Cameron îşi apără poziţia privind noul tratat UE

Vlad F. Dumea
Internaţional / 13 decembrie 2011

Primul-ministru, David Cameron, afirmă că Marea Britanie va rămâne un membru deplin al Uniunii Europene, în ciuda optării să rămână înafara tratatului economic, relatează Los Angeles Times. Vicele său, Nick Clegg, îl contrazice.

În şedinţa de ieri din Casa Comunelor, premierul David Cameron a negat că Marea Britanie se va găsi mai izolată de Europa, o stare de fapt pe care mulţi dintre colegii săi conservatori ar primi-o cu plăcere. De asemenea, a infirmat sugestiile conform cărora este o frântură în guvernul său de coaliţie, deşi adjunctul său, liberal-democratul Nick Clegg, i-a condamnat decizia.

"Suntem în Uniunea Europeană şi asta ne şi dorim", a afirmat Cameron în faţa interpelărilor laburiste. Domnia sa a mai subliniat: "Sunt absolut convins că este posibil, atât să fi membru deplin, angajat şi influent al UE, cât şi să stai înafara unor aranjamente, unde acestea nu-ţi protejează interesele."

Interesele respective, a continuat acesta, ar fi fost în pericol dacă ar fi fost de acord cu noul pact, deoarece acesta nu va conţine punctele necesare pe care Cameron le-a cerut pentru a exclude sectorul britanic gigant al serviciilor financiare de la reglementările europene. Mai mult de 10% din veniturile din taxe ale guvernului britanic vin din statutul Londrei, ca nodul bancar al Europei, iar Cameron doreşte ca reglementările să fie minimale.

Însă preţul potenţial este creşterea izolării din cadrul UE şi pierderea vocii în deciziile economice importante. Statele ce aparţin noului tratat, ce va conţine toate statele membre ale zonei euro, precum şi alte 6, până la 9 alte state membre UE, nu vor avea de ce să ia opiniile britanice în considerare, potrivit criticilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb