Apărare

20 septembrie
Sursa foto: www.csat.presidency

Armata Română are nevoie de muniţie

I.Ghe.Ziarul BURSA #Politică / 20 septembrie

Armata Română a rămas fără muniţie de luptă, în urma sprijinului militar acordat Ucrainei reiese din comunicatul de presă emis de Administraţia Prezidenţială în urma şedinţei de ieri a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), convocat de preşedintele Klaus Iohannis.

Nicoleta Pauliuc: "Am discutat despre urgenţa adoptării unor proiecte de legi care să le permită celor de la Ministerul Apărării să-şi îndeplinească misiunile. În acest fel, am vorbit despre necesitatea ca Ministerul Apărării, prin Guvern, să vină în Parlament într-o procedură de urgenţă". (Sursa foto: facebook / Nicoleta Pauliuc)

Nicoleta Pauliuc: "Pătrunderea în spaţiul aerian a unei drone ruseşti poate fi considerată o vulnerabilitate"

George MarinescuZiarul BURSA #Politică / 12 septembrie

Pătrunderea unei drone ruseşti pe o anumită perioadă de timp şi pe o distanţă de zeci de kilometri reprezintă o vulnerabilitate a afirmat, ieri, Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională din Senat, în urma discuţiilor pe care membrii acesteia le-au avut cu reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale în vederea modificării legislaţiei incidente care să permită Forţelor Aeriene Române şi Forţelor Terestre să doboare aceste drone.

Mars: "Din punct de vedere macroeconomic, efortul de apărare nu are o limită optimă fixă, exprimată ca procent din PIB. Totul depinde de ameninţările cu care se confruntă o naţiune şi de dimensiunea sa. NATO recomandă o ţintă de 2% din PIB pentru cheltuielile de apărare, însă, în timpul Războiului Rece, această valoare era de cel puţin 3%".

Analiză Mars: "Statele europene trebuie să investească masiv în industria de apărare"

I.Ghe.Ziarul BURSA #Internaţional / 11 septembrie

Statele europene care trăiesc sub ameninţarea Federaţie Ruse trebuie să investească masiv în capacităţile de producţie din industriala naţională de apărare, afirmă o analiză a think-tank-ului Mars (fostă Fundaţia 2 Martie - 2-Mars) publicată în cotidianul francez La Tribune, grup care este alcătuit din alcătuit din treizeci de personalităţi franceze din medii diferite, din sectoarele public şi privat şi din lumea academică, şi care produce analize referitoare la problemele privind interesele strategice legate de industria de apărare şi securitate, de dezvoltarea tehnologică şi de opţiunile industriale.

În operaţiunile militare din Afganistan derulate sub umbrela NATO şi-au pierdut viaţa 2.461 de militari ai SUA, iar la retragerea trupelor au fost evacuate 125.000 de persoane. Potrivit lui Sharon Yang, unul dintre purtătorii de cuvânt ai Administraţiei Prezidenţiale americane, în cei 20 de ani în care trupele americane au fost prezente în Afganistan (2001-2021), SUA au cheltuit pentru operaţiunile de acolo peste 2 trilioane dolari.

John Kirby: "SUA nu a abandonat niciun armament talibanilor în timpul retragerii din Afganistan"

George MarinescuZiarul BURSA #Internaţional / 11 septembrie

Declaraţia oficialului de la Casa Albă a fost făcută în urma publicării unui raport întocmit de republicanii din Camera Reprezentanţilor cu privire la retragerea trupelor americane din Afganistan în vara anului 2021 Potrivit raportului, în urma retragerii americanii au abandonat în Afganistan aproape 57 milioane dolari în numerar, precum şi armament şi echipamente militare în valoare de aproximativ 7 miliarde dolari  

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
mai multe ştiri >>

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo