Primele preţuri ale vaccinurilor "gratuite" şi problema principală a contractelor: statele cumpărătoare sunt responsabile de reacţiile adverse

Alesandru Anghel şi Victor Roncea
Miscellanea / 19 aprilie 2021

Primele preţuri ale vaccinurilor "gratuite" şi problema principală a contractelor: statele cumpărătoare sunt responsabile de reacţiile adverse

ActiveNews a publicat contractele secrete cu Pfizer şi Moderna. Clauzele sunt ilegale. Dată fiind importanţa subiectului, reproducem ca atare textul scris de Alesandru Anghel şi Victor Roncea.

Comisia Europeană şi ţările membre au ţinut (până acum) secrete preţurile negociate cu mamuţii industriei farmaceutice Pfizer, Moderna, AstraZeneca sau Johnson&Johnson sfidând normele democratice şi transparanţa oricărui proces care presupune fonduri publice. ActiveNews este prima publicaţie din România care scoate la lumină învoielile ascunse, care cuprind clauze secrete, semnate şi parafate de Comisia Europeană în detrimentul cetăţenilor europeni, în detrimentul românilor.

Practic, bugetele naţionale, veniturile noastre, au fost privatizate fraudulos, fără acordul contributorilor, dintre care, cel puţin în România, s-ar putea să nu se vaccineze mai bine de 50%. Ba am mai auzit şi tâmpenia incomensurabilă ventilată de agenţii propagandişti ai Sistemului cu faptul că vaccinurile "sigure" şi "eficiente" mai sunt şi "gratuite".

Orice stat ar trebui să dea socoteală - şi probabil o mână de avocaţi ar putea să-l tragă la răspundere şi pe cel autohton - pentru faptul că sunt cheltuite sute de milioane de euro - şi la nivel european miliarde - din bugetul public, pentru cumpărarea şi injectarea de seruri aflate încă în faza de testare, fără ca fondurile acestui experiment să fie date publicităţii şi, mai ales, fără ca cineva să răspundă de efectele adverse ale vaccinării, care merg, după cum s-a dovedit, până la moarte.

Riscuri mai mari ca vaccinat decât ca infectat

În timp ce autorităţile iresponsabile de la noi se străduiesc să omoare mai departe românii cu injectarea vaccinului AstraZeneca - de exemplu - Institutul Norvegian de Sănătate Publică a admis în urmă cu câteva zile că, cităm, "există un risc mai mare de a muri după vaccinarea cu AstraZeneca decât de a muri după infectarea cu Covid". Aţi văzut undeva ştirea aceasta? Nu. Probabil o s-o publice tot numai ActiveNews, în (unică) premieră. Dar nu ar fi trebuit să o mediatizeze cumva aceiaşi medici criminali care au transmis pe televiziuni că vaccinurile sunt "sigure" trimiţând (unii) oameni la moarte? Nu ar fi trebuit ca ştirea aceasta să se transforme într-un avertisment de sănătate recomandat de CNA pentru TVR, Radioul Naţional şi presa care a mâncat zeci de milioane de euro până acum din palma murdară a Guvernului?

Iată că ActiveNews a aflat şi preţul plătit de cetăţenii europeni pentru aceste experiment uriaş şi ţinut secret de cei care ar trebui să ne reprezinte, guvernanţii noştri şi Comisia Europeană, momentan pentru vaccinurile Pfizer/BioNTech şi Moderna, şi le publicăm în premieră pentru presa română, împreună cu contractele secrete, aşa cum ne-au fost transmise de un colaborator al nostru din străinătate.

Secretul deranjează şi peste Ocean

Decizia de a fi oferite cu ţârâita unele contracte cu giganţii vaccinişti - dar cenzurate în dreptul preţurilor şi condiţiilor - a scandalizat până şi New York Times-ul, care ne informa într-un articol din ianuarie 2021 - ca să vă faceţi o socoteală - că SUA au achiziţionat 400 de milioane de doze de Pfizer şi Moderna, urmând să cumpere ale 200 de milioane până în vară, cu opţiunea de a ajunge la 500 de milioane. Primul contract a costat SUA aproape 2 miliarde de dolari pentru circa 100 de milioane de doze.

Comisia Europeană are deja în contracte 2,3 miliarde de doze şi negociază pentru încă 300 de milioane de la cele două firme deja mega-miliardare în urma Covidului. Scurgeri despre preţuri au mai apărut până acum, cum ar fi informaţia că SUA plătesc 19.50 USD pentru vaccinul Pfizer, în timp ce UE 14.70 USD. Premierul bulgar Boiko Borissov este singurul demnitar din blocul sovietului european care a dezvăluit că Pfizer vrea să ridice preţul dozelor la 19.5 euros ($23.22), în contextul în care CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, tocmai a afirmat că o a treia doză de Pfizer ar trebui administrată într-un interval de 12 luni, "pentru a dobândi imunitate completă". În plus, Bourla, fiul unor supravieţuitori ai Holocaustului, nu exclude posibilitatea vaccinării anuale, în viitor. Reamintim că Emer Cooke, directoarea Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) a fost lobbyistă pentru Pfizer şi AstraZeneca. În noiembrie 2020, a devenit director EMA. O lună mai târziu, vaccinul contra Covid-19 Pfizer a primit aprobarea UE

Fără număr, fără număr..."

Guvernul a aprobat săptămâna trecută un memorandum privind o nouă comanda de vaccin Pfizer, de 4,2 milioane de doze, în timp ce s-a gândit să scape de problematicele AstraZeneca donându-le criminal Republicii Moldova. Site-ul de propagandă guvernamentală Ştiri Oficiale anunţa în decembrie că 10 milioane ar fi numărul de vaccinuri pe care le poate accesa România pe baza contractului semnat de Comisia Europeană cu BioNTtech/Pfizer.

Alt site de Ştiri Oficiale, G4Media, informa pe 8 aprilie că sosesc 134.000 de doze de vaccin Moderna, care se adaugă celor 426.000 doze de vaccin intrate deja în ţară.

Preţurile oficiale pentru Pfizer şi Moderna

După cum este stipulat în contractele semnate anul trecut, Pfizer a vândut serul expertimental cu 17,50 euro pentru primele 100 de milioane de doze şi 13,50 euro pentru restul până la 200 de milioane de doze. Pentru orice comandă nouă făcută în termen de 3 luni de la autorizaţia acordată de Ema (deci până pe 21 martie), aceasta creşte la 15,50 euro pe doză. După, din nou la 17,50 euro. Dar apoi preţul urmează să crească, aşa cum afirmă şi premierul bulgar. Cam acelaşi concept eficient de comercializare ca cel practicat de traficanţii de droguri.

Moderna apare în Contractul (fost) secret cu 22.50 USD, respectiv circa 18.80 Euro.

Însă acestea sunt aspecte minore în comparaţia cu problema principală, şi anume refuzul companiilor de a-şi asuma vreo responsabilitate pentru cazurile - de zeci de mii deja - în care produsele lor provoacă reacţii adverse grave şi chiar şi decese. Practic, conform Contractelor semnate de Comisia Europeană în numele statelor membre, companiile producătoare de seruri pretins anti-Covid nu pot fi considerate vinovate pentru nici o victimă.

Contractele încalcă drepturile cetăţenilor europeni

Legalitatea clauzelor de scutire de răspundere şi garanţie acordate producătorilor de vaccinuri Covid-19, în conformitate cu acordul dintre părţi, sunt însă reglementate de legislaţia belgiană, după cum ne informează sursa care ne-a transmis documentele foste secrete, apărute în Occident, la postul de televiziune italian Rai, în urmă cu două zile. În concluzie, afirmă această sursă, aceste clauze sunt, la prima vedere, invalide. De ce? Deoarece producătorii nu garantează o eficacitate minimă pentru vaccinurile pe care le introduc pe piaţă. Deoarece producătorii nu îşi asumă nici o responsabilitate reală pentru orice prejudiciu pe care aceste vaccinuri îl pot provoca. Deoarece statele membre (şi, prin urmare, contribuabilii), care sunt cumpărătorii vaccinurilor, îşi asumă în cele din urmă toată responsabilitatea şi consecinţele în ceea ce priveşte prejudiciul sau ineficienţa.

România trebuie să solicite renegocierea Contractelor

Pentru încrederea publicului, este esenţial ca producătorii să îşi asume responsabilitatea de a se asigura că vaccinurile sunt "eficiente" şi "sigure". Iată de ce este dreptul statelor membre ale UE de a solicita Comisiei Europene să renegocieze aceste contracte, în interesul publicului, în apărarea drepturilor şi sănătăţii cetăţenilor europeni, respectiv a românilor.

Conform unei instanţe juridice europene consultate de sursa ActiveNews, clauzele conform cărora producătorii de vaccinuri nu garantează şi nu îşi asumă responsabilitatea pentru eficacitate şi absenţa efectelor secundare adverse ar trebui, a priori, să fie considerate ilegale, în conformitate cu legislaţia contractuală belgiană. Într-adevăr, conform termenilor lor, aceste clauze sunt concepute pentru a scuti producătorii de obligaţia lor principală (de a livra şi de a garanta ceva în conformitate cu contractul), dar şi - mai ales - pentru a scăpa contractul de substanţa sa şi de orice efect util.

Clauzele care afirmă că statele membre (în calitate de cumpărători ai produsului) trebuie să se angajeze să despăgubească producătorii (în calitate de vânzători ai produsului) împotriva (aproape) oricărui prejudiciu pe care vaccinurile l-ar putea provoca terţilor (persoanelor vaccinate) sunt, la prima vedere, problematice. Având în vedere că ponderea economică a răspunderii civile faţă de terţi este în cele din urmă suportată (aproape) în totalitate de către statele membre, producătorii nu mai au niciun stimulent real - altul decât cel financiar - pentru livrarea şi garantarea la termen a produselor lor, la cele mai înalte standarde.

România este datoare să acţioneze. Au murit deja oameni. Sunt foarte multe cazuri nedeclarate şi altele nerecunoscute - inconştient şi iresponsabil - de autorităţi.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. traim cea mai ampla si frumoasa tzeapa a acestui deceniu

    "Big Pharma" vs popoare 

    pacat ca se lasa si cu morti in urma vaccinurilor. 

    p.s. cred ca expresia romaneasca "te-am intepat" / "ce i-am mai intepat pe astia" capata noi si noi valente in contextul acesta! :)  

    1. problemele cu cheaguri si avc-uri si altele in primele 72 de ore pana la 2 saptamani sunt glume ieftine.

      stati sa inceapa valul de cancere in pana la 5 ani.  

      aia e belea mare.  

      eu nu am sa ma vaccinez (si imi asum pana inclusiv la 2 metri sub pamant!) nici sa fiu fugarit de toate organele statului!  

      daca e sa mor, asta e! Am fost prost si am murit!

      dar tare mi-e ca eu o sa traiesc bine mersi si altii vor muri!  

      Vei fi vaccinat cu forta, vei fi violat la drepturile omului de globalisti, in piata publica... stii bine cum actioneaza gasca de globalisti neomarxisti.. iti baga o limba in ureche apoi iti spun.. : "Hai bah, doar nu te-ai suparat, ce drku.."

      Azi e vaccinul, maine va trebui sa acceptam un degetel mic bagat in fund.. tot de dragul pandemiei mondiale.  

      "Vei fi vaccinat cu forta"

      zici?  

      dar ce crezi, eu nu pot face rost de-o ranga si un cutit sau vreo arma?  

      crezi ca nu am 500 euro de un 9 mm ?  

      zic si eu asa...

      chiar crezi ca apuca careva sa ma vaccineze obligatoriu ? Ii iau dup mine pe lumea cealalta, sa fii sigur de asta!  

      si totusi... sa revenim la emotii si idei mai bune ...

      poate nu nimeresc gun-ul de 9 mm (sa fim civilizati in public, nu-i asa?) , dar o armata de avocati nimeresc ... ca bani am, e ok !  

    Vai dar ce articol conspirationist... e managementul ziarului Bursa in concediu si nu are acces la net sau ce?

    Am scapat cafeaua din mana cand am citit...

    Sunteti cu Rusia, cu astia.. daca publicati asa ceva.. Se zvarcoleste Hydra mondiala in chinuri..  

    In primul rand sincere felicitari pentur articol!

    Ar trebui mediatizat "la greu"pentru ca informatia sa ajunga la toti "pro vaccinistii" 

    In al doilea rand chiar nu ma asteptam sa citesc comentariile deja aparute de la cei doi "combatanti" care se pot identifica cu niste mistocari ieftini< pacat, mare pacat

    si am sa spun si de ce: in f ata unui fenomen (ca sa l numesc mai bland) cu o asemenea amplitudunie si efecte multiple (financiare si economico - sociale) o abordare facuta la "misto" este mai mult decat paguboasa  

    Ziarul Bursa il stiam ca pe o publicatie decenta, profesionista si axata pe informatii financiare, dar un astfel de articol strica foarte mult aceasta imagine pe care o aveam. Sper ca este doar un accident, altfel voi trece publicatia in zona junk alaturi de antene ...

    1. tu esti junk-ul de pe aici!

    a.capitalul de inteligenta global vs.b.manipulare vs. c.capitalul de prostie global

    a.vaccin pentru virus oricare = imunizare individuala 

    b.se va obtine imunitate de TURMA fata de virus dupa vaccinarea unui procent mare de populatie ... ? 

    c.declaratie producatori vaccinuri=este necesara si a 3-a vaccinare si ulterior anual 

    Concluzie 

    este necesara vaccinarea antivirus chiar daca: 

    1.Nu exista si nu se va obtine niciodata - din pacate - imunitate colectiva , vezi "imunitatea colectiva " obtinuta vreodata fata de un virus in istoria omenirii! 

    2.Te vaccinezi periodic toata viata si le bagi companiilor farmaceutice si altora banii la pusculita 

    3.Vaccinurile , de pana acum nu au studiile si formulele necesare pentru a le utiliza cu eficienta 99.99% si fara efecte dramatice, DAR daca vrei poti , chestia cu ouale de aur si profit vs. mobilizarea societatii civile uitand de alte chestii si "prioritati" morale, necesare , etc... 

    4.pentru rujeola faci vaccin fara comentarii....de exemplu 

    ps 

    ce se intampla cu relaxarea e responsabilitatea colectiva si alegerea corecta , dupa perioada de lockdown , reportat si la economie si multe altele, oriunde pe glob 

    ps2 

    vezi masca de protectie chrurgicala si Japonia ultimelor decenii 

    ps3

    gandeste la tine dar si la altii  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb