ORBAN, LA MAE:  Procesul de votare se derulează în condiţii bune

I.V.
Politică / 9 noiembrie 2019

Ludovic Orban

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, după ce a fost la Ministerul Afacerilor Externe (MAE) că procesul de votare din străinătate se desfăşoară în condiţii bune. El a spus că "au apărut mici situaţii", "legat de viteza foarte lentă de reacţie a Biroului Electoral în cursul zilei de ieri în cazul înlocuirilor de delegaţi la secţiile de votare, respectiv al suplimentărilor de delegaţi la secţiile de votare, în care, neavând decât două şedinţe Biroul Electoral pentru secţiile din străinătate, a aprobat foarte târziu solicitările de înlocuire".

"Din fericire, procesul decurge în bune condiţii, modificările la lege sunt modificări care dau rezultate, procesul de votare se derulează în condiţii bune. Sigur că au apărut mici situaţii, mi-a spus domnul ministru, legat de viteza foarte lentă de reacţie a Biroului Electoral în cursul zilei de ieri în cazul înlocuirilor de delegaţi la secţiile de votare, respectiv al suplimentărilor de delegaţi la secţiile de votare, în care, neavând decât două şedinţe Biroul Electoral pentru secţiile din străinătate, a aprobat foarte târziu solicitările de înlocuire. Astăzi, au fost în jur de 130 de cereri de înlocuire şi tot cam atâtea, 113, dacă ţin bine minte, de suplimentare. astăzi sunt 100 de cereri de suplimentare care sperăm să fie aprobate cât mai repede pentru a asigura personalul necesar derulării în bune condiţii la nivelul fiecărui birou electoral de secţie de votare", a afirmat Orban.

El a explicat că înlocuirile se puteau face vineri, iar sâmbătă şi duminică înlocuirea se poate face doar în situaţii excepţionale, dar suplimentările se pot discuta.

"Înlocuirile se fac atunci când titularul care reprezintă un partid politic în Biroul Electoral al secţiei de votare nu se prezintă, se formulează din partea partidului cerere de înlocuire. Aceste cereri sunt importante pentru că nu toate secţiile au numărul de reprezentanţi din partea fiecărui partid. Sunt multe secţii care au un număr de 5-6 reprezentanţii şi pentru derularea în bune condiţii este nevoie de un număr cât mai larg de reprezentare şu pentru a nu lăsa secţii cu numre foarte mici de reprezentanţi", a spus Orban.

El a mai spus că situaţia operatorilor de tabletă este bună până în prezent, dar cel mai probabil cei mai mulţi români vor merge la vot, în străinătate, duminică.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Ma bucur ca accepti acest lucru, coruptule Orban. Asta este o recunoastere ca guvernul PSD a organizat foarte bine alegerile. Ca voi inca nu stiti unde sunt birourile si cheile dulapurilor. Doar nu o sa te impaunezi cu acest succes, ticalosule.

    1. fara propaganda electorala votant mutant ce esti

    Deci Orban felicita PSD pentru organizarea alegerilor. Sfanta ipocrizie galbena!!!

    1. De ce sfanta ? Acolo unde trebuie dat ce este al Cezarului si Orban se inchina ! Nu are de ales daca este schimbat la suflet sau la buzunare. Deocamdata nu stiu dar iti comunic de indat ce aflu.

      Da o face dar fara sa isi dea seama.

      In alta ordine de idei este unul din putinele lucruri bune facute de PSD ...in folosul mutului Iohannis. 

    Ce ați făcut mă? V-ați strâns toți psdistii într-un singur loc?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb