John Kerry: Rusia îşi retrage trupele de la graniţă

E.D.
Internaţional / 30 mai 2014

Rusia îşi retrage soldaţii amplasaţi la frontiera cu Ucraina, a confirmat joi secretarul de stat american, John Kerry, care în acelaşi timp a denunţat pătrunderea în estul Ucrainei a unor luptători ceceni proruşi, scrie AFP.

"Trupele care se aflau la frontieră se retrag spre Moscova, şi nu spre Kiev", a declarat John Kerry la postul american de televiziune PBS, confirmând ce a constatat marţi un oficial de la Pentagon.

În schimb, "există dovezi potrivit cărora luptători ruşi au traversat frontiera, personal din Cecenia antrenat în Rusia trece graniţa pentru a agita spiritele, pentru a se implica în lupte", a acuzat şeful diplomaţiei de la Washington.

Demnitarul american a discutat miercuri la telefon cu omologul său rus, Serghei Lavrov, despre situaţia de la graniţa ruso-ucraineană, potrivit Departamentului de Stat.

Mass-media ucrainene au informat în cursul săptămânii că soldaţi ceceni se află la Doneţk, bastion al insurgenţilor proruşi. Miercuri însă, preşedintele cecen, Ramzan Kadîrov, a dezminţit că a trimis militari care să lupte împreună cu rebelii din estul Ucrainei, fără să excludă că luptători ceceni s-ar fi putut alătura de bunăvoie separatiştilor.

Pe de altă parte, Casa Albă şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu accesul rebelilor proruşi din Ucraina la arme sofisticate, după moartea a 12 soldaţi ucraineni într-un elicopter doborât de insurgenţi.

''Aceasta înseamnă că separatiştii continuă să aibă acces la arme sofisticate şi sprijin din exterior'', a declarat purtătorul de cuvânt al executivului american, Jay Carney, în cursul briefingului de presă cotidian, lăsând să se înţeleagă că Moscova furnizează rebelilor armele în cauză.

Rusia a dezminţit aceste acuzaţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb