CONFERINŢA VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL - EDIŢIA A VII-A / MIRCEA URSACHE, ASF: "Implementarea MiFID II nu va găsi piaţa noastră nepregătită, la niciun nivel"

A.V.
Piaţa de Capital / 27 martie 2018

Mircea Ursache

Mircea Ursache

Implementarea directivei europene MiFID II, referitoare la pieţele financiare din Europa, nu va găsi nepregătită piaţa noastră de capital, conform domnului Mircea Ursache, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Domnia sa spune: "Sunt convins că piaţa noastră este pregătită. Apariţia legii MiFID II nu va găsi piaţa nepregătită, la niciun nivel. Nu vom avea niciun fel de surprize. Este timp încă pentru orice completare şi observaţie în privinţa actului normativ, pe care piaţa le mai poate face şi aduce în dezbaterea din Parlament. Deocamdată, legea urmează să fie promovată la nivelul dezbaterii parlamentare".

Oficialul ASF menţionează: "Din punctul nostru de vedere (n.r. - al ASF), legea aduce schimbări importante şi nu este posibil ca vreun stat membru al UE să nu o implementeze. De exemplu, în situaţia României, dacă nu s-ar implementa într-un timp foarte rapid, având în vedere notificarea pe care Comisia Europeană a adresat-o ţării noastre în caz de infringement, suma forfetară pe care am plăti-o ar fi de 1.887.000 de euro cu penalităţi cominatorii de 137.340 de euro pe zi de întârziere. Nu este de joacă în legătură cu implementarea MiFID II".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Apariţia legii MiFID II nu va găsi piaţa nepregătită, la niciun nivel. (IN AFARA DE TOATE NIVELURILE). Ia zi Ursache de cate ori ai citit tu cu ochii aia ai tai MiFID II? Tu personal. Stii macar care e directiva? ce numar are? ce spui prinzi si mandatul ailalt la ASF? in Octombrie...ce ti-ar mai placea tie....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb