Comisia Europeană vrea ca Serbia să fie printre primele noi state membre ale UE

A.C.
Politică / 14 decembrie 2014

Comisia Europeană doreşte să vadă Serbia printre primele noi state membre ale Uniunii Europene, a declarat, ieri la Belgrad, comisarul european pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie, Dimitris Avramopoulos, informează agenţia naţională de presă Tanjug.

La finalul unei întrevederi cu ministrul de interne sârb Nebojsa Stefanovic, Avramopoulos, care a luat parte la Forumul UE - Balcanii de Vest privind Justiţia şi Afacerile Interne, a spus că executivul comunitar va sprijini procesul de integrare europeană a Serbiei.

''Comisia este conştientă de eforturile pe care Serbia le face în domeniul afacerilor interne'', a afirmat Dimitris Avramopoulos, care a subliniat că Serbia nu este singură pe drumul către Uniunea Europeană şi va beneficia de susţinerea totală a UE.

Subiectele discutate de cei doi oficiali au vizat noua legislaţie sârbă privind activitatea poliţiei, combaterea terorismului, managementul integrat al frontierelor şi liberalizarea regimului de vize.

Avramopoulos a încurajat Belgradul să continue măsurile destinate reducerii numărului de cetăţeni sârbi care solicită azil în anumite ţări membre UE, pentru a se preveni abuzurile de drept de azil.

Luna trecută, premierul sârb Aleksandar Vucic a afirmat că obiectivul strategic, politic şi economic al Serbiei este de a deveni membră a Uniunii Europene.

Vucic a făcut declaraţia respectivă în cadrul unei recepţii organizate în onoarea vicecancelarului german şi ministru al economiei Sigmar Gabriel, care a subliniat că Serbia a întreprins paşi curajoşi în domeniul economiei şi aderării la UE.

''Obiectivul nostru strategic, politic şi economic este de a adera la UE şi nu vom renunţa la el. Vom face tot ce este mai bine în vederea unei apropieri de UE, iar restul va depinde de dumneavoastră. Este decizia dumneavoastră dacă veţi accepta sau nu Serbia'', a declarat şeful executivului de la Belgrad.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb