IFB Finwest face paşi repezi să devină membru al Bursei vieneze

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 mai 2010

IFB Finwest face paşi repezi să devină membru al Bursei vieneze

Octavian Molnar: Următoarea destinaţie după Viena este Bursa de la Frankfurt

Din ce în ce mai mulţi brokeri de la noi încearcă să tranzacţioneze direct pe pieţele externe sub imboldul clienţilor care nu găsesc întotdeauna pe piaţa de capital autohtonă lichiditatea sau posibilităţile de plasament pe care şi le-ar dori. Bursa de la Viena este o destinaţie atractivă pentru investitorii cu zeci de mii de euro în cont de la noi, deşi mai scumpă decât Bursa de Valori Bucureşti din cauza comisioanelor de tranzacţionare mai ridicate.

După ce KBC Securities a anun­ţat, săptămâna trecută, că oferă servicii de tranzacţionare online la Bursa de la Viena, "IFB Finwest" face demersuri ca să poată intermedia tranzacţii pe piaţa vieneză, fiind pe ultima sută de metri.

Octavian Molnar, directorul general adjunct al "IFB" a spus, pentru ziarul BURSA, că mai aşteaptă doar avizul final al Bursei vieneze ca să poată intermedia direct schimburi cu acţiuni acolo.

"IFB Finwest va deveni membră a Bursei vieneze în scurt timp, maxim două săptămâni, mai aşteptăm acordul final al conducerii instituţiei vieneze şi semnarea actelor", a precizat Octavian Molnar. Acesta spune că a luat decizia de a deveni membru al Bursei vieneze după ce mai mulţi clienţi s-au arătat interesaţi să tranzacţioneze pe piaţa austriacă.

"Avem clienţi persoane fizice şi juridice care vor să investească pe piaţa de capital austriacă. Acest serviciu nu acoperă neapărat o nişă de piaţă, ci completează oferta noastră. Este important de reţinut că principala piaţă pentru noi rămâne Bucureştiul", a subliniat Octavian Molnar, adăugând: "Dacă ne ies planurile cu Viena şi avem succes acolo, următoarea ţintă este Bursa de la Frankfurt. Le luăm < step by step >".

Investitorii autohtoni care tranzacţionează pe Bursa de la Viena fac parte însă dintr-un "club" destul de restrâns, deo­camdată, având în vedere sumele de care este nevoie ca să îşi facă inves­tiţia rentabilă, a mai spus Molnar: "Un investitor are nevoie de minim 10.000 de euro cu care să înceapă să tranzacţioneze la Viena astfel încât să fie rentabilă investiţia. Pentru inves­titorii de talie mare, nu este foarte scump să tranzacţioneze acolo".

Comisionul minim de tranzacţionare la Bursa vieneză este de 20 de euro/ordin, însă pentru ordinele de valori mai mari brokerul percepe un comision procentual, acesta fiind şi unul dintre dezvantajale tranzacţionării pe pieţele externe, a spus Alexandru Ioan, şeful diviziei de retail Brokerage a KBC România.

Membră a Bursei vieneze mai este de pe piaţa de capital autohtonă şi BT Securities, încă din iunie 2008.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
boromir.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7413
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3047
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9954
Gram de aur (XAU)Gram de aur406.8246

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb