Statul cere 13 milioane lei de la Transgaz

A.I.
Piaţa de Capital / 14 noiembrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Conducerea Transgaz (TGN) a actualizat ordinea de zi a Convocatorului Adunării Generale a Acţionarilor Transgaz, ce va avea loc în data de 3 decembrie, prin specificarea sumei de 13,47 milioane de lei pe care Statul Român, prin Ministerul Economiei, o cere de la transportatorul de gaze naturale din sumele înregistrate în conturile "rezultat reportat" şi/sau "alte rezerve", se arată în notificarea remisă de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Valoarea dividendului brut/acţiune este de 1,14 lei, iar data de înregistrare (cea care defineşte acţionarii asupra cărora se răsfrâng hotărârile luate în AGA) înaintată de conducerea Transgaz pentru a fi aprobată de acţionari este de 19 decembrie 2018.

În ultima perioadă Statul Român a cerut de la Nuclearelectrica (SNN), Romgaz (SNG) şi Transelectrica (TEL) dividende suplimentare.

Recent, reprezentanţii Transgaz au declarat pentru Ziarul BURSA că repartizarea unei cote de minimum 90% din profitul net realizat de companie sub formă de dividende are un impact negativ asupra capacităţii transportatorului de gaze naturale de a finanţa un amplu program de investiţii, care include proiectele strategice cuprinse în programul de dezvoltare pe zece ani al companiei aprobat de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) şi alte investiţii/achiziţii cuprinse în strategia de dezvoltare a companiei.

Aceştia ne-au precizat că menţinerea cotei de repartizare de 90% din profitul net sub formă de dividende va determina creşterea gradului de îndatorare al companiei, care va fi obligată să se împrumute suplimentar.

În acest an, Transgaz a repartizat deja către acţionari sub formă de dividende suma de 534,29 milioane de lei, reprezentând circa 91,8% din profitul anului trecut, de 582,06 milioane de lei.

Iniţial, conducerea companiei înaintase acţionarilor propunerea de a dis-tribui suma de 296,94 milioane de lei către acţionari sub formă de dividende, motivând că o alocare de 90% din profit pune în pericol capacitatea companiei de a-şi derula investiţiile.

Statul român, prin Ministerul Economiei, este acţionarul majoritar al emitentului, cu o deţinere de 58,51% din companie.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Degeaba s-a privatizat TGN, daca Statul, ca actionar majoritar, o jecmaneste si de banii necesari reparatiilor/ investitiilor. Ca sa aiba ce fura Dragnea, Valcov si cei de la Teldrum ! Halal de asa tara !

    1. Nu draga, daca le raman bani mai multi isi dau salarii, prime,excursii bonus, isi iau "masini de serviciu", secretare (tot de serviciu) si huzuresc in firma statului.

      Asa ca, mai face si guvernul rost de niste bani, ca altfel iti mărește impozitele si iarăși înjuri guvernarea. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb