Cel mai modern centru de testare al Companiei Continental a fost inaugurat la Braşov

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 28 septembrie 2016

Cel mai modern centru de testare al Companiei Continental a fost inaugurat la Braşov

Piesele sunt supuse unor teste extreme, dar şi de "îmbătrânire" pentru a vedea rezistenţa şi performanţa lor

Continental, unul dintre cei mai mari furnizori internaţionali de componente auto şi principal producător de anvelope la nivel mondial, a inaugurat marţi, la Braşov, un nou centru de cercetare şi dezvoltare în România, după o investiţie de 6 milioane de euro. Proiectul conturării acestui centru a demarat în august anul trecut, iar în prezent, centrul de la Braşov, care se întinde pe o suprafaţă de 1.800 de mp lângă fabrica Continental de la Ghimbav, este cel mai modern şi complex centru de acest tip din cadrul companiei.

23 de angajaţi în prezent

"Până acum, componentele produse de Continental erau testate doar în laboratoarele din Germania. Continental mai are asemenea centre şi în India, China şi SUA, dar centrul de testare şi dezvoltare de la Braşov beneficiază de cele mai noi şi complexe echipamente din domeniu şi poate face o gamă variată de teste, de la cele de performanţă, la cele de performanţă, precum şi de analiză a combustibililor", ne-a declarat Adrian Turcaş, unul dintre cei care a participat la conturarea acestui proiect. Echipamentele din acest centru sunt de ultimă generaţie, produse în Germania de companii de renume pe acest segment. Centrul are în prezent 23 de angajaţi, iar în anii următori echipa de cercetare dezvoltare va ajunge la 60 de persoane.

Continental a ales Braşovul pentru acest centru, fiindcă aici găseşte specialişti

"Continental a investit într-un nou centru de inginerie pentru că în România dezvoltăm software şi produse inovative în domeniul automotive. Avem 5.000 de ingineri în România care dezvoltă produse şi software pentru o mobilitate tot mai eficientă. Acest lucru înseamnă responsabilitate transferată în România, în echipele de cercetare şi dezvoltare de aici. Inginerii noştri lucrează pentru maşina autonomă, dezvoltă aplicaţii de interconectivitate în automotive şi de eficienţă energetică şi de consum. Avem nevoie de specialişti în acest domeniu în toate locaţiile din România, iar la Braşov găsim aceşti oameni", a spus Dr. Christian von Albrichsfeld, directorul general Continental România.

Germanii au investit până acum 89 de milioane de euro la Braşov, 21 de milioane de euro fiind doar suma investită în 2015, susţin reprezentanţii companiei. Germanii de la Continental au inaugurat fabrica de la Ghimbav în 2013, în urma unor investiţii de 44 de milioane de euro. "Activitatea colegilor noştri din această nouă locaţie este dedicată unităţii comerciale Fuel&Exhaust Management. Ei vor dezvolta aici proiecte ce presupun testarea şi validarea produselor, precum şi activităţi de cercetare şi dezvoltare", a explicat Dr. Joachim Zirbs, directorul locaţiei Continental Braşov.

Peste ce teste trebuie să treacă piesele

Centrul este împărţit în mai multe camere unde se execută diverse teste pe componentele produse de companie. În acest moment, la Ghimbav se produc patru tipuri de pompe de combustibil (diesel, benzină, cu perii şi fără perii), care din punctul de vedere al carcaselor din plastic şi diverselor componente conexe reprezintă o varietate de câteva zeci de modele, iar în timp se va ajunge la sute de modele. Piesele produse de Continental vor intra în aceste camere de testare pentru a fi verificate, astfel încât să corespundă cerinţelor clienţilor. Una dintre camerele speciale este "Vibration test room", unde piesele sunt supuse unor teste extreme. "Piesele sunt supuse unor şocuri mecanice, de exemplu putem simula ce se întâmplă cu piesa pe un drum cu gropi, atât în cazul în care piesa este montată pe un autovehicul, dar şi pe timpul transportului acestor piese", a explicat Adrian Turcaş. De asemenea, în această cameră se testează şi îmbătrânirea piesei. "Putem vedea ce se întâmplă cu respectiva piesă după 10 ani, dacă mai respectă aceleaşi standarde de la început în ceea ce priveşte calitatea şi performanţa", a completat Adrian Turcaş.

Totodată, într-o altă încăpere, piesele sunt testate din punct de vedere climatic, în echipamentele speciale piesele fiind supuse şi la şocuri termice. În camerele termice, într-o secundă, piesa trece de la o temperatură de + 80 de grade Celsius, la o temperatură de - 70 de grade Celsius, astfel ca să se poată observa cum se comportă respectivul component la un astfel de şoc termic. Nu în ultimul rând, în centrul de la Ghimbav există şi o zonă de management al combustibilului, care din punct de vedere al complexităţii este cea mai mare din companie. Aici piesele sunt testate cu diverse tipuri de combustibil, ca şi cum ar fi montate în rezervorul maşinii. Ultima componentă a acestui centru este o cameră funcţională unde va fi testat noul produs al Continental, pe partea de catalizare, care va intra pe linia de producţie a fabricii de la Ghimbav începând de anul viitor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9750
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8266
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2934
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9005
Gram de aur (XAU)Gram de aur417.1686

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb