Bitcoin se îndreaptă către 1 milion de dolari?

A.T.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 19 februarie 2021

Unii analişti sunt optimisti, dar alţii avertizează asupra riscurilor viitoare

Bitcoin ar putea atinge valoarea de 1 milion de dolari pe termen lung pentru a deveni o monedă de refugiu la nivel mondial, susţine un manager de active, potrivit CNBC.

Totodată, JPMorgan a avertizat cu privire la riscurile viitoare, pe măsură ce criptomoneda continuă să crească.

Anthony Pompliano, cofondator şi partener la Morgan Creek Digital Assets, a declarat că bitcoin ar putea atinge 500.000 de dolari până la sfârşitul deceniului. Criptomoneda ar putea ajunge în cele din urmă la valoarea de 1 milion de dolari pe unitate, a adăugat el, fără a oferi o cronologie.

"Cred că Bitcoin va creşte în cele din urmă pentru a deveni moneda de rezervă globală. Cred că bitcoinul va fi în cele din urmă mult mai mare decât plafonul pieţei de aur ", a spus el într-un podcast la CNBC.

Bitcoin a crescut în ultimele luni şi a depăşit pragul de 50.000 de dolari pentru prima dată săptămâna aceasta.

La baza acestui trend ascendent stau o serie de factori, potrivit analiştilor. În primul rând a existat o mare participare din partea investitorilor instituţionali şi de retail. De asemenea, companiile majore se îndreaptă tot mai mult către criptomonedă. Pe lângă Square a cumpărat ceva bitcoin anul trecut, producătorul de vehicule electrice al lui Elon Musk, Tesla, a investit recent în jur de 1,5 miliarde de dolari în bitcoin, potrivit unui dosar din această lună. Atât Musk, cât şi fondatorul Square, Jack Dorsey, sunt ambii susţinători ai bitcoinului.

Între timp, băncile centrale mondiale au uşurat politica monetară - cum ar fi scăderea ratelor dobânzii şi cumpărarea de active prin aşa-numitul program de relaxare cantitativă - pentru a ajuta la amortizarea loviturii economiilor afectate de pandemia de coronavirus.

"Au existat miliarde de dolari care au fost tipăriţi şi injectaţi în economie, astfel că toată lumea, de la persoane fizice la instituţii financiare şi corporaţii, a fugit în căutarea celui mai bun mod de a-şi proteja puterea de cumpărare, iar în cele din urmă s-au îndreptat către bitcoin", a spus Pompliano.

Anthony Pompliano a mai afirmat că estimarea că bitcoin ar putea atinge 1 milion de dolari se bazează şi pe limita criptomonedei, care are un plafon de 21 de milioane de monede, precum şi pe natura descentralizată a tehnologiei.

În plus, domnia sa a evidenţiat faptul că nu există o autoritate centrală ca o bancă centrală care să controleze bitcoinul.

Aşa-numita reţea bitcoin este formată din mineri care procesează tranzacţii. Aceşti mineri operează o gamă largă de computere specializate necesare pentru a realiza procesul de extragere a bitcoinului. Deoarece există mulţi mineri diferiţi, nicio entitate nu poate controla reţeaua. Şi pentru că computerele pe care le folosesc sunt adesea maşini foarte puternice, susţinătorii bitcoin consideră că reţeaua este una dintre cele mai puternice reţele de calculatoare din lume.

"Pe măsură ce tot mai mulţi oameni intră pe piaţă, există mai multă lichiditate. Deoarece există mai multă lichiditate, există mai multă utilitate. Deoarece există mai multă utilitate, există mai multă stabilitate în preţ ... veţi obţine astfel această evoluţie ", a spus Pompliano, adăugând: "Bitcoin va ocupa în cele din urmă locul în regat, acela de a fi acea monedă de rezervă globală a generaţiei de internet".

Ţinta de preţ pe termen lung a JPMorgan pentru bitcoin

În ianuarie, JPMorgan lansa în piaţă o notă către clienţi în care estima un preţ "teoretic" pe termen lung asupra bitcoinului de 146.000 de dolari, explicând că bitcoin începe să concureze cu aurul.

Aurul este în general acceptat ca un activ "refugiu sigur" către care investitorii se îndreaptă în perioadele de conflicte politice sau tulburări de pe piaţa financiară. Bitcoin începe acum să dezvolte o astfel de reputaţie.

"Bitcoin este în competiţie cu aurul tradiţional, bitcoin este o formă de aur digital", a declarat pentru CNBC Nikolaos Panigirtzoglou, strateg de pieţe globale la JPMorgan.

Domnia sa a precizat că valoarea aurului deţinut de sectorul privat, exclusiv în scopul investiţiei, este de aproximativ 2,7 trilioane de dolari. Pentru ca plafonul de piaţă al bitcoinului să atingă acest nivel, ar trebui să ajungă la un preţ de aproximativ 146.000 de dolari.

Dar există şi riscuri. Cel mai mare fiind volatilitatea preţului bitcoin. Moneda digitală este cunoscută pentru fluctuaţiile sălbatice de preţ. Panigirtzoglou a spus că bitcoin este "de cinci ori mai volatilatil decât aurul".

Cheia pentru volatilitatea bitcoinului care converge cu aurul este adoptarea instituţională, a spus strategul JPMorgan.

Cu toate acestea, există riscuri pentru raliul actual. Deşi a fost condus de investitori instituţionali, participarea cu amănuntul a fost, de asemenea, ridicată.

"Cel mai mare risc este ca impulsul de flux pe care l-am văzut în ultimele luni să încetinească semnificativ de aici", a spus Panigirtzoglou.

"În special atunci când economiile se redeschid, oamenii se întorc la birou, au mai puţin timp să facă tranzacţii acasă şi, ca urmare, impulsul fluxului încetineşte de aici", a adăugat el.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. feriti-va de bule speculative.

    indiferent cat de sus va ajunge bitcoin , tinta mea de achizitie ramane aceeasi : 1350-1600 usd / btc dupa ce va avea corectia zdrobitoare care va urma dupa aceasta urcare la fel de zdrobitoare.  

    nu cred ca retailerii (si nici macar companiile lui Musk, inclusiv Musk) habar nu au cum e sa prinda curba descendenta de dupa maxim a unui "turn eiffel" (formatiune analiza tehnica)- ... nu iti da nici o sansa efectiv si miscarile pot avea loc in ore, in sub 1 zi.  

    nu va jucati aiurea cu cazinouri gen bitcoin sau alte crypto.

    asta e gambling, nici macar trading, cu atat mai putin investing.  

    1. Nu zau, "'eiffel tower'" fotmatziune AT? Fantastic domne, ce H&S si Double top, alea is mici copii.

    Bitcoinu e aspirator de moneda reală din piață.

    Când va fi aspirata o mare parte din masa monetara din piata, cineva va scoate bitcoinu din priza și atunci posesorii de Bitcoin se vor șterge la fund cu moneda electronică pentru că nu o vor putea valorifica nicicum, nici măcar să cumpere mâncare, că Bitcoin care sa țină de foame eu nu am auzit. 

    Aspiratorul de masă monetară e lăsat în priză cu un rost - sa aspire moneda reală.

    După care, va fi scos din priză. Atunci va fi durerea și scrâșnetul dinților. 

    1. shhhh! :)

      de ce strici ma surpriza? nu le mai zice! :).. glumeam!  

      mai, tu ai putea avea dreptate, doar ca pentru moment capitalul plasat in toate cryptomonedele fata de total capital investit in toate instrumentele abia urca la un obosit 1.2 , maxim 1.3 %. 

      Deci acum nu e relevant.

      Dar eu sunt antiBTC pentru ca raul trebuie taiat de la radacina , inainte sa creasca.  

    Va ajunge la 1 milion intr-o luna daca vrea cineva!!!!!

    ... dolarul a devenit moneda de rezerva a lumii pentru ca era con vertibil in aur la un pret stabil ... volatilitatea bitcoin poate fi interpretata si ca o devalorizare a dolarului ... spuneam intr-o opinie mai veche, parafrazandu-l pe rickards ca bitcoinul este probabil un exeperiment darpa ... argument pentru experimentul darpa: bitcoinul a absorbit inflatia si devalorizarea dolarului fata de aur ... pentru ca bitcoin sa devina moneda de rezerva va trebui sa gaseasca un raport stabil cu altceva ... bitcoinul este limitat, aurul este limitat ... o stabilitate btc/aur este in defavoarea americii ... dar america (inca) domina internetul ...

    1. ... bursa! folositi cumva filtre de text / limbaj la postare? ... pentru ca observ cum "con"-ul (proiectie) meu este despartit de "vert" (pret) si nu e de la mine ... o proiectie de pret pe bitcoin e imposibila pentru ca tine de subiectivitatea umana si evenimente probabile in viitor ... in principiu, cineva ar putea intreba: cati dolari pot cumpara bitcoin? ... dar avand in vedere ca orice alta valuta e con vertibila in dolari atunci raspunsul este ghiciestimativ ... mai degraba as intreba cand statul va fi dispus sa intervina, pentru ca atunci valoarea poate tinde spre zero ... sau poate fi apreciat dupa alta "calitate" stabila dupa cum am spus mai sus ... dpmdv. un bit nu isi merita termenul de moneda ... dar acesta este punctul meu de vedere ... pe de alta parte, poate ati observat cum statele cu probleme interne limiteaza sau blocheaza internetul ... si atunci ramai cu ce ai in traista sau in curte sau in cap ...

    Cum, doar un milion? Eu astept cateva meleoane. De fraieri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6867
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3098
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0072
Gram de aur (XAU)Gram de aur391.1865

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb