BOGDAN AURESCU: ''Am finalizat documentaţia pentru înfiinţarea a peste 600 de secţii de votare în străinătate''

G.U.
Politică / 6 noiembrie 2020

''Am finalizat documentaţia pentru înfiinţarea a peste 600 de secţii de votare în străinătate''

Peste 600 de propuneri complete (din punctul de vedere al documentaţiei) de înfiinţare de secţii de votare în străinătate au fost înregistrate, până în prezent, pentru alegerile parlamentare programate pe 6 decembrie, a declarat, astăzi, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Votarea în străinătate se desfăşoară pe durata a două zile - sâmbătă, 5 decembrie, şi duminică, 6 decembrie, în intervalul orar 7:00 - 21:00. În situaţia în care la ora 21:00 mai există alegători în localul secţiei de votare sau la rând în faţa sediului în care funcţionează secţia, acestora li se va permite dreptul de vot până la ora 23,59", a amintit şeful diplomaţiei române.

El a explicat că, în contextul pandemiei, listele electorale vor fi generate electronic în orice secţie din afara ţării.

"Există în acest moment propuneri complete (din punctul de vedere al documentaţiei) pentru înfiinţarea a peste 600 de secţii de votare, care urmează să fie transmise, conform atribuţiilor legale, către Autoritatea Electorală Permanentă. Termenul limită pentru transmiterea tuturor propunerilor de secţii de votare către AEP este 16 noiembrie 2020. Obiectivul nostru este de a avea un număr cât mai mare de secţii, apropiat de cel de la alegerile prezidenţiale din 2019, desigur - având în vedere condiţiile de pandemie din momentul desfăşurării alegerilor'', a arătat el.

Bogdan Aurescu a subliniat că, acest proces continuă, inclusiv în ceea ce priveşte documentarea argumentativă a înfiinţării de noi secţii de votare, iar termenul limită pentru transmiterea tuturor propunerilor de secţii de votare către Autoritatea Electorală Permanentă este 16 noiembrie, ele urmând să fie anunţate pe 18 noiembrie.

"Obiectivul nostru este un număr cât mai mare de secţii, apropiat de cel de la alegerile prezidenţiale din 2019", a adăugat Bogdan Aurescu.

El a evidenţiat că siguranţa sanitară a cetăţenilor români în străinătate, fie alegători, fie membri ai secţiilor de votare, pe parcursul derulării procesului de vot, este prioritatea principală a autorităţilor române.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, prezintă, astăzi, principalele repere ale acţiunii diplomatice a României la un an de la preluarea mandatului.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Nea' Goldman, Goldstein, Goldberg sau cum te-o chema, nu-i asa ca aveti in plan sa urmati "modelul luminos" al Deep State-ului american, care l-au furat pe Trumpitza folosindu-se de balotii cu voturi trimisi prin Posta sau de pe mail?

    Nu am inteles cate sectii de votare au americanii in strainatate. Ore cei aflati in afara tarii nu au dreptul sa aleaga?

    1. Evident ca cei din afara tarii au dreptul sa voteze, dar atunci cand alaturi de ei voteaza si softurile STS-ului, atunci chiar ca e o problema!

    Cat tupeu si nesimtire poti sa ai sa ceri votul diasporei ,tipic pnl au parerea ca li se cuvine totul sau....

    ”Alegerile cu orice scop”, sunt mai importante decat sanatatea oamenilor.

    1. Afirmatia Plavanului de dupa incendiul de la Colectiv, se va modifica dupa alegerile din 6 dec. astfel: a fost nevoie sa moara oameni, ca noi, alaturi de securisti, sa furam alegerile!

    Dacă online nu e nimic nu e....bingoooo ...!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb