Denunţ penal pentru instigare la ură şi discriminare, depus de CNMT şi CNS împotriva preşedintelui Iohannis

M.I.
Miscellanea / 6 mai 2020

Denunţ penal pentru instigare la ură şi discriminare, depus de CNMT şi CNS împotriva preşedintelui Iohannis

Reprezentanţii Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania (CNMT) şi cei ai Consiliului Naţional Secuiesc (CNS) au depus la Parchetul General un denunţ împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, pentru instigare la ură şi discriminare, în urma declaraţiilor făcute de şeful statului în 29 aprilie.

Potrivit MTI, care citează un comunicat transmis, marţi, de biroul de presă al liderului CNMT, Tokes Laszlo, Asociaţia Siculitas, care asigură suportul juridic pentru CNMT şi CNS, a cerut biroului de avocatură Kincses Elod să facă denunţul pentru instigare la ură şi discriminare.

Denunţul se referă la articolul 369 din Codul Penal şi în acesta se arată că, prin declaraţiile televizate din 29 aprilie, preşedintele Klaus Iohannis a incitat poporul român la ură şi discriminare faţă de maghiari şi faţă de membrii şi simpatizanţii PSD.

În denunţul semnat de preşedintele CNMT, Tokes Laszlo, şi de preşedintele CNS, Izsak Balazs, este subliniat pericolul social al acţiunii şefului statului. Cei doi susţin că acest comportamnt nu poate rămâne fără urmări în justiţie.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în 29 aprilie, că este incredibil ce se întâmplă în Parlament, acuzând PSD că a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege care acordă o autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Preşedintele a susţinut că, în timp ce autorităţile se luptă cu pandemia, PSD se luptă în birourile din Parlament să dea Ardealul ungurilor. El l-a salutat în limba maghiară pe liderul PSD Marcel Ciolacu, întrebându-l ce i-a promis Viktor Orban în schimbul acestei înţelegeri. Preşedintele a mai afirmat că această situaţie este un argument în favoarea dorinţei sale de a se ajunge la alegeri anticipate, pentru că acum în Parlament este o majoritate PSD-istă toxică.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost reclamat la CNCD de o asociaţie maghiară de asistenţă juridică în domeniul minorităţilor, ca urmare a declaraţiilor pe tema Ţinutului Secuiesc, transmite News.ro.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Hai sa facem si noi pentru ca ne segregati național

    aroganta tipica

    lor li se cuvine tot dar de dat nici buna ziua nu stiu sa dea in limba romana

    sa le fie rusine! 

    Cauza va ajunge la ICCJ Budaipesta, care o va casa.

    Casa-i la modă.  

    Si noi vom depune un denunt impotriva lor fiindca isi invata copiii sa ne urasca si sa nu invete limba oficiala a tarii.Ce repede s-au ofuscat!Sa se duca sa-l pupe undeva pe"aparatorul libertatilor omului"Viktor Orban si sa ramana acolo!

    Singurul pământ secuiesc, unguresc sau maghiar din Romania este pământul de flori de la Hornbach și BricoDepot.

    1. Greşeşti Bebetto! Trebuie să reţii un lucru: Ţinutul Secuiesc (Székelyföld') a fost, este şi va fi pământ secuiesc-maghiar încă cel puţin o sută de ani! Dacă nu ştiai, acolo trăiesc şi români, împreună cu maghiari, o mare parte în familii mixte. Majoritatea românilor pe aceste meleaguri trăiesc mai bine faţă de cum trăiesc maghiarii din strămoşi. Această zonă a fost distrusă intenţionat în ultimii 30 de ani de autorităţile române, câteodată cu ajutorul UDMR-ului. Singura avere a acestei comunităţi este pământul natal secuiesc, cu pădurile rămase. Nu te afectează, dacă citeşti istoria adevărată a Transilvaniei şi nu urmăreşti istoria falsificată de Iliescu, Diaconescu, Pârvulescu, ...escu, ...escu şi nu în ultimul rând renegatul Wuhanis!

      Au mai ramas păduri?

    Asta este cand au primit atatea drepturi. Placute bilingve, scoala in maghiara, limba romana se invata ca limba straina etc. Daca te duci la Odorhei in supermarket vei auzi anunturi in maghiara. Un lucuru este cert si acolo este plin de tigani, normal ca ei sunt maghiari. Nemtii de ce nu isi pun placute bilingve la intrarea in orase, in turca si germana. UDMR nu va mai intra in parlamentul Romaniei, asa cum au fost bagati ca europarlamentari, sistemul le-a atribuit voturi in Oltenia si Moldova. Poate va fi atent Iohannis de data asta si va trage de urechi sistemul sa nu ii mai bage in parlamentul Romaniei.

    1. Psd este ciuma de care trebuie sa scapam! Daca nu existau politicienii corupti ai psd-ului,pe care udmr-istii îi santajeaza,atunci nu se ajungea în astfel de situatii!

    populatia Ungariei 9 mil, populatia Romaniei 21 mil, ciocu mic

    ati pierdut trenul in 2018 ca ati fost prosti si v ati dat cu comunistii, asa ca va buricati degeaba, urmatorii 3000 de ani mai stati in jurul Balatonului

    UDMR ,CNMT, sa fie scoase in afara legii. Interzicerea participarilor la alegeri a partidelor pe criterii etnice. Limba maghiara interzisa pe teritoriul Romaniei mari in locurile publice inclusiv in scoli. Sa terminam cu placutele bilingve si steaguri de tinuturi inventate. Aici este Romania si in ea traiesc romani punct. Asa cum in Franta traiesc numai francezi si limba oficiala este franceza.

    1. Vezi ca aia au si monaco in interiorul frantei :))

      Nu in centrul Frantei!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb