BVB Scăderi pe linie pentru indicii bursei

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 21 noiembrie 2018

Scăderi pe linie pentru indicii bursei

Salt de 4,82% pentru Nuclearelectrica, ca urmare propunerii de modificare a dividendului suplimentar

Şedinţa de tranzacţionare de ieri a fost marcată de deprecieri ale tuturor indicilor Bursei de Valori Bucureşti (BVB), pe fondul unei valori tranzacţionate de 8,55 milioane de euro, puţin sub valoarea medie înregistrată în acest an, de 8,83 milioane de euro.

În raportul zilnic al societăţii, brokerii de la Prime Transaction au detaliat evoluţia de ieri a bursei: "Toţi indicii au închis pe minus, cea mai mare scădere fiind consemnată de BET-BK, care a coborât cu 0,84%.

Rulajul s-a îmbunăţit comparativ cu şedinţa precedentă, ajungând la 39,8 milioane lei. Banca Transilvania (TLV) a fost cel mai lichid emitent, valoarea tranzacţiilor cu acţiuni TLV fiind de 8,5 milioane lei. Din cadrul indicelui BET, singura companie care a crescut astăzi (n.r. ieri) este Nuclearelectrica (SNN), aceasta fiind de altfel şi vedeta şedinţei de tranzacţionare. Titlurile SNN au urcat cu 4,82% în urma propunerii de modificare a dividendului suplimentar de la 0,7893 lei/acţiune la 1,61 lei/ acţiune. La polul opus avem două companii care au înregistrat scăderi de peste 3%: Sphera Franchise Group (SFG) -3,64% şi MedLife (M) -3,26%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile TLV, ultima cotaţie a instituţiei de credit fiind de 2,33 lei/acţiune, în scădere cu 0,43%.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de Electrica (EL), care au încheiat şedinţa de ieri la preţul unitar de 10,76 lei/acţiune, în stagnare, pe fondul unui rulaj de 6,71 milioane de lei.

Acţiunile SNN au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 8,91 lei/titlu, transferurile cu titlurile producătorului de energie nucleară însumând 5,45 milioane de lei.

Indicele BET, al celor mai lichide cincisprezece companii ale pieţei noas­tre, cu excepţia SIF-urilor, a scăzut cu 0,78%, iar indicele BET-XT, al celor mai tranzacţionate 25 de titluri de la BVB, a avut o depreciere de 0,83%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a coborât cu 0,69%, iar indicele energetic BET-NG a terminat ziua de ieri cu o scădere de 0,65%.  

  Topul celor mai mari creşteri

1. "Societatea de Construcţii Napoca" (NAPO): +6,57%

2. "Artego" (ARTE): +5,83%

3. "Electroargeş" (ELGS): +5,60%

4. "Nuclearelectrica" (SNN): +4,82%

5. "Electroputere" (EPT): +4,76%

  Topul celor mai mari scăderiine

1. "Sphera Franchise Group" (SFG): -3,64%

2. "Compa" (CMP): -3,46%

3. "MedLife" (M): -3,26%

4. "Condmag" (COMI): -3,13%

5. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO): -2,59%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb