Nuclearelectrica va distribui dividende suplimentare de 485 milioane lei

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 decembrie 2018

Statul Român va încasa 400 milioane de lei

Randament brut al dividendelor de 16,48%

Acţionarii Nuclearelectrica (SNN) au aprobat, în Adunarea Generală de ieri, distribuirea de dividende suplimentare în sumă de 485,44 milioane de lei, din "rezultatul reportat" şi "alte rezerve", ca urmare a cerinţei Statului Român, acţionarul majoritar al producătroului de energie nucleară, se arată într-un raport al emitentului remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Deoarece deţine, prin Ministerul Energiei, 82,5% din companie, statul va încasa de la Nuclearelectrica, în data de 28 decembrie, suma de 400,46 milioane de lei, pe lângă cele 223,5 milioane de lei pe care deja le-a primit în acest an de la producătorilor de energie, ca urmare a memorandumului Guvernului privind distribuirea a minimum 90% din rezultatul aferent anului trecut sub formă de dividend către companiile pe care Statul le are în portofoliu.

Iniţial, conducerea companiei fundamentase suma de 238 milioane de lei spre a fi distribuită sub formă de dividende suplimentare, dar Ministerul Energiei a cerut 485,44 milioane de lei, în şedinţa de ieri găsindu-se ambele propuneri pe masa acţionarilor.

Dividendul brut/acţiune este de 1,61 lei care, raportat la cotaţia SNN de la finalul săptămânii trecute, de 9,77 lei, oferă investitorilor un radament brut de 16,48%.

Data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii care vor beneficia de dividende, este 24 decembrie, iar data ex-dividend, prima zi în care cei care cumpără acţiuni nu vor mai primi dividende, este 21 decembrie.

Pentru a se încadra într-un deficit bugetar de 3%, Statul Român a început, în ultima perioadă, să pretindă dividende suplimentare de la unele companii pe care le are în subordine.

Astfel, de la Hidroelectrica a fost cerută suma de 687 milioane de lei, de la Transelectrica 67 milioane lei, iar de la Romgaz şi Transgaz, companii ale căror acţionari au aprobat deja distribuirea de dividende, 717 milioane de lei şi respectiv 13,5 milioane de lei.

Nuclearelectrica a obţinut, după primele nouă luni ale anului, un profit net de circa 321 milioane lei, în creştere cu 28,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care veniturile din exploatare din intervalul 1 ianuarie - 30 septembrie 2018 s-au ridicat la valoarea de 1,574 miliarde lei, în urcare cu 12,31% faţă de acelaşi interval al anului precedent.

Valoarea de piaţă a companiei la BVB este de circa 2,945 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb