MINISTRUL TRANSPORTURILOR: "Contractul pentru construcţia lotului 3 al autostrăzii Orăştie - Sibiu a fost reziliat"

S.A.
Ziarul BURSA #Companii / 13 ianuarie 2016

"Contractul pentru construcţia lotului 3 al autostrăzii Orăştie - Sibiu a fost reziliat"

Contractul cu compania italiană Salini Impregilo pentru construcţia lotului 3 din autostrada Orăştie - Sibiu a fost reziliat, din cauza nerespectării proiectului, CNADNR urmând să selecteze un nou constructor pentru acest tronson, a declarat astăzi ministrul Transporturilor, Dan Costescu, potrivit unor surse din presă.

Lucrările vor fi finalizate în luna august, dacă nu vor apărea contestaţii, iar traficul pe autostradă ar putea fi reluat la începutul sau la mijlocul lunii septembrie, a afirmat Costescu într-o conferinţă de presă.

Lotul al treilea al autostrăzii Sibiu-Orăştie a fost închis în septembrie 2015, între localităţile Sălişte şi Cunţa, din cauza unor crăpături în asfalt.

Potrivit ministrului Transporturilor, materialele de construcţie nu sunt în conformitate cu caietul de sarcini, iar lucrările de execuţie în sine sunt necorespunzătoare, după cum a reieşit din expertizele realizate de CNADNR.

Termenul iniţial anunţat de CNADNR pentru remedierea problemelor era decembrie 2015.

"Am primit analizele şi expertizele din companie, din CNADNR. Ele arată, atât cele desfăşurate în nume propriu de companie, cât şi cele primite de la constructor, ele arată în principiu acelaşi lucru, că materialele de construcţie nu sunt în conformitate cu caietul de sarcini. Lucrările în sine de execuţie, de asemenea, sunt necorespunzătoare. Într-un cuvânt, proiectul nu a fost respectat. În aceste condiţii, am solicitat conducerii CNADNR să analizeze opţiunile pe care le avem pentru continuarea acestui proiect şi, eventual şi contract, să identifice soluţiile pentru deblocarea lui şi relansarea lui şi să elaboreze un plan de măsuri pentru a şti cu siguranţă paşii pe perioada care urmează. În acest spirit, acum mai puţin de 30 de minute, am primit comunicarea din partea companiei, cu privire la rezilierea contractului cu actualul constructor. În acelaşi timp, se va demara, în cadrul planului de măsuri pe care l-am solicitat, o cerere de ofertă pentru selectare unui nou constructor care să remedieze deficienţele din zona demolată de 200 de metri şi, suplimentar, din cei 300 de metri în plus pe care au apărut fisuri pe drum", a declarat Costescu.

O porţiune de 200 de metri din autostrada Sibiu-Orăştie, aflată în zona kilometrului 60 şi deschisă în noiembrie 2014, a fost demolată şi va fi refăcută complet pe cheltuiala antreprenorului, compania italiană Salini Impregilo, din cauza unor probleme la fundaţie cauzate de infiltraţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb