Bitcoin a scăzut sâmbătă sub 20.000 de dolari

S.B.
Miscellanea / 19 iunie 2022

Bitcoin a scăzut sâmbătă sub 20.000 de dolari

Bitcoin a scăzut sâmbătă sub 20.000 de dolari, până la cel mai redus nivel din ultimele 18 luni, extinzându-şi declinul pe măsură ce investitorii renunţă la activele mai riscante pe fondul creşterii ratelor dobânzilor, informează news.ro.

Cea mai valoroasă criptomonedă din lume a scăzut cu peste 7%, până la 18.732 dolari pe unitate, cel mai mic nivel atins din decembrie 2020.

Bitcoin a scăzut cu aproximativ 59% în acest an, în timp ce criptomoneda rivală ether, a coborât cu 73%.

Sectorul monedelor digitale a fost afectat puternic săptămâna aceasta, după ce compania de creditare în criptomonede Celsius a blocat retragerile şi transferurile între conturi.

Piaţa criptomonedelor a suferit pierderi după ce companii precum Coinbase Global, Gemini şi Blockfi au declarat că vor concedia mii de angajaţi, pe măsură ce investitorii renunţă la activele riscante.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. caritas modern!

    nu vindeti acum,mai asteptati ca,in 3 saptamani creste peste 80000 de ruble! 

    ati facut o investitie buna multi,ati luat la 70000 si vezi vinde la 10000 daca va grabiti!

    motivele scaderii,unul mai stupid decat altul,era investitie daca din cripto banii mergeau in sector economic ce ofera randamente mari,dar cand acestia stau in portofele digitale,investitia e o,iar cresterea este de la cei care au pus botul la mascariciul de musc,care a castigat imens din manipularea cu tesla si cripto cu largul concurs al retelelor de socializare! 

    Adevaratul Warren Buffett a spus acum cativa ani ca el nici nu ar cumpara, dar nici nu ar shorta BTC. Motivul invocat a fost simplu, cam ca tot ce spune el: este un activ pur speculativ, fara fundamentale, deciziile de cumparare/vanzare fiind luate pe criterii strict emotionale. Si a mai spus ca el crede ca "se va termina rau, nu stiu cand si cum, dar se va termina rau".

    Au fost multi, in special tineri, cei care au imbratisat teza de baza folosita de vanzatorii de BTC: tehnologia blockchain. Ca e nemaipomenita, ca nu s-a mai vazut asa ceva. Dupa ani, cred ca nimeni nu mai contesta faptul ca tehnologia in sine este foarte buna. Dar, ce Dzeu, are tehnologia cu valoarea? BTC este un produs al acelei tehnologii, atat. Si un laptop, un televizor, un telefon sunt produse ale unei tehnologii bune. Au valoare si pret, se cumpara pentru ca au o valoare de intrebuintare. Ati cumpara un iPhone pentru a-l tine in sertar in ideea ca peste 10 ani il veti vinde mai scump? 

    Pe rand, BTC a fost "moneda", "store of value", "aur digital"... Si tot pe rand, toate atributele inventate de prozeliti au disparut, fiind infirmate de realitate. Au aparut inca alte 10.000 de coinuri. BTC ramane o marfa inutila, agresiv marketata, care a trecut printr-o bula. La fel ca bulbii de lalea si alte bule vazute in istorie. 

    Acum, se "lucreaza" cu un nou concept, menit sa ii incurajeze pe oameni sa persiste in strategia "HODL": a venit "crypto winter". Nu, nu se putea folosi termenul consacrat de "bear market", a trebuit ceva nou, cu potentialul de a nu asocia ceva deja cunoscut, care sperie investitorii, la noul BTC. In teorie, ce vrea sa spuna este ca dupa scaderea ampla cu care "ne-am obisnuit deja", va urma din nou cresterea "to the moon". Eu personal, desi cred in unele bounce-backs, nu cred ca isi va mai reveni, cred ca asistam la scurgerea ultimelor molecule de CO2 din bula. De ce? 

    1. Cel mai important mi se pare faptul ca BTC, crypto in general, si-au pierdut aspectul de noutate. Se freaca in exchange-uri de ani de zile, si ultima baba de la tara a auzit de BTC. Deci masa critica care se putea forma si sustine pretul BTC s-a format deja, altii musterii vor aparea doar marginal. 

    2. Crypto au proliferat intr-o perioada cu abundenta de bani si dobanzi foarte mici. Odata cu scumpirea banilor si restrangerea lichiditatii, vor exista mai putini bani disponibili pentru investitii exotice, cum sunt crypto. 

    3. Efectul psihologic al inflatiei va avea un impact major: confruntati cu o crestere semnificativa a preturilor si perspectiva de a nu-si putea achita ratele sau utilitatile, oamenii se vor gandi de 3 ori daca este indicat sa isi tina economiile intr-un "activ" al carui pret poate scadea cu 50% in 2 saptamani 

    1. nici tehnologia in sine nu este extraordinara: o lista inlantuita cu un mecanism de testare a integritatii si cu o procedura de desemnare/validare a unei modificari

      Corect!

    Bitcoinul si alte monede va fi zero, este cea mai mare escrocherie din toate timpurile la nivel international, sa vezi sinucideri morti mai rau ca la covid, unii vor fi direct in strada!

    si multe companii cotate la bursa au cazut cu peste 80% din maxime, astea nu mai sunt bule speculative?

    si in 2000 companii precum amazon au scazut cu peste 90%, atunci au disparut multe dar au ramas cele mai bune si au crescut preturile de cateva zeci de ori fata de maximele anterioare (sute, mii de ori fata de minime). 

    companii au disparut, internetul a proliferat 

    ce incredere sa mai ai in guverne, banci cand iti blocheaza conturile si te lasa orfan daca nu te vaccinezi sau pui botnita cum vor ei (nu uitati canada, democratia suprema) 

    credeti ca v or rezista interdictiile unor state contra altora sau guverne contra cetatenilor?! (si in nigeria, china au interzis cripto, minarea si nu tine, in america cand era interzisa bautura, drogurile peste tot in lume) 

    drogurile se vindeau pe bani cash, vezi munti de dolari ai lui escobar si alti ca el. 

    toate aste nu v or face decat ca multi oameni sa caute alternative 

    a mai cazut bitcoinu de la aprox 20 000 usd la 35 00 si pe urma a zburat la 69 000usd. 

    si in 2012 sau vandut 2 pizzs pt 10 000 bitcoins, ati vrea sa va dea unu acum 10000 bittcoins pe doua? 

    acum or sa i sperie sau deposedeze pe cei cu "leverage" sau slabi de ingeri iar crypto o sa zboare peste cativa ani cand cumpara cei care trebuie.

    technologia (crypto) va fi ca internetu in 2000 

    1. analogia corecta este intre internet si blockchain technology. tehnologia va supravietui cu siguranta si multe companii care o vor folosi pentru a furniza servicii utile vor prospera. dar "coin"-ul ca produs al acestei tehnologii, cu rol pur speculativ, nu va supravietui ca atare. ca va facilita schimburi in viitor da, dar nu avand valoare in sine

      am uitat sa raspund la prima intrebare: ba da si acele companii care au crescut cu jdemii % si apoi au scazut cu 80-90% tot bula speculativa sunt. revin la o valoare reala si isi vor contininua activitatea. ceea ce crypto nu pot face, pentru ca nu au activitate si nu produc nimic. cam cat de greu trebuie sa fie sa intelegi ca o crestere a pretului unui activ care nu produce nimic nu se poate face decat pe principiul ponzi? asa se petrece si cu actiunile, se pompeaza, apar frizerii care cumpara, creste pretul. apoi bula se sparge si pretul coboara catre valoare intrinseca. dar crypto nu are valoare intrinseca iar chestia asta cu oamenii care fug de guverne... se aplica la un numar foarte limitat de oameni, majoritatea nu au nimic de ascuns

      Bai, eu am auzit ca nici bitcoinul nu poti sa-l retragi cand vrei tu. Cica sunt probleme de lichiditate si nu ai voie sa retragi. Asa o fi?

      asa este. unele exchangeuri au blocat retragerile saptamana trecuta

      blockchain, metavers, difi poate iti suna. daca nu, sunt sigur ca o sa auzi/citi foarte mult in urmatorii ani. (asta e tot crypto, nu vorbesc de monede)

      ADA, XRP, LINK,MANA, SAND, IOTA, BAT, NEXO, IOTX, sunt doar cateva din proiectele care v or revolutiona lumea. 

      nici majoritatea dintre aia care nu au incredere in guverne, corporatii nu au nimic de ascuns, dar nici nu v or sa le fie conturile blocate sa ramana fara bani sau sa nu poata sa scrie 2 randuri pt ca nu gandesc si accepta spalarea pe creier. 

      in ultimi trei ani am fost doar de doua ori cu avionul, o faceam de cel putin de 10 ori anual. 

      nu vreau sa ma vaccinez, sa fac teste pcr si alte pasapoarte decat cele oficiale ale tarilor emitente (Ramania, UK, Spania, da am 3 nationalitati) 

      si nu voi lupta pt nici una, viata si libertatea mea sunt cele mai importante. 

      imi platesc corect toate taxele, am platit zeci de mii de euro sanatate in Ro intre (2012-2016) si nu aveam medic de familie si nu puteam intra intr un spital de stat. 

      4 nopti in spital in Nisa in 2009 mai dat aia o chitanta de 5690euro.

      noroc cu asigurari private mondiale ca de nu...... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb