MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / INIUSHKIN IGOR, AMBASADA RUSIEI ÎN ROMÂNIA: "A venit momentul să ne gândim la reînnoirea relaţiilor noastre de cooperare"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Companii / 19 octombrie 2018

"A venit momentul să ne gândim la reînnoirea relaţiilor noastre de cooperare"

"Perspectivele extinderii legăturilor comerciale România-Rusia sunt destul de bune"

Schimburile de mărfuri dintre Rusia şi România au consemnat o scădere des­tul de mare în 2015 şi 2016, însă în 2017 au cres­cut, iar avansul din prima jumătate a lui 2018 este de circa 28%, ceea ce arată un interes reciproc, potrivit domnului Iniushkin Igor, Ministru Consilier la Ambasada Rusiei la Bucureşti.

Domnia sa a afirmat: "Credem că perspectivele sunt destul de bune pentru creşterea legăturilor în diferite domenii, între Rusia şi România.Vrem să includem în acest proces întreprinderile mici si pe cele mari, dar şi camerele regionale de comerţ. Probabil a venit momentul să ne gândim la reîn­noirea relaţiilor noastre de cooperare".

Oficialul rus a menţionat că cifra schimburilor comerciale Rusia -Româ­nia a atins 4 miliarde de dolari anul trecut, faţă de 3,3 miliarde în 2016, iar în prima jumătate a lui 2018 a urcat la 2,4 miliarde de dolari, fiind cu 27,8% mai mare raportat la acelaşi interval din 2017.

Datele prezentate de Iniushkin Igor arată că principalele produse exportate de Rusia în ţara noastră au fost gazele şi petrolul (80% din total) în primul semestru din 2018. Pe relaţia inversă, România a exportat în majoritate către Rusia utilaje şi vehicule (64% din total).

Conform deciziilor Parlamentului rus, prioritatea Moscovei este să promoveze în exterior producţia naţională din domeniul construcţiilor de maşini, al ingineriei agricole şi feroviare, res­pectiv al aeronauticii, a menţionat domnul Iniushkin Igor, care a adăugat: "Companiile ruse sunt interesate să participe la modernizarea centralelor hidroelectrice şi la staţiile de producţie a petrolului din România. Vrem să promovăm parteneriatele directe între companiile din Federaţia Rusă şi România.

Astfel, invităm reprezentanţii companiilor ruse să participe la evenimentele expoziţionale organizate de Româ­nia, iar pe cele din România - să ia parte la cele organizate de Rusia".

Conform domniei sale, relaţiile noastre "au supravieţuit multor încercări" şi este important ca acum tendinţa Rusiei şi României spre o vecinătate bună, respectiv spre dezvoltarea relaţiilor bilaterale "să fie triumfătoare".

Iniushkin Igor a făcut referire şi la situaţia economică din Rusia, menţionând că indicatorii în materie sunt "destul de pozitivi", iar după scăderea din 2005 se poate observa o creştere destul de stabilă. Astfel, în 2017, economia Rusiei a avut o creştere de 1,5%, după un declin de 0,02% în 2016, respectiv de 2,5% în 2015. În primul semestru din 2018, expansiunea PIB-ului Rusiei a fost de 1,7%, conform cifrelor prezentate de Iniushkin Igor. Pentru întregul an curent, creşterea PIB este estimată la 1,8%.

Comerţul Rusiei a atins, în primele şase luni din 2018, 330,6 miliarde de dolari, fiind cu 21,6% mai mare faţă de perioada similară din anul precedent.

De menţionat că schimburile comerciale (importuri + exporturi) ale Rusiei au scăzut în intervalul 2014 - 2016, însă anul trecut acestea au crescut la 584 de miliarde de dolari, de la 468 de miliarde în anul precedent.

Schimburile de mărfuri ale Rusiei cu UE au scăzut foarte mult în ultimii ani, a subliniat oficialul rus, precizând că, în 2017, schimburile cu UE au totalizat 245,5 miliarde de dolari, faţă de 416 miliarde în 2013. Totodată, în 2013, UE reprezenta 49,4% în cota schimburilor comerciale ale Rusiei, iar în 2017 această pondere s-a redus la 42%.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Mai intai:

    1. Teritoriile romanesti rupte in urma tratatului ribbentrop-molotov inapoi la Romania.  

    2. Integral inapoi Tezaurul Romaniei furat de rusi. 

    3. Reparatii financiare adecvate urmasilor familiilor de romani deportate in Siberia si alte zone de rusi.  

    4. Scuze oficiale din partea presedintelui Rusiei (indiferent care va fi) prezentate Romaniei pentru agresiunea continua (pasiva sau activa) desfasurata de-a lungul istoriei.  

    Pana cand toate conditiile de mai sus nu vor fi satisfacute IN INTREGIME SI NECONDITIONATE DE NIMIC planul continua.  

    Cum care plan ?  

    Dezmembrarea Rusiei si trecerea ei in Istorie si asuprirea apriga si arzatoare a poporului rus sute de ani de acum incolo pana la disparitia lor de pe Pamant.

    Toate acestea datorita pozitionarii active a Rusiei IMPOTRIVA PLANULUI LUI DUMNEZEU!  

    1. gargara, boicot

      care dumnezeu, ai mers la referendum, papagalule 

      nu ai argumente si se vede in mai putin de 2 kb chestia asta! RUSIA TREBUIE SA DISPARA!

      RAUL ABSOLUT SA FIE DEMOLAT!  

    Bravo Rusia. Vino sa ne repari caile ferate de care avem mare nevoie.

    1. sa intre si domnul Treichl in legalitate.

    Hai sa fim seriosi ? CE-AU CAUTAT TRUPELE ROMANE DINCOLO DE NISTRU,in WWII ??!!?? Nu putem avea pretentii la tezaur atata timp cat trupele maresalului Antonescu au fost alaturi de Hitler ! Sa fim multumiti ca Stalin nu ne-a luat Dobrogea si nici Moldova pana la Carpati...

    1. Citeste Operele Economice ale lui Nicolae Iorga si, poate, vei intelege.

      perfect! Atunci planul ruperii Rusiei merge in continuare inainte! :)

      RAUL ABSOLUT PENTRU ROMANIA TREBUIE DEMOLAT SI PULVERIZAT!  

      Rusia TREBUIE SA DISPARA PENTRU CA ROMANIA SA POATA RESPIRA SI SA SE DEZVOLTE ADECVAT DIMENSIUNII SALE IDENTITARE SI EXISTENTIALE!  

      RUSIA SA MOARA! E singura cale pentru o lume mai buna!

      ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb