HILDE BRANDL,PNL: "Legea salarizării unitare ar putea fi doar o păcăleală"

A.C.
Politică / 31 mai 2017

Hildegard Helene Brandl (Sursa foto: Facebook)

Hildegard Helene Brandl (Sursa foto: Facebook)

Hilde Brandl, voluntariată Repatriot, solicită Guvernului şi majorităţii PSD-ALDE să explice dacă vor susţine modificarea Codului Fiscal în sensul în care toate contribuţiile vor fi preluate de angajaţi, aşa cum apare în punctul de vedere emis de Guvern la Legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, potrivit unui comunicat de presă.

Brandl transmite: "În document se specifică că de la 1 ianuarie 2018 "se modifică prevederile din Codul fiscal în sensul preluării de către salariat în totalitate a sarcinii de plată a contribuţiilor de asigurări".

Hilde Brandl explică că dacă PSD-ALDE păstrează această motivare, Legea Salarizării Unitare se va dovedi doar o mare păcăleală pentru angajaţi, deoarece o mare parte dintre aceştia vor câştiga în realitate mai puţini bani decât o fac acum, căci vor plăti la contribuţii ce vor câştiga prin mărirea salariului.

În comunicat se mai precizează că dacă Guvernul va modifica Codul Fiscal în sensul dorit, creşterile de salarii se vor simţi doar între 1 iunie 2017 şi 1 ianuarie 2018.

Voluntarul Repatriot mai susţtine: "În prezent, contribuţiile sociale sunt plătite atât de angajator cât şi de angajat. Angajatorul plăteşte pentru angajat contribuţia la pensii (CAS) de 15,8%, contribuţia la Sănătate (CASS) de 5,2%, contribuţia la şomaj de 0,5%, contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate FNUASS, de 0.85%, contribuţia de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale de 0,15% - 0,85%, contribuţia la Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale, de 0.25%".

Brandl consideră că românii trebuie să ştie dacă eventualele creşteri generate de Legea salarizării unitare vor fi sau nu anulate de modificări la Codul Fiscal.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. D-na Hilde Brandl, cred ca mai degraba d-ta esti cea care ne tragi o mare pacaleala prin ceea ce ai scris mai sus. Crezi oare ca Guvernul PSD-ALDE este atat de prost incat sa-si traga singur presul de sub picioare? Cred insa ca mai degraba va este frica voua opozantilor ca politica actualei coalitii de guvernare va fi una care va reusi si va da rezultate, ceea ce va indeparteaza pe voi de momentul revenirii la putere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb