Apărare

15 august 2021
Programul "Armata 2026" - în centrul noii strategii militare

Programul "Armata 2026" - în centrul noii strategii militare

I.Ghe.Ziarul BURSA #Politică / 12 august 2021

Guvernul a aprobat, ieri, strategia militară a României - "Capacitate defensivă credibilă, pentru o Românie sigură, într-o lume marcată de provocări". Documentul reflectă orientările în domeniul securităţii şi apărării ale Alianţei Nord-Atlantice şi ale Uniunii Europene, luând în considerare riscurile şi ameninţările de natură militară la adresa României, misiunile Armatei şi obiectivele militare naţionale prevăzute în Carta albă a apărării.

"Realizarea obiectivelor Strategiei militare pentru perioada 2021 - 2024 asigură îndeplinirea misiunii fundamentale a Armatei României - garantarea integrităţii teritoriale, a suveranităţii şi a independenţei naţionale, în baza unei capacităţi reale de descurajare şi de proiecţie a forţei, integrată flexibil în structurile Alianţei Nord-Atlantice şi ale Uniunii Europene", arată un comunicat de presă al MApN.

Claudiu Năsui: "În 2002 a apărut o nouă categorie de sinecuri. Statul a inventat o nouă categorie de administrator al unei societăţi: administratorul «special» pentru privatizare. În teorie, această funcţie trebuia să aibă grijă de aceste companii şi să le pregătească pentru privatizare. În practică, nişte oameni şi-au luat bani în fiecare lună, nefăcând aproape nimic timp de ani de zile. De ce nu au făcut nimic? Pentru că ei îşi au salariu atât timp cât nu se privatizează compania".

DECIZII MEAT:Şapte administratori speciali din industria de apărare, înlăturaţi în ultima săptămână

George MarinescuZiarul BURSA #Politică / 4 august 2021

Claudiu Năsui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, a decis, în ultima săptămână, demiterea a şapte administratori speciali din industria naţională de apărare. Este vorba despre administratorii speciali de la Uzina Mecanică Plopeni, Uzina Mecanică Bucureşti, Tohan SA, Carfil SA, Uzina Mecanică Cugir, Fabrica de Arme Cugir şi Uzina Automecanica Moreni, în cazul ultimelor trei, decizia demiterii fiind luată ieri.

Efort bugetar uriaş, 27 de militari ucişi, defilare pe sub Arcul de Triumf

MISIUNEA MILITARĂ DIN AFGANISTAN, LA FINAL:Efort bugetar uriaş, 27 de militari ucişi, defilare pe sub Arcul de Triumf

George MarinescuZiarul BURSA #Miscellanea / 22 iulie 2021

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naţionale: "România a învăţat că atunci când este parte a unei alianţe, a unei coaliţii, are toate ingredientele necesare să-şi consolideze un profil de încredere în interiorul acestor structuri, a învăţat că nimic nu este gratuit, totul costă"  

Încheierea misiunii militare a ţării noastre în Afghanistan a fost marcată oficial, ieri, de prima defilare, în ultimii 12 ani, pe sub Arcul de Triumf a unor trupe române care se întorc de pe front sau dintr-un teatru de operaţii militare. Înaintea ceremoniei de ieri, ultima defilare a unor trupe revenite de pe front a avut loc în 29 iulie 2009, iar la ea au luat parte aproape 800 de militari care au participat la misiuni în teatrul de operaţiuni din Irak, festivitatea marcând finalul misiunii Armatei Române în această ţară. Anterior, ultima defilare a unor trupe întoarse de pe front a avut loc în 23 august 1945, iar la ea au participat soldaţii români întorşi de pe câmpurile de luptă din cel de-al doilea război mondial.

Consorţiu pentru construirea de drone militare la Bacău

Consorţiu pentru construirea de drone militare la Bacău

G.M.Ziarul BURSA #Miscellanea / 21 iulie 2021

Dronele Watchkeeper X ar urma să fie fabricate în ţara noastră, la Bacău, după ce compania britanică U-TacS şi compania românească Aerostar SA au semnat, ieri, un memorandum pentru crearea consorţiului Watchkeeper. Acest consorţiu, care va angrena şi participarea companiilor Thales Systems Romania şi Romaero SA, dar şi a Institutului Naţional de Cercetare Aerospaţială din România "Elie Carafoli" (INCAS), va sta la baza parteneriatului economic pe care compania britanică U-TacS îl propune Ministerului Apărării Naţionale, care doreşte să achiziţioneze 7 sisteme tactic-operative de drone UAS clasa II.

SITUAŢIE NATO:231 dolari per capita, alocaţi de statul român pentru forţele armate

G.M.Ziarul BURSA #Politică / 14 iunie 2021

Bugetul pentru forţele armate a crescut în pandemie Cheltuielile cu echipamentele şi tehnica militară vor fi duble, la nivel NATO, în 2021 

Ţara noastră se situează aproape de media NATO a cheltuielilor pentru echipamente şi tehnică militară, conform situaţiei privind cheltuielile de apărare a statelor membre prezentată de Alianţa Nord-Atlantică, la finalul săptămânii trecute, pentru perioada 2014 - 2 iunie 2021.

Cu 23,1% din alocarea de 2,02% din Produsul Intern Brut, cheltuiţi pentru echipamente şi tehnică militară, România se află alături de Bulgaria, Letonia, Danemarca şi Spania, imediat sub media de 24,26% a statelor membre NATO. În privinţa sumelor alocate pentru achiziţionarea de tehnică militară suntem depăşiţi de Turcia, Ungaria, Italia, Polonia, dar ne situăm deasupra Cehiei, Belgiei, Germaniei, Portugaliei şi Sloveniei.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Negocieri eşuate la Uzina Automecanica Moreni

Negocieri eşuate la Uzina Automecanica Moreni

George MarinescuZiarul BURSA #Companii / 10 iunie 2021

Angajaţii Uzinei Automecanica Moreni se pregătesc de proteste, chiar dacă în această perioadă compania americană Oshkosh urmează să realizeze la fabrica respectivă un hub de mentenanţă a transportoarelor folosite de forţele NATO.

Proteste în industria de apărare

George MarinescuZiarul BURSA #Companii / 4 septembrie 2019

Angajaţii uzinelor de armament din ţara noastră ies în stradă. Nemulţumiţi de lipsa de implicare a Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Economei privind modernizarea industriei de armament şi respectarea clauzelor offset din...

<< mai multe ştiri >>

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo