Premierul Dacian Cioloş l-a primit pe comisarul european Carlos Moedas

Laura Boico
Politică / 11 octombrie 2016

Premierul Dacian Cioloş l-a primit, astăzi, pe comisarul european pentru cercetare şi inovare, Carlos Moedas, aflat în vizită oficială în ţara noastră, potrivit unui comunicat al Executivului remis redacţiei.

Conform sursei citate, vizita oficialului european a avut ca obiectiv general "întărirea şi eficientizarea dialogului bilateral pe tema consolidării participării României la Spaţiul European al Cercetării, precum şi discutarea stadiului unor mari proiecte de infrastructură de cercetare pan-europene în care este implicată România, precum ELI (Extreme Light Infrastructure) şi Danubius-RI".

"Întrevederea a început cu momentul festiv de lansare a emisiunii de mărci poştale «Dincolo de frontierele cunoaşterii Laser Valley - Land of lights», care promovează simbolic programul de dezvoltare integrată a zonei Măgurele. Programul, iniţiat de Guvernul României pentru exploatarea potenţialelor beneficii pe care le va genera proiectului ELI-NP (Extreme Light Infrastructure - Nuclear Physics), este pilonul românesc al proiectului pan-european ELI, prima investiţie majoră în infrastructura de cercetare de nivel mondial şi prima infrastructură internaţională din domeniul laserelor", transmite Guvernul.

De asemenea, în comunicat se arată că este vorba despre "o investiţie europeană de pionierat, care utilizează fonduri structurale pentru dezvoltare regională".

În cadrul discuţiilor care au urmat, Dacian Cioloş a subliniat angajamentul României de a continua punerea în aplicare a programelor europene în domeniul cercetării, dezvoltării şi inovării.

Totodată, potrivit sursei citate, au fost discutate evoluţiile sectorului de cercetare-inovare în România şi au fost evidenţiate principalele măsuri pe care Executivul le-a pus în aplicare pentru sprijinirea activităţii în acest domeniu.

De asemenea, a fost exprimat interesul României pentru facilitarea unui mai bun acces al cercetătorilor români la programele europene, precum Orizont 2020, şi pentru creşterea sprijinului Uniunii în vederea dezvoltării unor iniţiative în domeniul cercetării în regiunea Mării Negre.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb