PIAŢA VALUTARĂ Euro s-a apreciat la 4,7620 lei

Teona Tomoiagă
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 28 martie 2019

Francul, la cel mai ridicat curs din ultimii doi ani

Euro a crescut, ieri, cu 0,56 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,7620 lei/euro. Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 17.00, un euro era tranzacţionat la 1,1249 dolari, în depreciere cu 0,14% faţă de închiderea precedentă, potrivit datelor Investing.com. Tranzacţiile pe euro/dolar au deschis la 1,1264 dolari şi au avut loc, până la ora menţionată, între un minim de 1,1245 dolari şi un maxim de 1,1286 dolari.

Dolarul american a urcat în raport cu leul, comparativ cu şedinţa anterioară, cu 2,04 bani, fiind cotat la 4,2209 lei.

Francul elveţian a fost cotat de BNR la 4,2516 lei, înregistrând o apreciere de 2,2 bani, de la valoarea de 4,2296 lei anunţată anterior, acesta fiind cel mai crescut nivel din 4 aprilie 2017, când atingea 4,2546 lei.

Analistul financiar Dragoş Cabat ne-a declarat că tensiunile generate de Brexit au determinat această apreciere a francului. Domnia sa a spus: "Este vorba despre o depreciere pe care o îregistrează euro în faţa francului elveţian. Având în vedere situaţia din Uniunea Europeană, cu necunoscutele în ceea ce priveşte Brexit-ul, dar şi temerile tot mai mari că cele mai importante economii, atât SUA, cât şi Europa, se află într-o decelerare puternică, investitorii îşi îndreaptă atenţia către francul elveţian şi astfel această valută creşte".

Mihai Ionescu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR), a declarat, pentru ziarul BURSA, că această creştere a francului elveţian este una nesemnificativă.

Domnia sa a menţionat: "În ceea ce priveşte relaţiile comerciale, francul este nesemnificativ. Acesta contează mai mult pentru cetăţenii care au credite în monedă elveţiană. Pentru ei, această apreciere poate avea o influenţă nefastă. Mediul de afaceri nu are cum să fie afectat decât, poate, într-o măsură extrem de mică. Relaţiile noastre comerciale de import-export nu se realizează în franci elveţieni".

Gramul de aur a fost cotat, ieri, la 178,9362 lei, în creştere cu 1,37 lei comparativ cu valoarea stabilită în şedinţa precedentă, de 177,5598 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb