DUPĂ MAI BINE DE 20 DE ANI Zentiva - la un pas de a părăsi BVB

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 9 august 2019

Zentiva - la un pas de a părăsi BVB

Zentiva Group deţine 96% din producătorul de medicamente din Bucureşti, peste pragul de 95%, care îi permite delistarea

Zentiva Bucureşti (SCD), fosta Sicomed, este tot mai aproape de a părăsi Bursa de Valori Bucureşti (BVB) după ce, în urma încheierii operaţiunii de majorare de capital din data de 5 august, Zentiva Group, entitate cu sediul în Praga, a ajuns la o deţinere de 95,95% din producătorul de medicamente, peste pragul de 95% la care acţionarul majoritar poate să demareze procedura de delistare.

Din totalul celor 300 de milioane de acţiuni noi oferite spre subscriere deţinătorilor drepturilor de preferinţă la un preţ de 0,1 leititlu, au fost subscrise 280,055 milioane de acţiuni, echivalentul a 93,35% din totalul titlurilor oferite spre vânzare, restul de 19,944 milioane de acţiuni urmând a fi anulate.

În urma operaţiunii, capitalul social al Zentiva Bucureşti a ajuns la 697,017 milioane de acţiuni, din care 668,778 milioane de titluri sunt deţinute de Zentiva Group, restul de 28,238 milioane de acţiuni SCD aparţinând altor persoane fizice şi juridice.

Începând din luna octombrie 2018, fondul Advent International este proprietarul diviziei Zentiva pe care a achiziţionat-o de la grupul farmaceutic francez Sanofi, pentru suma de 1,9 miliarde euro.

Producătorul de medicamente din Bucureşti a fost listat la BVB în anul 1998 şi, la preţul de tranzacţionare a unei acţiuni SCD de ieri, de 3,4 lei/unitate, are o capitalizare de 1,417 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. si Sanofi sa luptat sa o delisteze, dar se pare ca mai inteligenti au fost cei de la Advent International, si le va iesi pana la urma, interesant va fi ce pret vor oferi/actiune, sau poate ca la profitul (profiturile viitoare) inregistrate este mai bine sa pastrezi actiunile scd!!

    1. Pai s au facut oferte dar sansa de reusita a depasirii pragului de 95% era foarte mica, pentru ca sunt cuponari, etc. Majorarea de capital era singura solutie. Totusi nu vad de ce ai pastra actiuni intr o societate inchisa, cu un actionar majoritar cu peste 96%, indiferent de profituri viitoare. Mi se par bani blocati.

      este mai simplu sa te "lipesti" de cine stie sa faca bani (afaceri) decit sa te stresezi sai faci tu!! Ex. cei care au pastrat actiunile AZO, ce venituri au avut din dividende dupa delistare? iar la SCD vorbim de domeniu farma, medicamente !?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb