Fostul şef al CDC, în faţa Congresului SUA: "Agenţiile americane au finanţat manipularea viruşilor în laboratorul din Wuhan"

George Marinescu
Ziarul BURSA #Internaţional #Sănătate / 10 martie 2023

Ilustraţie de MAKE

Ilustraţie de MAKE

Robert Redfield, fostul şef, în perioada 2018-2021, al Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA a declarat, în calitate de martor, în faţa unei comisii din Congresul American că agenţiile americane au finanţat manipularea unor viruşi în laboratorul din Wuhan, China, potrivit unui material publicat de BBC.

Laboratorul din Wuhan este cel despre care recent, în 1 martie, directorul FBI, Christopher Wray, a afirmat că este locul de unde ar fi putut scăpa accidental Sars-Cov 2 care a dus la pandemia de Covid 19, în urma căreia au decedat peste 6,5 milioane de oameni.

În faţa comisiei din Congres, dr. Robert Redfield a afirmat că, deşi a susţinut de la începutul pandemiei teoria privind scurgerea din laborator a acestui virus, el a fost eliminat din comitetul de analiză din cadrul CDC, deoarece teoria sa a fost respinsă iniţial de Anthony Fauci, şeful instituţiei publice americane, ca fiind "complet neadevărată".

La începutul pandemiei, Robert Redfield a spus că, din punct de vedere ştiinţific, el nu crede că Sars-Cov 2 are origini strict naturale, ci că a fost modificat în laboratorul din Wuhan.

"Mi s-a spus (n.red. - de către cei de la CDC) că vor o singură naraţiune şi că eu, evident, am un alt punct de vedere. Practic au distrus orice dezbatere cu privire la originea virusului", a afirmat Redfield, în faţa congresmanilor americani.

Anthony Fauci, care nu a fost prezent la audiere, a negat acuzaţia doctorului Redfield, susţinând că acesta nu a fost exclus de la dezbaterea iniţială.

"Nimeni nu a exclus pe nimeni. Să spună că nu a fost dorit acolo pentru că avea o altă părere... Au fost mai multe persoane prezente care au fost de părere că ar fi putut fi vorba despre un virus artificial", a declarat, pentru Politico, Anthony Fauci, care s-a retras în decmebrie 2022 din toate funcţiile sale guvernamentale.

În cadrul audierii, Robert Redfield a mai oferit congresmanilor şi alte elemente interesante, referitoare la opoziţia pe care a manifestat-o împotriva cercetării câştigului de funcţie pentru viruşi, care sunt manipulaţi în mediile din laboratoare, pentru a deveni mai infecţioşi. Referindu-se la aceste manipulări a viruşilor, Redfield a afirmat că este posibil ca agenţiile americane să fi finanţat astfel de cercetări în laboratorul din cadrul Institutului din Wuhan, lăsând să se înţeleagă că astfel de cercetări au dus la apariţia Sars-Cov 2. Redfield a spus că natura extrem de infecţioasă a virusului îl deosebeşte de alte coronavirusuri şi a afirmat că este puţin probabil ca Sars-Cov 2 să fi evoluat aşa în mod natural.

Membrii Comisiei din cadrul Congresului au afirmat încă de la constituirea ei că doresc să rămână imparţiali, chiar dacă aceasta este constituită din nouă republicani şi şapte democraţi. Cu toate acestea, în urma audierii doctorului Robert Redfield, congresmanul republican Marjorie Taylor Greene a exprimat îngrijorări cu privire la deciziile luate de agenţiile federale în timpul pandemiei.

James Comer, preşedintele Comitetului de Supraveghere şi Responsabilitate din Congres, a afirmat: "Cred că dr. Fauci şi dr. Collins au fost prinşi cu mâinile în borcanul de prăjituri. Au fost prinşi supraalimentând viruşi într-un laborator chinez nesecurizat".

Pentru a se apăra de acuzaţiile fostului director CDC, democraţii din Comisie au susţinut că mai mulţi oameni de ştiinţă care au studiat virusul au spus că nu există dovezi ştiinţifice noi care să indice o scurgere din laborator. Unii reprezentanţi democraţi de la audiere au avertizat că acuzarea lui Fauci ar eroda şi mai mult încrederea în oficialii guvernamentali din domeniul sănătăţii, ameninţănd sănătatea publică.

"Vrem să descoperim faptele, dar nu putem merge pe o cale periculoasă alimentând conspiraţii nefondate despre dr. Fauci şi alţi oficiali din domeniul sănătăţii publice", a spus congresmanul democrat Debbie Dingell.

În susţinerea acestui punct de vedere, jurnaliştii de la BBC arată că o origine naturală a Sars-Cov 2 este teoria cea mai probabilă potrivit profesorului David Robertson, şeful departamentului de genomică virală şi bioinformatică din cadrul Universităţii din Glasgow.

Opinia Cititorului ( 26 )

  1. Erau unele organizatii sau asociatii, care primeau fonduri guvernamentale inclusiv pentru studierea castigului de functie al unor virusi. Cel putin o parte din lucrari s-au facut in China, nu mai retin exact daca in Wuhan sau in alt oras.

    Finantarea s-a oprit 2017, odata alegerea unui nou presedinte american. Exista informatii publice despre cine sunt privatii si oficialii americani implicati in aceste operatiuni, dar au fost ingnorate cu agresivitate, acesta este cel mai potrivit termen. 

    1. Iata si alt oras... North Carolina. Acolo era planificata modificarea si gain of function pe coronavirusuri in cadrul proiectului DEFUSE propus spre finantare catre DARPA. Chinezii in Wuhan faceau doar partea de "field research", capturarea de lilieci, analizarea esantioanelor, etc.

    Pandemia a pornit la cativa km de cel mai mare laborator biologic din China, Wuhan, care se stie ca lucreaza inclusiv cu arme biologice pt armata, inclusiv studii pe aceste coronavirusuri.

    Dar n-are nici o legatura cu acel laborator. A aparut chiar langa din coincidenta? Si tot din coincidenta nu a fost gasit nici un animal bolbnav de coronavirus, desi s-au testat zeci de mii de animale in Wuhan. 

    Chinezii au stiut de la inceput ca au de-a face cu ceva deosebit de grav, nu doar o "raceala", sau "gripa", de-aia au sudat oamenii in blocuri si impuscau oameni pe strada care incercau sa iasa din zona de carantina.

    Am avut acest covid. In afara de faptul ca nu respiri deloc ok, pierdere miros durere de cap am mai avut un feeling tare ciudat, ca si cum simteam ca e ceva in mine care vrea sa ma omoare. Asta poate ziceti ca-i paranoia, ok poate a fost paranoia. 

    1. Panica și isteria intretinute în perioada covidiană au o singură explicație logică.

      S-a știut de la început că este vorba de un virus creat în laborator și toți, chinezi, americani, ruși, s-au așteptat la efecte devastatoare.

      De aici a venit și graba punerii pe piață a unor seruri experimentale cu ARNm. 

      si acum te plateste pentru propaganda ? am observat ca acest pericol a fost exclusiv in zona media , in lumea reala nu am cunoscut pe nimeni care sa moara exclusiv de covid , doar de alte boli cu covid . asta cu dureri de cap si respirat greu este la orice gripa , iar tu ai mai bagat si aia cu feelingul pentru impresie . incearca un control medical in alta zona decat asta inchipuita a covidului .

      Si daca au murit oameni care erau mai batrani si aveau si alte boli e ok?

      Eu am luat covid ul de la socrii lu frate meu, care au fost intr-o croaziera de-asta pe vas nu mai stiu unde chiar in februarie-martie 2020. De la ei a luat frate-meu, fiica-sa si nevasta-sa ,apoi eu, apoi mama socrilor(care a murit), apoi 2 vecini de bloc de -a lui frate meu, prieteni de=ai lor, ei au fost ok, dar au dat unui coleg de servici mai in varsta care a ajuns f grav la spital, si a scapat. 

      Toti ne amintim imaginile acelea din Italia cu oameni ce stateau pe coridoarele spitalelor, lesinati pe acolo fara sa existe tratament fara paturi libere etc. Si cum erau triati ca la razboi, cei tineri primii ca ei au sanse mai marri sa scape.

      Acum ca virusul s-a mutat de n ori si nu mai e asa periculos, in plus exista si vaccin multi viteji se arata. De fapt si atunci au fost viteji, ca aflasera ca mai mult batranii sunt vulnerabili, si oricum aia au alte boli si oricum mai scapa statul de dat pensii. 

      "si daca au murit oameni mai batrani si aveau si alte boli e ok ? " pai voiai sa nu mai moara oameni ? ai o fractura uriasa de logica ! de ce nu ai pomenit si de imaginile cu zeci de sicrie din nu stiu ce biserica si duse apoi cu camioanele ? acele imagini care au circulat putin pina s-a dezvaluit ca erau din 2013 cu imigranti din Africa inecati . se pare ca faci parte dintre putinii care au mai ramas la nivelul informatiilor din 2020 . de atunci au aparut diferite studii ale unor medici de prestigiu care spun pe scurt ca a fost o cacealma cu masuri exagerate si inutile . am o presimtire ca nu peste mult timp nu o sa mai aveti tupeul sa mai faceti propaganda . procesul mascaradei ia amploare si nu poate fi oprit , adevarul invinge intotdeauna .

      Faptul ca tu nu cunosti decat doi oameni si ca nici unul nici altul n-au murit de Covid, iti justifica postarea?

      Si eu am lesinat de 2 ori si asa am descoperit ca aveam covid dupa ce au chemat salavarea...iar priteneul meu a murit dupa ce l-au dus la spital in Albania. El a studiatmedicina 7 ani dar pentru ca nu avea incredere in medicamentele chimice nu a profesat, a facut diplomatie....era diplomat francez in Albania....Multi cunoscuti si prieteni au murit....sau au suferit...deci nu a fost o raceala sau gripa...

      O colega de serviciu, o femeie de vreo 50 si ceva de ani a murit la vreo 4 luni de la infectia Covid, prin toamna lui 2020. O vecina pe scara blocului a murit la inceput de sep 2021, la inceputul scolilor si a valului Delta (nu stiu daca de la vaccin sau Covid, se punea presiune pentru vaccinare).

      Dar acesta este doar varful aisbergului. Pentru fiecare om mort in faza acuta a infectiei cu SARS-CoV-2, exista 5, poate 10 care vor muri in faza post-acuta, in 6 - 24 luni. SARS-CoV-2 nu este influenza care provoca probleme mai grave din cauza interferonului si a citokinelor generate in faza inflamatorie. Nu, SARS-CoV-2 are si aceasta faza (Delta) dar la Omicron este mult mai redusa. Dar SARS-CoV-2 exceleaza prin suprimarea repararii ADN-ului celular. Organele esentiale, plamani, inima, rinichi, ficat pot fi sever afectate pe termen mediu.... acum, fiecare cum ii va fi norocul, dar decesele in exces, mortile subite sunt cauzate de expunerea la virus, iar vaccinatii nu sunt protejati deloc de acest efect. 

    Sosoaca, prima conspiraționista a țării, trebuie să fie decorată de Johannis cu Ordinul Serviciu Credincios, iar medalia să-i fie pusă la pieptul generos de Master of Ceremony Arafat.

    În onoarea ei, vor fi trase salve de zeamă vax pe cerul patriei, iar citii, jurmele și cherechesii acestei plandemii își vor ciurui brațele vânjoase la foc automat cu zeama minune.

    Bună și pentru ciorbita, și pentru tocăniță:)) 

    1. Obeza cu șoric spune că nu e niciun pericol, guvidul merge pe stomacul gol deși al ei e plin tot timpul.

      Zeama vax e motivul pentru care nu mai trebuie sa stai in casa. Cu primate agresive si obeze nu faci mare lucru. 

      Gresit. Omicron este motivul pentru nu mai trebuie sa stai in casa. Nici cu tine nu facem mare lucru.

      omicron a venit după 2-3 doze, hai că neuronul stingher îți prisosește.

    Ilustrația lui Make e ca de obicei inspirată.

    Tare de tot. 

    1. vezi ca a mai ramas o scama !

      Buimacel, taie-ti părul din nas că fornăi.

      Să nu te sufoci. 

      Tie ti-a cazut parul din nas...cititorii stiu de ce.

    Americanii nu pot fi de vina in privinta asta. Nici in cazul Nord stream nu sint de vina. Rusii sint de vina. Si nu americanii au declansat razboiul din Irak. Au fost fortati de extraterestrii sa-l declanseze. Dar nu mai exista dovezi în sensul asta pentru ca extraterestrii le-au luat cu ei cand au plecat.

    1. Dane, suntem aici printre voi!Tot noi am l-am convins pe putin sa omoare omaneni nevinovati si armata proprie!Am dublat pretul la energie si va punem sa mancati insecte!Tot noi va poluam atmosfera cu carbon si ocenele cu plastic..bai inteligentilor?!

    oare covidul si razboiul sint legate intre ele ? ma refer la bani pentru finantarea razboiului , intreb si eu ca par planuite .

    oare covidul si razboiul sint legate intre ele ? ma refer la bani pentru finantarea razboiului , intreb si eu ca par planuite .

    Domnul Make ne bucura din cand in cand cu astfel de imagini...

    Hehehe,s-a umplut congresul american de conspirationisti si medievali.oare o cenzureze furerii digitali tot congresul?????

    Ursula von der Leyen, Președintele Comisiei Europene, ch arles Michel, Președintele Consiliului European, Christine Lagarde, Președintele Băncii Centrale Europene, Paschal Donohoe, Președintele Eurogrupului, și Werner Hoyer, Președintele Băncii Europene de Investiții, au publicat un editorial evidențiind importanța accelerării tranziției Europei către o economie verde și digitală. Aceștia au subliniat că deciziile luate acum vor avea impact asupra generațiilor viitoare și este responsabilitatea colectivă să acționeze în consecință.

    Editorialul evidențiază necesitatea creării unor industrii cu emisii zero, promovarea competitivității tehnologice și diversificarea lanțurilor de aprovizionare pentru a menține prosperitatea și suveranitatea strategică a Europei în deceniile următoare. Pentru a finanța aceste eforturi, va fi necesar capitalul privat, iar investițiile publice vor oferi orientări politice și vor stimula atragerea capitalului privat. 

    Editorialul evidențiază, de asemenea, importanța pieței unice, care a fost fundamentul prosperității Europei în ultimii 30 de ani. Cu toate acestea, autorii subliniază că progresul în domenii cheie, precum uniunea piețelor de capital, a fost lent. În prezent, băncile asigură cea mai mare parte a finanțării pentru investițiile din Europa, dar acest lucru nu este suficient pentru a ajuta UE să concureze cu SUA în cursa globală de investiții. Autorii solicită o uniune a piețelor de capital mai profundă și mai armonizată, care va debloca potențialul considerabil al economiilor Europei și va face euro o monedă mai atractivă. 

    În general, autorii solicită o ambiție și un efort mai mare pentru eliminarea obstacolelor în ceea ce privește finanțarea și armonizarea transfrontalieră, inclusiv legislația privind insolvența, accesul simplificat la piețele de capital și transparența informațiilor. Autorii consideră că aceste eforturi vor fi cruciale în realizarea potențialului economic al Europei și în asigurarea suveranității sale strategice în anii care vor urma.

    1. Mda,ne vom intoarce in pestera.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb