BVB BET-FI - singurul indice în creştere

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 aprilie 2019

BET-FI - singurul indice în creştere

Opt din cei nouă indici au scăzut în şedinţa de vineri

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a încheiat dezamăgitor săptămâna de tranzacţionare, opt din cei nouă indici încheind şedinţa de vineri în teritoriul negativ, BET pierzând circa 80 de puncte, în ultima oră de tranzacţionare, pentru a termina şedinţa de vineri la 8.045,38 de punc­te, cu mai mult de 4% sub nivelul afişat în şedinţa de 18 decembrie 2018, ziua anunţului OUG 114.

Şedinţa de vineri a fost una negativă şi din punctul de vedere al lichidităţii, rulajul zilei fiind de 27,69 milioane de lei, peste cel din şedinţa anterioară, doar de 18 milioane de lei, dar sub media zilnică înregistrată în acest an, de circa 44,43 milioane de lei.

În raportul zilnic al societăţii, echipa casei de brokeraj Prime Transaction, notează: "Indicii au înregis­trat evoluţii preponderent descendente în ultima şedinţă din această săptămână. Singurul care a închis în creştere este BET-FI, avansul fiind însă unul modest, de doar 0,2%. Cea mai mare scădere a fost cea a indicelui companiilor din sectorul energetic, BET-NG înregistrând o scădere de 0,84%. Şedinţa de astăzi (n.r. ieri) a început într-un ton optimist, chiar dacă pe volume reduse. Astfel, în prima parte a zilei toţi indicii înregis­trau creşteri. Scăderile au venit în ultimele minute ale şedinţei, când ordine de vânzare de valoare au dus piaţa în jos. Din cadrul indicelui BET, remarcăm avansul titlurilor Sphera Franchise Group (SFG), care au crescut cu 2,16% şi MedLife (M), cu un avans de 1,92%. La polul opus, cea mai mare scădere a fost cea a acţiunilor OMV Petrom (SNP), care au suferit o retragere de 2,19%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile Romgaz (SNG), ultima cotaţie a emitentului fiind de 32,35 lei/acţiune, în scădere cu 0,92%, evoluţie apărută pe fondul unei valori transferate de 5,4 milioane de lei.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 13 lei, cu 0,31% sub referinţa din ziua anterioară, rulajul cu titlurile emitentului însumând 5,2 milioane de lei.  

Acţiunile SNP au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 0,357 lei, în scădere cu 2,19%, în contextul unei lichidităţi de 4,73 milioane de lei. 

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile Banca Transilvania (TLV), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 2,075 lei/titlu, afişând o retragere de 1,66%, în contextul unei valori transferate de 4,12 milioane de lei. 

Prin piaţa "deal" nu a fost înregis­trată nicio tranzacţie.

Indicele BET, care include în structura sa cele mai lichide şaisprezece acţiuni de la bursa noastră, a consemnat o depreciere de 0,61 %, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a avut o scădere de 0,24%.

   Topul celor mai mari creşteri

1. "Condmag" (COMI): +11,11%

     2. "Şantierul Naval Orşova" (SNO):

+6,92%

3. "Vrancart" (VNC): +3,48%

4. "Prodplast" (PPL): +2,73%

5. "Biofarm" (BIO): +2,24%

    Topul celor mai mari scăderi

1. "Electrocontact" (ECT): -14%

2. "Altur" (ALT): -5,56%

     3. "Electromagnetica" (ELMA): -3,52%

4. "Compa" (CMP): -3,35%

5. "Casa de Bucovina-Club de Munte" (BCM): -2,21%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb