Dăncilă pledează cauza Rusiei într-un articol scris pentru Jerusalem Post

J.P.
Politică / 22 octombrie 2020

Dăncilă pledează cauza Rusiei într-un articol scris pentru Jerusalem Post

Viorica Dăncilă semnează în calitate de fost prim-ministru al României un articol de opinie în publicaţia israeliană Jerusalem Post în care cere Europei să adopte o nouă strategie faţă de Rusia. Dăncilă susţine că, fără o nouă dinamică în relaţia cu Rusia, securitatea naţională ar fi pusă în pericol, conform G4media.ro.

Intitulat "Europa trebuie să găsească o nouă modalitate de a relaţiona cu Rusia", articolul semnat de Dăncilă reia narativul vectorilor Kremlinului într-o perioadă extrem de dificilă din punct de vedere economic.

Astfel, în condiţiile în care bugetul Rusiei este puternic afectat de pandemie, de secetă, de prăbuşirea preţului petrolului şi gazelor, dar şi de efectul sancţiunilor economice impuse de UE şi SUA în urma invaziei din Ucraina, Dăncilă scrie în articol că sancţiunile au alimentat sentimentul anti-occidental al ruşilor şi au întărit popularitatea regimului Putin.

Fostul premier PSD pledează puternic pentru construirea unei noi relaţii "vibrante, reciproc avantajoasă cu Rusia" - o nouă idee utilizată constant de vectorii propagandei ruse.

Cele mai relevante fragmente din articolul semnat de Viorica Dăncilă în Jerusalem Post:

- Europa trebuie să ia în calcul o nouă dinamică cu Rusia, altfel mă tem că vom continua să repetăm greşelile şi să înfruntăm aceleaşi dificultăţi, punând în pericol securitatea naţională. Întrebarea e ce strategii să utilizăm. Până acum, nici una nu a oferit o soluţie convingătoare.

- Măsurile punitive, precum sancţiunile, au avut un impact negativ tangibil asupra economiei Rusiei. Dar au alimentat sentimentul anti-occidental printre oameni, întărind popularitatea regimului.

- Puţini s-ar fi aşteptat ca eu să am acest discurs despre Rusia. Deşi nu am crezut niciodată în prietenia dintre Europa şi vecinul nostru estic, întotdeauna am avut în vedere un parteneriat bazat pe interese comune.

- Scopul meu astăzi este să cer Europei să gândească strategic despre viitorul cu Rusia pentru a-şi apăra mai bine interesele. Trebuie să aloce resursele necesare pentru a putea avansa. În timp ce trebuie să colaborăm cu Rusia pe teme globale precum controlul armelor nucleare, trebuie să nu sacrificăm integritatea sau bunăstarea pentru acest scop.

- Sarcina pe care o trasez aici pentru noi, europenii, nu este uşoară, dar este de maximă importanţă. Datorită istoriei noastre comune şi bazându-mă pe o carieră care m-a învăţat că politica e mai mult în gri decât în alb şi negru, am crezut mereu în posibilitatea ca Europa să aibă o relaţie vibrantă, reciproc avantajoasă cu Rusia. Încă cred acest lucru. Dar traiectoria pe care trebuie să o urmăm pentru a ne apăra interesele e tot mai neclară.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Atata stie atata spune si dna Dancila... Pledeaza pentru " o relatie vibranta cu Rusia"!?

    1. De data asta are perfecta dreptate, tanti Dancila! Ursul rusesc e la 2 pasi de noi, pe cand Uncle Sam e tare departe! Daca Iudele care ne conduc mai continua mult cu actiunile negative si invectivele la adresa Rusiei, tare mi-e ca pe noi, romanii va scrie "cenusa radioactiva", in timp ce yankeii se vor uita la cum imprastie vantul cenusa!

      Esti un Rasputin deghizat in Vlad Tepes.

      Teapa lui Vlad a fost pea lunga si ti-a afectat creierul. 

      De la rusi am avut comunismul, dictatura, tezaurul Basarabia si Bucovina furate, intreprinderi mutate cu totul in Rusia dupa razboi, pe Iliescu, Gherman, Militaru + multi alti "patrioti" (inclusiv Voiculescu, Antena 3, Gadea si pe tine). Ca veni voba de Gadea, stii oare ce nume are fata lui?

      Unul neaos romanesc care emana din plin patriotismul lui taica-su.. 

      Sunt convins ca si tu si ma-ta  ati avea o sansa pe Centura Capitalei, caci decat sa te prostituezi intelectual pe acest site, mai bine ati presta amandoi pe Centura, mai ales ca v-ati alege si cu niste bani castigati cinstit!

      "" DE LA RUȘI AM AVUT""..ziceți dvs. 1.2.

      Și ați enumerat o infimă parte din relele venite de la 'est'. La sfârșit ar fi trebuit... etc., etc., etc.-uri multe. 

      Mai mult de câte episoade are *Memorialul Durerii* al doamnei Lucia Hossu Longin 

      + cele despre deportările în Siberia 

      + soarta miilor de prizonieri români care au ... " Ostași români , vă ordon treceți Prutul" în 22 mai 1941 pentru a-l alunga pe cotropitorul bolșevic din 26-28 iulie 1940. 

      Iată că în 2014 { Stalin Nova /newStalin?} ,cu Armata roșie "eliberează" Crimeea și NU părăsește Transnistria străină Moscovei. O păzește împotriva invaziei extratereștrilor?! 

      Trec de soarta Țărilor Baltice, a Poloniei, Gruziei și altor vecini ai rușilor și zic : 

      Vinovat Ești Tu CREATORULE, căci ai avut la îndemână un așa imens ocean PACIFIC... și nu ai "'creat"' în mijlocul lui un mare CONTINENT, unde să fi dus acele (câteva) popoare- rebuturi, gunoaie ale omenirii.  

      Planeta Marte e liberă, e roșie.. Păi era potrivită pentru roșul bolșevism, întins pe aproape toată Terra.  

      Acum iată-l fr. roșu ciumat, spală creierele electoratului "liber" - în multe țări, șiii.... 

      DOAMNE, bolșevismul rebotezat în social democrație, sărăcește, pribegește, pustiește, jefuiește, usucă...și *Grădina Maicii Tale*, Doamne.... țara mea!

    BALȘOI CELAVECCC ......BINGOOO...!!!!

    1. Cui zici așa ? mie 1.4.?!

      Tî balșoi sabaka est ! Tavarășki chelavek / ciovec / ciuvic...!  

    asta spune totul

    totul despre PSD 

    totul despre adeptii PSD 

    totul despre toti 

    trebuie sa fii anti-roman ca sa fii pro-PSD 

    1. Trebuie să fii foarte îngrămădit să crezi balivernele alea.

      Dăncilă (sau cine i-o fi scris articolul) are perfectă dreptate: sancțiunile au alimentat sentimentul anti-occidental printre ruși, întărind popularitatea regimului Putin. 

      Dovadă cea mai bună e că după 6 ani de sancțiuni, referendumul prin care Putin devine președinte aproape pe viață a fost validat, în plină pandemie, prin prezență la vot de 75% din ruși! Nu numai asta, dar anii trecuți, prin destinațiile de vacanță ale Europei, vedeai frecvent ruși tineri purtând tricouri cu Putin.

      Pe lângă asta, în timp ce căpcăuni ca tine împing România spre o atitudine de confruntare cu Rusia, curvele nemțești își dezvoltă afacerile bine mersi cu rușii. 

      "Trebuie să fii foarte îngrămădit" si "căpcăun ca tine" si "curvele" plătite în ruble.... ca să îi iubești pe Stalini de azi.

      Fără astea nu puteai 'vorbi'... despre balivernele semi-alfabetizatei "ExPremieră gata-gata Cotrocenită" ???

      Nu-l slăvi pe Putin.! Nu a câștigat cu 80% ca tovarășul său din Belarus. Manifestațiile împotriva lor le-ai văzut.. sau doar tinerii FSB_GRU cu tricouri Putin ??  

    Amuzant articolul si concluzia trasa de un ziar care ne sufoca zilnic cu articole care "pledeaza cauza" chinei - huawei. Nici o zi fara china - huawei sau astia nu sunt comunisti? Astia din cauza carora stati in casa cu masca pe figura:-)

    comunistii (rusi) si simpatizantii lor nu au nici macar un proces de constiinta pentru dezastrul provocat inclusiv cetatenilor lor in majoritate crestini ortodoxi in urma ambitiilor lor atomice de la Cernobil care a avut un deznodamant tragic pentru toata lumea mai putin pentru cei amnezici , senili sau chiar imbecili care cauta circumstante atenuante unor criminali care si-au premeditat si isi premediteaza permanent si cu stoicism toate actiunile in sfidarea drepturilor cetatenilor prin paralizarea si amputarea legilor imediat ce ajung ca acestea sa depinda si sa fie modificate de camarila lor.Crima nu se prescrie si ei stiu asta, indiferent ca se moare din cauza radiatiilor, revolutiilor,mineriadelor,aten tatelor, virusilor , relelor tratamente sau lipsei tratamentelor.

    1. Viermii cei grași și roșii,

      Sunt azi multicolori ; 

      Adulți, ouă sau larve,  

      Fac legi pentru ai lor.  

      Ciordesc/ache... legi pentru ai lor infractori-drăgnei. Vezi...și 13 0U(Ă), sparte de elefanții lui 'Neamțu'.  

      Trezește-te... GĂGĂUȚĂ,

      Nu mai vota ca (b) oul ;  

      Căci te scufunzi ca prostul,  

      În mlaștină din nou.  

      0are nu vezi ""măi dragă" ",  

      Că FOȘTII n-au pierit ; 

      Ei îți jefuiesc țara,  

      Nu fug în răsărit.  

      (v) Nu fug la Moskovit. 

      5.1 & 5.2. Cu stimă lui G.B. 

      pentru cine nu stie : evreii rusi sunt foarte periculosi inclusiv in fata evreilor autentici (nativi) nascuti,crescuti in tara sfanta de generatii ..si de aici intelegeti de ce fosta prima mistreata e pe "remote" si cine e la butoane la activarea carora sarea in sus in pozitie de drepti si un anume rromevreu rus din Oltenita ce a pus bazele pepinierei viermilor de nastase ..pardon: matase.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb