ALERT Un avion cu 148 de persoane la bord s-a prăbuşit în Franţa

Valentin Busuioc
Internaţional / 24 martie 2015

Actualizare 18:45 Allianz este principalul reasigurator pentru avionul Germanwings

Grupul german Allianz a confirmat că este principalul reasigurător pentru avionul Airbus A320 aparţinând companiei Germanwings care s-a prăbuşit în Alpii francezi, acesta fiind, de altfel, cel de-al patrulea mare accident aviatic în care asiguratorul german a fost implicat în ultimele 12 luni, transmite Reuters.

(E.D.)

---

Actualizare 18:08 Avionul a fost în coborâre abruptă timp de 8 minute înainte de prăbuşire

Avionul de tip Airbus A320 al companiei low-cost Germanwings care s-a prăbuşit marţi în Alpii francezi a intrat într-o coborâre abruptă care a durat 8 minute înainte de a se prăbuşi, au anunţat reprezentanţii companiei, într-o conferinţă de presă, informează DPA.

(E.D.)

---

Actualizare 17:55 Echipajul nu a trimis un semnal S.O.S. înainte de prăbuşire

Oficialii Germanwings au declarat că echipajul aeronavei prăbuşite în Franţa nu a trimis un semnal S.O.S. înainte de prăbuşire, conform france24.com.

"Echipajul nu a emis un SOS. Controlul aerian este cel care a decis să declare stare de urgenţă în legătură cu avionul, deoarece a pierdut contactul cu echipajul şi cu aeronava", a explicat Direcţia Generală a Aviaţiei Civile.

(E.D.)

---

Actualizare 14:48 MAE verifică dacă erau români pe lista de pasageri

Ministerul Afacerilor Externe a iniţiat demersuri în regim de urgenţă pe lângă autorităţile din Spania, Franţa şi Germania, pentru a verifica dacă pe lista de pasageri a avionului prăbuşit în Franţa se află şi cetăţeni români.

În urma producerii incidentului, ministrul afacerilor externe al României a dispus activarea Celulei de Criză a MAE, prin intermediul căreia este gestionată activitatatea tuturor misiunilor diplomatice române implicate în obţinerea informaţiilor.

Consul general al României la Barcelona a solicitat sprijinul subdelegatului guvernului spaniol şi directorului Aeroportului din Barcelona în vederea verificării informaţiilor cu privire la existenţa vreunui cetăţean român la bordul aeronavei prăbuşite şi pentru obţinerea listei de pasageri. Totodată o echipă consulară mobilă din cadrul oficiului consular Barcelona s-a deplasat la aeroport în vederea obţinerii unor informaţii concrete privind cetăţenia victimelor, urmând să aibă întrevederi în regim de urgenţă cu oficialii spanioli.

În paralel cu demersurile iniţiate la Barcelona, Ambasada României la Berlin a solicitat sprijinul ministerului federal al afacerilor externe şi companiei GermanWings pentru transmiterea listei de pasageri.

De asemenea, Ambasada României la Paris a iniţiat un demers similar la Ministerul Afacerilor Externe al Franţei. La nivelul Ministerului Afacerilor Interne din Franţa a fost creată celula interministerială de criză, pentru gestionarea incidentului.

(Elena Deacu)

---

Actualizare 13:46 Hollande: "Nu există supravieţuitori"

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a declarat că este puţin probabil să existe supravieţuitori în urma prăbuşirii unui Airbus A320 al companiei Germanwings în sudul Franţei, informează AFP şi DPA.

"Condiţiile accidentului ne fac să credem că nu există supravieţuitori", a spus Hollande, citat de EFE.

Fragmente ale aparatului de zbor au fost găsite nu departe de Barcelonnette (sud-est), a anunţat Ministerul francez de Interne.

Aparatul de zbor s-a prăbuşit în apropiere de localitatea Digne-les-Bains, departamentul Alpes-de-Haute-Provence.

"Am cerut activarea unei celule interministeriale de criză", a afirmat premierul francez Manuel Valls. Ministrul francez de interne Bernard Cazeneuve s-a deplasat de urgenţă la locul accidentului.

(Alexandru Costea)

-----------

Un avion Airbus A320 s-a prăbuşit, în urmă cu puţin timp, în Munţii Alpi din sud-estul Franţei, scrie presa străină. Aparatul, ce aparţine companiei Germanwings (deţinută în totalitate de Lufthansa), avea la bord 142 de pasageri, plus 6 membri ai echipajului.

Avionul efectua o cursă între Barcelona şi Düsseldorf. Incidentul s-a produs în apropierea comunei franceze Barcelonnette.

Deocamdată, nu se cunoaşte numărul victimelor. Vom reveni cu amănunte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb