BVB Lichiditate de doar 18 milioane de lei

Vlad Dobrea
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 19 iulie 2019

Lichiditate de doar 18 milioane de lei

Indicii BVB au închis în teritoriul negativ

Lichiditatea înregistrată în şedinţa de tranzacţionare de ieri de la BVB a fost de 18 milioane de lei, sub cel din ziua bursieră anterioară, dar şi sub media zilnică a acestui an, de 43,48 milioa­ne de lei, în condiţiile în care oscilaţiile coşurilor de acţiuni de la bursa noastră au fost mai degrabă modeste.

Echipa de la Prime Transaction a descris, în raportul zilnic al societăţii, tabloul de ieri al pieţei astfel: "Şedinţă roşie pentru toţi indicii BVB. Variaţiile au fost cuprinse între -0,29% pentru BET-FI şi -0,55% în cazul BET-BK. Valoarea tranzacţiilor a fost destul de redusă astăzi (n.r. ieri), doar 18 milioane de lei. Din cadrul indicelui BET, doar patru companii au închis şedinţa pe plus, cea mai mare creştere fiind cea a titlurilor Fondul Proprietatea (FP) +0,93%. La capitolul scăderi, am avut cinci societăţi care au închis şedinţa cu o scădere de peste un procent. Cel mai mare declin a fost cel al acţiunilor Bursa de Valori Bucureşti (BVB) care s-au corectat azi (n.r. ieri) cu 3,21%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de titlurile TLV, care au înregistrat transferuri în valoare de 3,86 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului bancar fiind de 2,5 lei/unitate, în depreciere cu 1,19%.

Locul al doilea în acest clasament a fost OMV Petrom (SNP), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 0,4095 lei/titlu, în scădere cu 0,36%, valoarea tranzacţionată însumând 2,8 milioane de lei.

Acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 13,4 lei/acţiune, în depreciere cu 1,03%, pe fondul unei valori transferate de 2,09 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de Romgaz (SNG), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 32,8 lei/titlu, în coborâre cu 1,35%, în contextul unui rulaj de 2,01 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" a fost consemnate o singură tranzacţie, care a fost încheiată cu titlurile SNP la preţul unitar de 0,41 lei/acţiune, în depreciere cu 0,41% faţă de preţul de referinţă din piaţa "regular", pe fondul unei valori transferate de 0,82 milioane de lei.

BET-NG, a încheiat prima şedinţă bursieră a săptămânii în scădere cu 0,49%.

Indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră coboară cu 0,46%, iar indicele BET Plus, al celor mai lichide 40 de titluri ale bursei, s-a depreciat cu 0,40%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Grupul Industrial Electrocontact" (ECT): +13,64%

2. "Ropharma" (RPH): 5,66%

3. "Bermas" (BRM): +5,65%

4. "Prebet" (PREB) +2,50%

5. "Fondul Proprietatea" (FP): +0,93%

--------------------------------------------------

Topul celor mai mari scăderi

1. "Altur" (ALT): -5,26%

2. "Oil Terminal"(OIL): -5%

3. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO): -3,85%

4. "Bursa de Valori Bucureşti" (BVB): -3,21%

5. "Zentiva" (SCD): -2,47%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb