MIRCEA GEOANĂ, SECRETAR GENERAL ADJUNCT AL NATO: "America de Nord şi Europa au nevoie mai mult decât oricând una de cealaltă"

J.P.
Internaţional / 13 martie 2021

"America de Nord şi Europa au nevoie mai mult decât oricând una de cealaltă"

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a subliniat importanţa relaţiei transatlantice, în remarci adresate Conferinţei de Securitate şi Apărare de la Ottawa organizate vineri online de Institutul CAD al Conferinţei asociaţiilor de apărare, a anunţat într-un comunicat Alianţa nord-atlantică.

America de Nord şi Europa "au nevoie mai mult decât oricând una de cealaltă" pentru a putea răspunde actualelor provocări, cum sunt atacurile informatice, schimbarea climei şi competiţia marilor puteri, a subliniat Mircea Geoană, într-un seminar virtual cu ministrul canadian al apărării Harjit Sajjan şi secretarul de stat britanic pentru apărare Ben Wallace.

Prezentând viziunea secretarului general al alianţei NATO 2030, Geoană a explicat că Alianţa trebuie să întărească unitatea dintre America de Nord şi Europa, să extindă agenda de securitate pentru a se concentra asupra unor aspecte ca rezilienţa şi inovaţia şi să coopereze mai strâns cu partenerii pentru a apăra ordinea internaţională bazată pe legi.

El a salutat cu acelaşi prilej contribuţiile Canadei şi Marii Britanii la NATO, ce cuprind comanda unor unităţi multinaţionale în zona estică a Alianţei, desfăşurarea de nave şi aeronave pentru menţinerea siguranţei spaţiului aerian şi maritim aliat şi un rol conducător în digitalizare, inovaţie şi adoptarea noilor tehnologii.

"O excelentă ocazie de a dezbate viziunea strategică NATO 2030 şi de a pregăti Summit-ul Alianţei din prima jumătate a acestui an", a comentat Mircea Geoană pe Facebook participarea sa la conferinţă.

"Într-o lume în profundă schimbare, însăşi definiţia securităţii se modifică, provocările, ameninţările şi riscurile devenind mai complexe, difuze şi interconectate. Ca de fiecare dată în istoria sa, NATO se adaptează şi se transformă, pentru a continua să ne îndeplinim misiunea noastră fundamentală: asigurarea păcii şi securităţii pentru cei un miliard de cetăţeni ce trăiesc sub steagul Alianţei Nord-Atlantice", a asigurat secretarul general adjunct al Alianţei.

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. Ce e mai Geonica, nu te mai baga aia de la NATO in seama, si atunci te bagi tu de unul singur, venind cu astfel de propozitii de clasa a a II-a? "Mihaela, dragostea ta" o fi de acord cu atfel de declaratii specifice elevilor de la scolile ajutatoare?

    1. Geoana este prea domn pentru mizeria din politica romaneasca.Pentru e a fost bine ca nu a ajuns presedinte,pentru noi.....

      Eu cred ca unii din redactie isi pun comentarii la propriile articole.

      Altfel nu-mi explic de ce Bursa nu introduce autentificare pentru comentarii.

      Te repeti intruna, balbaitule!

      Hai lasa-ti numarul de telefon aici Vladi daca te tine, ce am sa iti spun nu e decent intr-un mediu public!!!

      Sa inteleg ca iti place atat de Geonica, incat, nu doar ca-l lingi pe toate partile de dimineata pana seara(asta se subintelege), dar sari si cu manie proletara sa-i infierezi pe cei care scriu impotriva lui! Ce sa-ti urez altceva, decat limbi placute in continuare, maestre!

      Din cate se pare,acest individ care se semneaza "vlad tepes",este un propagandist putinist caruia redactia îi tolereaza limbajul spurcat!

      Iarasi ai tras din punga de Aurolac, pacaliciule boschetar, dupa care ai luat-o pe ma-ta la o partida de "umeri-craci", in lipsa de alte alternative?

      Nu te-ai mai potolit?Iar jignesti familiile oamenilor?

      Bai Deontologul labei, tu ai taticule vreo circumvolutiune functionala? Mie imi pare, ca nu!

      Vlad Dracu,asa este,ti se pare!Tie ti se par multe.Si ti se permit multe.Din acest motiv continui sa folosesti cuvinte obscene.In afara de repertoriul tau teribil de oribil,mai stii ceva?Ai raspuns tu vreodata decent la o opinie contradictorie cu a ta?Daca-ti merge,iti merge,ce sa-i faci?Altceva nu e de facut decat sa te ocolim ca pe un ciumat ce esti.

      Pai, cine te opreste sa ma ocolesti, bai onanistule, dar vad ca n-o faci, asa ca ti-o freci in continuare la greu pe acest site, stropind ecranul monitorului si tastatura cu "ch arlota" ta de impotent!

    O definiţie primară a securităţii (’’securitate’’ provine din latinescul securitas-securitatis ) afirmă că aceasta reprezintă „Faptul de a fi la adăpost de orice pericol, sentiment de încredere şi de linişte pe care îl dă cuiva absenţa oricărui pericol. Protecţie, apărare”

    Securitatea este legată de stat, de interesul şi de puterea acestuia. Prin interesul statului 

    înţelegem scopul fundamental al acestuia în relaţiile cu alte entităţi de acelaşi tip. 

    Securitatea mai înseamnă şi ’’protecţie, apărare’’. Securitatea reprezintă, în 

    principiu,’’ acea stare de fapt care pune la adăpost de orice pericol extern şi intern o colectivitate 

    sau un stat oarecare, în urma unor măsuri specifice, ce sunt adoptate şi care asigură existenţa, 

    independenţa, suveranitatea, integritatea teritorială a statului şi respectarea intereselor 

    fundamentale ’’. 

    Termenul de securitate intră în vocabularul curent al comunităţii internaţionale dupa anul 

    1945 şi se impune la mijlocul anilor 1970. 

    Etimologia noţiunii îşi are rădăcinile în Imperiul Roman, în perioada domniei 

    împăratului Hostilian – 250 d. Hr. Zeiţa care asigura protecţia şi bunăstarea imperiului se numea 

    Securitas ca libertate în faţa ameninţării.

    1. nu ne intereseaza ca NATO sa modifice " definiţia securităţii " ci sa fie capabila aceasta organizatie sa asigure securitatea inclusiv fata de pericolul extern si intern ce-l reprezinta "manipularea si cercetarea" in domeniul biologiei , virusologiei ...s.a.m.d. ...nu am vazut o viteza de reactie si adaptare la astfel de amenintari si acte teroriste nerevendicate si necondamnate.(Pandemia nu e "ACT of GOD")

    Tradatorii poporului trebuie spanzurati

    1. Nu e bine asa! Ar fi o moarte prea usoara pt ei!

      Ar trebui, dar posteaza anonim pe Bursa in loc sa-si dea numele si prenumele....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb