Numărul administratorilor autorizaţi să opereze fonduri de pensii private obligatorii a ajuns la zece

A.D.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 9 august 2007

Numărul administratorilor autorizaţi să opereze fonduri de pensii private obligatorii a ajuns la zece

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat, ieri, BRD Fond de Pensii, ca administrator de pensii private obligatorii (pilonul II), numărul societăţilor autorizate să administreze astfel de fonduri ajungând la zece. De asemenea, CSSPP a autorizat prospectul schemei de pensii administrate privat a Fondului de Pensii Administrat Privat BRD.

Până în prezent, nouă societăţi au fost autorizate ca administratori de pensii pe pilonul II, şi anume BT Aegon Fond de Pensii SA şi Generali Fond de Pensii SA, Omniasig Pensii, Interamerican, Prima Pensie Fond de Pensii SA, AIG Fond de Pensii SA, ING Fond de Pensii SA, Aviva Societate de Adminis­trare a unui Fond de Pensii Privat SA şi Allianz - Ţiriac Pensii Private SA, ultima companie fiind autorizată şi ca administrator de fonduri de pensii facultative.

În şedinţa de ieri, CSSPP a autorizat Bancpost Fond de Pensii ca societate de pensii adminis­trată privat, alături de patru brokeri de pensii private respectiv: Destine Broker de Pensii Private, Aliat Broker de Pensii Private, Carpatica Life Broker de Pensii Private şi Intercam Broker de Pensii Private.

Totodată, CSSPP a avizat KPMG SRL în vederea des­făşurării activităţii de audit financiar pentru fonduri de pensii administrate privat. Comisia a autorizat şi avizarea materialelor publicitare referitoare la Fondul de Pensii Facultative AZT Vivace administrat de către Allianz - Ţiriac Pensii Private.

Procedura de aderare iniţială la fondurile de pensii adminis­trate privat începe la data de 17 septembrie 2007. În sistemul de pensii obligatorii administrate privat (unul din cei doi piloni ai pensiilor private, alături de pensiile facultative), trebuie să contribuie în mod obligatoriu persoanele sub 35 de ani care contribuie şi în sistemul public, iar facultativ pot participa şi cei de până în 45 de ani, deja asiguraţi şi care contribuie în sistemul public.

Baza de calcul, reţinerea şi termenele de plată a contribuţiei la fondul de pensii sunt aceleaşi cu cele stabilite pentru contribuţia la asigurări sociale. Potrivit legii, un fond de pensii trebuie să aibă minimum 50.000 de participanţi şi se cons­tituie prin contract de societate civilă. Numărul minim de participanţi prevăzut trebuie realizat în perioada primilor trei ani de la data constituirii fondului de pensii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb