BVB Rulaj de 8,2 milioane de euro, sub media anului

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 2 august 2019

Rulaj de 8,2 milioane de euro, sub media anului

Cu excepţia BET--FI care a stagnat, toate coşurile de acţiuni de la BVB au cunoscut deprecieri

Creştere de 0,84% pentru acţiunile TLV, faţă de noul preţ de referinţă, de 2,385 lei

Valoarea transferurilor din şedinţa de ieri a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) s-a ridicat la 8,23 milioane de euro, sub valoarea medie a rulajului din acest an, de 8,97 milioane de euro, în condiţiile în care, prin piaţa "deal", nu a fost realizat niciun schimb.

Acţiunile Banca Transilvania (TLV) au fost vedeta zilei bursiere, în condiţiile în care, ieri, a fost ex-date aferentă majorării de capital social cu acordarea de acţiuni gratuite, respectiv un titlu la douăsprezece deţinute.

Rulajul cu titlurile TLV s-a ridicat la 16,33 milioane de lei, preţul acţiunii încheind şedinţa de tranzacţionare la 2,405 lei, în creştere cu 0,84% faţă de noul preţ de referinţă, de 2,385 lei.

Brokerii de la Prime Transaction au notat, în raportul zilnic al săptămânii: "Evoluţii descendente pentru indicii BVB. Cea mai mare scădere a fost cea a sectorului energetic, reprezentat de BET-NG, care a coborât astăzi (n.r. ieri) cu 2,27%. Valoarea tranzacţiilor a fost de 38,9 milioane lei, cu un aport semnificativ din partea tranzacţiilor cu acţiuni TLV. Din cadrul BET, cele mai mari scăderi au fost cele ale titlurilor Electrica (EL) -3,51%, OMV Petrom (SNP) -3,36% şi Romgaz (SNG) -2,39%. La polul opus, cea mai bună performanţă a fost înregistrată de acţiunile MedLife (M) +1,25%".

În piaţa "regular", după acţiunile TLV, locul al doilea în clasamentul rulajului a fost ocupat de titlurile Digi Communications (DIGI), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare în stagnare, la preţul unitar de 30 de lei, valoarea schimburilor cu acţiunile operatorului de telecomunicaţii însumând 4,14 milioane de lei.

Acţiunile SNP au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 3,61 lei, pe fondul unei valori transferate de 3,61 milioa-ne de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au angrenat un rulaj de 3,48 milioane de lei, ultima cotaţie a Fondului fiind de 1,095 lei, în creştere cu 0,46%.

Indicele BET, al celor mai lichide şais-prezece acţiuni de la BVB, cu excepţia SIF--urilor, a coborât cu 0,91%, în timp ce indicele compozit BET Plus, care include cele mai tranzacţionate 40 de titluri de la bursa noastră, a înregistrat un recul de 0,84%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus FP, a stagnat, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a depreciat cu 0,6%.

1. "Ropharma" (RPH): +7,14%

2. "Ves Sighişoara" (VESY): +7,00%

3. "Bucovina-Club de Munte" (BCM): +4,96%

4. "Electroargeş" (ELGS): +3,51%

5. "TMK - Artrom" (ART): +3,24%

-----------

Topul celor mai mari scăderi

1. "Socep" (SOCP): -3,57%

2. "Electrica"(EL): -3,51%

3. "OMV Petrom" (SNP): -3,36%

4. "Romcarbon" (ROCE): -3,29%

5. "Farmaceutica Remedia" (RMAH): -2,99%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb