Franţa are o nouă doctrină în lupta informatică ofensivă

T.A.
Internaţional / 18 ianuarie 2019

Franţa are o nouă doctrină în lupta informatică ofensivă

Armatele franceze dispun de o nouă doctrină în lupta informatică ofensivă, o modalitate de consolidare a poziţiei acestora în faţa multiplicării ameninţărilor în spaţiul cibernetic, care a devenit un loc de confruntare deplin, relatează AFP.

"Astăzi ne dotăm cu un cadru clar şi ni-l asumăm. Da, Franţa utilizează şi va utiliza arma cibernetică în aceste operaţiuni militare", a declarat, astăzi, ministrul francez al Armatelor Florence Parly, care a oficializat partea ofensivă a doctrinei cibernetice militare franceze, potrivit News.ro.

"În cazul unui atac cibernetic împotriva forţelor noastre, ne rezervăm dreptul de a riposta", însă "vom fi totodată pregătiţi să folosim în operaţiuni externe arma cibernetică în scopuri ofensive, izolat sau în susţinerea forţelor noastre convenţionale, pentru a multiplica efectele", cu cea mai "strictă respectare a normelor dreptului internaţional public", a subliniat ea.

În contextul unei multiplicări a atacurilor cibernetice ale unor state, hackeri, grupări teroriste sau infracţionale şi în care sistemele de luptă sunt tot mai conectate, "armele cibernetice par de-acum unul dintre elementele de neocolit ale acţiunii militare", a subliniat şeful Statului Major al Armatelor, generalul François Lecointre.

În urmă cu trei ani, fostul ministru al Apărării Jean-Yves Le Drian (2012-2017) dădea asigurări că lupta informatică ofensivă în scopuri militare nu mai era deloc un tabu.

În contextul în care Franţa dispune din 2017 de un Comandament militar de Apărare cibernetică ("Comcyber"), Legea programării militare (LPM) pe 2019-2025 prevede recrutarea de către armate a 1.000 de combatanţi cibernetici suplimentari, în vederea atingerii unui efectiv de 4.000 de oameni în şapte ani. Aproximativ 1,6 miliarde de euro vor fi consacrate în această perioasă în domeniul cibernetic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb