Ministrul Dezvoltării anunţă că a dublat numărul de experţi şi verificatori în domeniul instalaţiilor electrice

F.D.
Politică / 29 iulie 2022

Ministrul Dezvoltării anunţă că a dublat numărul de experţi şi verificatori în domeniul instalaţiilor electrice

Peste 1.200 de noi drepturi de practică pentru experţi şi verificatori de proiecte au fost acordate după cele două sesiuni de examene organizate de Ministerul Dezvoltării în lunile decembrie 2021 şi iulie 2022, a anunţat, astăzi, ministrul Cseke Attila.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării, acestea se alătură celor 3.256 de drepturi de practică existente anterior în domeniul calităţii în construcţii.

În sesiunea din luna iulie, au fost obţinute 512 noi drepturi de practică, în urma publicării rezultatelor obţinute de către candidaţii care au susţinut examenele de atestare tehnico-profesională.

Astfel, au fost obţinute 420 de drepturi de practică în profesia de verificator de proiecte şi 92 în profesia de expert tehnic.

"Dacă, până acum, în baza de date a Ministerului Dezvoltării erau înregistrate 136 de drepturi de practică în instalaţii electrice, în urma examenelor din această lună, avem în total 240 de drepturi de practică, un număr aproape dublu faţă de câţi erau până acum", a precizat Cseke Attila.

Numărul total al drepturilor de practică pentru verificatori de proiecte în toate specialităţile va creşte de la 2.886 (câţi erau până la organizarea sesiunii din iulie) la 3.306, iar cel al drepturilor de practică pentru experţi tehnici de la 1.026 la 1.118.

Examenele au fost organizate cu sprijinul facultăţilor de profil din Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi şi Timişoara, care au asigurat spaţiile necesare şi au desemnat câte cinci membri pentru fiecare comisie regională de examinare.

De asemenea, la solicitarea Ministerului Dezvoltării, a răspuns şi Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, desemnând personal pentru activităţile administrative.

Procesul administrativ a fost considerabil îmbunătăţit ca urmare a implementării unui sistem electronic de înscriere, care a permis, pe de o parte, comunicarea în timp real cu candidaţii şi, pe de altă parte, reducerea timpilor necesari pentru centralizarea şi publicarea informaţiilor privind înscrierea, repartizarea în centrele regionale de examinare, definirea nevoilor privind spaţiile.

Aceasta a fost prima sesiune de examene organizată fără a utiliza drept instrument dosarul cu şină, transmite MDLPA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb