Bîlteanu, condamnat definitiv

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Politică / 4 noiembrie 2019

Dragoş Bîlteanu

Dragoş Bîlteanu

Curtea de Apel Bucureşti a respins ca nefondate apelurile formulate de Dragoş Bîlteanu, în calitate de inculpat şi Indus-trialexport, în calitate de parte vătămată, împotriva sentinţei date de Tribunal în luna februarie a acestui an, decizia fiind definitivă, potrivit informaţiilor publicate pe portalul instanţei la finele săptămânii trecute.

În februarie, fostul preşedinte al SIF Banat-Crişana (SIF1) a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere pe termen de încercare de cinci ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de folosire cu rea-credinţă a creditului sau bunurilor societăţilor Industrialexport şi SIF1, precum şi pentru trei infracţiuni de manipulare a pieţei de capital.

Dragoş Bîlteanu a încheiat un acord de recunoaştere a faptelor, în condiţiile în care complicele său, Najib El Lakis, a semnat un astfel de acord, dar ulterior fostul şef al SIF Banat-Crişana a contestat sentinţa Tribunalului Bucureşti.

Săptămâna trecută, Curtea de Apel a respins apelul lui Bîlteanu dar şi al Industrialexport, astfel încât preşedintele SIF1 rămâne cu condamnarea penală pronunţată de Tribunalul Bucureşti.

Dragoş Bîlteanu şi Najib El Lakis au stat în arest preventiv din decembrie 2014 până în aprilie 2015, după care au trecut în arest la domiciliu şi ulterior în control judiciar.

Prejudiciul produs de Najib El Lakis şi Dragoş Bîlteanu s-ar fi ridicat la mai mult de 20 milioane de euro, potrivit surselor judiciare consultate de Ziarul BURSA în ianuarie 2015 (la o lună după arestarea celor doi), prin folosirea societăţii Indus-trial-export şi a unui număr mare de societăţi offshore.

La fondul procesului nu s-a dat nicio dispoziţie referitoare la prejudiciu, aceas-ta şi din cauza faptului că cele două părţi vătămate, anume SIF1 şi Industrialexport, nu s-au constituit parte civilă.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Incredibil! Să furi 20 mil euro si sa primesti 3 ani si ăia cu suspendare desi,sau poate tocmai de aia nu pare ca sa potolit???

    Bătaie de joc! Încurajează și pe alții la furt! Unde sunt banii! 20 mil?

    Ce cauta individul asta in CA la o societate listata la Bvb? Ce criterii de integritate aveti? Un inculpat pt. delapidare la carma Biofarm...Sa nu mai vorbim de controlul sif 1 ,sif 4 si cu voia si concursul vostru... sif5!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb