Kovesi a sosit la sediul Parchetului General pentru audieri

V.V.
Politică / 15 februarie 2019

Laura Codruţa Kovesi (Sursa foto: Twitter)

Laura Codruţa Kovesi (Sursa foto: Twitter)

Actualizare - Kovesi: Am cerut recuzarea procurorului de caz şi a procurorului şef de secţie

Fosta şefă DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat, astăzi, după audierea la Secţia pentru investigarea magistraţilor, că a cerut recuzarea procurorului de caz şi a procurorului şef de secţie şi că nu a comis niciodată fapte penale.

Kovesi a spus că i s-a adus la cunoştinţă că are calitatea de suspect, respingând însă toate acuzaţiile.

Ea a negat că ar fi discutat cu Sebastian Ghiţă.

În ceea ce priveşte fotografiile cu ea pe care omul de afaceri susţine că le are, fosta şefă a DNA a afirmat că a participat doar la evernimente oficiale, ale instituţiilor, şi a spus că unele imagini ar putea fi falsificate.

"nu aam comis, dar niciodată, fapte penale", a spus ea.

La ieşire ea a fost ovaţionată şi încurajată de acelaşi grup de susţinători, care îi presăraseră şi lalele pe treptele Parchetului General.

-------

Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a sosit astăzi la sediul Parchetului General pentru a fi audiată la Secţia privind infarcţiunile în justiţie în urma plângerii depuse de Sebastian Ghiţă, ea având calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Ea a spus că va face declaraţii la ieşire. Kovesi a fost întâmpinată de un grup de susţinători care scandau: "Codruţa, nu uita, noi suntem de partea ta!" şi "PSD, ciuma roşie!".

Laura Codruţa Kovesi a declarat că este răcită şi nu poate vorbi, dar că va da declaraţii la ieşirea de la audieri, informează News.ro.

Înaintea lui Kovesi, a fost audiat în acelaşi dosar, ca martor, fosul premier Victor Ponta, un apropiat al lui Sebastian Ghiţă. Ponta a stat două ore şi jumătate în sediul Parchetului General.

Ghiţă a anunţat în 9 decembrie că a făcut o plângere penală pe numele fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi. Fosta şefă a DNA a fost reclamată de Ghiţă la Secţia Specială pentru anchetarea magistraţilor. Sebastian Ghiţă susţine că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea fostului director al FNI Nicolae Popa.

Joi seară, Sebastian Ghiţă a confirmat că a fost audiat în cazul plângerii depuse împotriva fostei şefe DNA Laura Codruţa Kovesi şi că a prezentat procurorilor toate probele pe care le deţine, inclusiv fotografia făcută acesteia la el în cramă. El precizat că va face publice fotografiile şi înregistrările video în care apare Kovesi după ce ancheta în acest caz se va finaliza. De asemenea, a spus că a indicat procurorilor 10 martori în sprijinul acuzaţiilor sale şi că le-a prezentat acestora şi nişte mailuri.

Tot joi seară, a făcut declaraţii cu privire la Kovesi şi fostul ministru al Turismului. Elena Udrea, care a afirmat că "începe să vină vremea normalităţii", urându-i acesteia " Bun venit în "clubul penalilor". Udrea a susţinut că ea şi familia sa, dar şi alţi politicieni şi oameni de afaceri, i-au oferit fostei şefe DNA cadou bijuterii şi poşete, a căror valoare depăşea 200 de euro, ceea ce înseamnă că fosta şefă DNA ar fi fost obligată să le declare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Kovesi a incercat sa blocheze actul de justitie. Ca orice penal.

    A incercat sa recuze procurorul de caz, actiune care este evaluata de catre procurorul superior ierarhic (adica cel de sectie). Si simultan sa recuze procurorul de sectie, actiune care ar fi fost evaluata de Lazar. 

    Insa Codul de Procedura Penala nu permite o astfel de manevra. Kovesi repetenta, o mediocra 

    Art. 67 

    Recuzarea 

    (2) Cererea de recuzare se formulează doar împotriva persoanei din cadrul organului de cercetare penală, a procurorului sau a judecătorului care efectuează activităţi judiciare în cauză. Este inadmisibilă recuzarea judecătorului sau a procurorului chemat să decidă asupra recuzării. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb