BVB / PRIME TRANSACTION:  "Lichiditatea rămâne la cote de avarie"

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 1 martie 2019

"Lichiditatea rămâne la cote de avarie"

Cu un recul de 0,68%, BET-NG reprezintă singurul indice care a încheiat ziua bursieră în scădere

Rulajul penultimei şedinţe de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) s-a ridicat la 6,72 milioane de euro, sub valoarea medie zilnică a acestui an, de 9,87 milioane de lei, în condiţiile prin piaţa "deal" nu a fost derulat niciun transfer.

Brokerii de la Prime Transaction notează, în raportul zilnic al societăţii: "Indicii au înregistrat evoluţii preponderent ascendente. Singurul indice care a scăzut este BET-NG, a cărui cotaţie a coborât cu 0,68%. Cel mai mare avans a fost cel al BET-FI, care a marcat o creştere de 0,6%. Lichiditatea a urcat comparativ cu şedinţa precedentă, însă rămâne la cote de avarie. Valoarea tranzacţiilor a fost de doar 31,8 milioane lei. Din cadrul BET, cea mai bună evoluţie a fost cea a titlurilor Banca Transilvania (TLV), care au avansat cu 1,28%. La capitolul scăderi, acţiunile Electrica (EL) au avut cea mai mare pierdere, -3,49%, în contextul în care astăzi (n.r. ieri) au fost publicate rezultatele financiare preliminare pentru 2018".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile TLV, cu o valoare transferată de 14,59 milioane de lei, ultimul preţ al acţiunii instituţiei de credit fiind de 1,9 lei/unitate.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile Romgaz (SNG), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 30,3 lei, în scădere cu 1,3%, pe fondul unor transferuri de 3,31 milioane de lei.

Acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 11,9 lei, în stagnare, rulajul cu titlurile băncii însumând 3,26 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile Fondul Proprietatea (FP), ale căror transferuri au fost în valoare de 2,97 milioane de lei, acţiunile Fondului încheind şedinţa de tranzacţionare la preţul de 0,882 lei/unitate, în apreciere cu 0,68%, faţă de şedinţa anterioară.

Indicele BET, care include în structura sa cele mai lichide cincisprezece acţiuni de la bursa noastră, a consemnat un avans marginal de 0,08%, în timp ce indicele BET Plus, care cuprinde cele mai cele mai tranzacţionate 40 de titluri de la BVB, a avut o apreciere şi mai mică, de 0,03%.

Indicele BET-XT, al celor mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră, s-a apreciat cu 0,06%, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii a urcat cu 0,25%.

   Topul celor mai mari creşteri

1. "Uztel" (UZT): +14,52%

2. "Bermas" (BRM): +6,19%

3. "Erste Group Bank" (EBS): +5,37%

4. "Oil Terminal" (OIL): +4,10%

5. "Condmag" (COMI): +3,45%

   Topul celor mai mari scăderi

1. "Oltchim" (OLT): -8,73%

2. "Altur" (ALT): -8,33%

3. "Zentiva" (SCD): -7,14%

4. "Electroputere" (EPT): -5,88%

5. "Uamt" (UAM): -4,00%

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. cbsvcf ultra cell cbd oil

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb