MINISTRUL JUSTIŢIEI, ÎN CAZUL AUGUSTIN LAZĂR: Candidatură suspectă la funcţia de procuror general

George Marinescu
Politică / 31 octombrie 2018

Augustin Lazăr şi Tudorel Toader (sursa foto: Twitter)

Augustin Lazăr şi Tudorel Toader (sursa foto: Twitter)

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a reiterat, pe pagina ministerului de resort, argumentele pentru care consideră că Augustin Lazăr a fost numit în funcţia de procuror general fără a îndeplini condiţiile stabilite pentru participarea la procedura de selecţie a candidaţilor.

Toader susţine că în dosarul pe care Augustin Lazăr trebuia să îl depună până pe 16 martie 2016 la Ministerul Justiţiei nu există decât un curriculum vitae şi o scrisoare de intenţie, lipsind ultima evaluare cu calificativul foarte bine şi cele 10 lucrări de specialitate solicitate pentru candidatură.

Mai mult, ministrul justiţiei susţine că aceste documente nu ar exista nici în dosarul de la Consiliul Superior al Magistraturii, deoarece ultima evaluare a lui Augustin Lazăr pentru perioada 2011-2013 datează din 20 aprilie 2017. Tudorel Toader susţine că în conformitate cu dispoziţiile legale, la data candidaturii Augustin Lazăr trebuia să aibă raportul de evaluare întocmit, deoarece actul normativ prevede că acesta se întocmeşte din trei în trei ani, iar evaluarea nu trebuia să vizeze o perioadă mai veche de anul 2013.

Ministrul de resort precizează că nu ştie dacă la Palatul Cotroceni au ajuns toate documentele care nu se regăsesc în dosarul de la Ministerul Justiţiei şi care nu apăreau în anul 2016 nici în dosarul de la CSM şi nu ştie care au fost considerentele pentru care preşedintele Klaus Iohannis a acceptat numirea lui Augustin Lazăr în funcţia de procuror general. Din atitudinea actualului ministru reiese că principala vină pentru acceptarea candidaturii incomplete a lui Augustin Lazăr o are ministrul justiţiei din anul 2016, Raluca Prună.

În postarea de pe site-ul Ministerului Justiţiei, Tudorel Toader face referire şi la suspiciunile existente cu privire la faptul că procurorul Augustin Lazăr a semnat o ordonanţă de clasare pe numele lui Klaus Iohannis, pe vremea când actualul preşedinte era primar al municipiului Sibiu. Toader se referă la ordonanţa de clasare care ar exista la dosarul care se află la Ministerul Justiţiei, dar nu a publicat respectivă ordonanţă, ceea ce ridică mari semne de suspiciune cu privire la afirmaţiile pe care ministrul de resort le face în textul postat pe site-ul instituţiei.

De asemenea, Toader ridică semne de întrebare şi cu privire la implicarea lui Augustin Lazăr în propria evaluare datată 20 aprilie 2017, ţinând cont de faptul că legea spune că din comisia de evaluare a procurorilor de la curţile de apel din ţară face parte şi procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Pentru că evaluarea pentru perioada 2011-2013, când Lazăr era procuror al Curţii de Apel Alba Iulia, a fost făcută în 2017, Tudorel Toader sugerează că actualul procuror general a participat la propria sa evaluare, pentru că nu reiese din niciun document ataşat la raportul de evaluare că Augustin Lazăr nu a făcut parte din comisia respectivă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Care pe care? cacare din ei e mai tare??. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb