) au asigurat peste jumătate din rulajul de astăzi (n.r. ieri). Cele mai mari creşteri din cadrul indicelui BET au fost înregis-trate de acţiunile Digi Communications (DIGI), care au urcat cu 0,79% şi Medlife (M), cu o creştere de 0,75%. La polul opus gasim emitenţii Trans-electrica (TEL), cu o scădere de 0,95%, respectiv Bursa de Valori Bucureşti (BVB), care s-a depreciat cu 0,9%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile TLV, titlurile societăţii bancare încheind ziua bursieră la 2,145 lei/acţiune, în creştere cu 0,23%, pe fondul unui rulajul de 7,13 milioane de lei.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 13,16 lei, în stagnare, în contextul unei valori transferate de 5,02 milioane de lei.

Acţiunile OMV Petrom (SNP) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 0,363 lei, în creştere cu 0,55%, rulajul pe acest simbol fiind de 2,51 milioa-ne de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile Fondul Proprietatea (FP), ultima cotaţie a emitentului fiind de 0,924 lei/titlu, la acelaşi preţ de închidere ca cel din şedinţa anterioară, rulajul pe acest simbol fiind de 1,51 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" de la BVB a fost realizată o singură tranzacţie, cu titlurile SNP, încheiată la preţul unitar de 0,3645 lei, cu 0,97% peste referinţa din piaţa "regular", valoarea schimbului fiind de 1,09 milioane de lei.

Indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră, a urcat cu 0,15%, iar indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus FP, a încheiat ziua de ieri cu o creştere de 0,13%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Socep" (SOCP): +5,27%

2. "Casa de Bucovina - Club de Munte" (BCM): +2,86%

3. "Zentiva" (SCD): +2,08%

4. "Romcarbon" (ROCE): +1,25%

5. "Prefab" (PREH): +1,18%

------------

Topul celor mai mari scăderi

1. "Electrocontact" (ECT): -14,58%

2. "TMK - Artrom" (TMK): -7,69%

3. "Condmag" (COMI): -6,67%

4. "Altur" (ALT): -5,26%

5. "Rompetrol Rafinare" (RRC): -4,76%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb