Cotaţia petrolului, în scădere deoarece Emiratele Arabe Unite se gândesc la o ieşire din OPEC

D.T.
Miscellanea / 3 martie 2023

Cotaţia petrolului, în scădere deoarece Emiratele Arabe Unite se gândesc la o ieşire din OPEC

Preţul barilului de petrol a scăzut astăzi, ca urmare a discuţiilor Emiratelor Arabe Unite cu privire la o ieşire din Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), transmite Agerpres.

În jurul orei 14:12 GMT, cotaţia ţiţeiului Brent era în scădere cu 1,57 dolari, sau 1,8%, până la 83,18 dolari per baril. Similar, cotaţia barilului de ţiţei West Texas Intermediate (WTI) era în scădere cu 1,52 dolari, sau 1,9%, până la 76,64 dolari per baril, precizează sursa.

Pe parcursul acestei săptămâni preţul petrolului a fost impulsionat de datele economice pozitive venite din China, care au alimentat speranţele referitoare la o creştere a cererii de petrol, însă aceste creşteri au fost şterse astăzi.

"Principalul factor este ştirea din WSJ, îngrijorările fiind că asta ar putea afecta acordul de reducere a producţiei OPEC. Emiratele Arabe Unite şi Arabia Saudită sunt cele două ţări cu capacităţi de rezervă semnificative", susţine analistul UBS, Giovanni Staunovo.

Relaţiile dintre liderii din Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite s-au deteriorat, astfel că în interiorul Emiratelor Arabe Unite se poartă discuţii cu privire la o ieşire din Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), o mutare care ar permite EAU să îşi majoreze unilateral producţia de petrol, se mai precizează în sursă.

Emiratele Arabe Unite au avut o dispută cu Arabia Saudită şi în luna octombrie a anului trecut, când alianţa OPEC+ a decis să îşi reducă producţia de ţiţei. Între timp, EAU a făcut presiuni asupra grupului producătorilor să pompeze mai mult petrol pe piaţă.

Emiratele Arabe Unite se gândesc de mai mulţi ani ce alianţe sunt mai adecvate pentru interesele sale pe termen lung, în condiţiile în care această ţară vrea să profite de pe urma recentei expansiuni a capacităţilor sale de producţie, adaugă sursa. Cu prilejul precedentei dispute din cadrul OPEC+ cu Arabia Saudită, adoptarea unei decizii cu privire la politica grupului a fost amânată timp de mai multe săptămâni, însă în cele din urmă a fost găsit un compromis.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb