Protecţia Consumatorilor a amendat cu 20 de mii de lei două pieţe din Târgovişte

M.I.
Miscellanea #Protecţia consumatorilor / 13 mai 2020

Protecţia Consumatorilor a amendat cu 20 de mii de lei două pieţe din Târgovişte

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au amendat cu o sumă totală de 20.000 de lei operatori economici care administrează două pieţe agroalimentare din Târgovişte, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţelor Militare, informează Agerpres.

Piaţa 1 Mai din Târgovişte a fost închisă temporar însă a fost redeschisă miercuri dimineaţa, în urma remedierii abaterilor.

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Dâmboviţa, sub coordonarea preşedintelui ANPC, Eduardt Cozminsch, au verificat modul în care comercianţii îndeplinesc prevederile Ordonanţelor militare adoptate până în acest moment, menite să prevină răspândirea noului coronavirus Covid-19, precum şi felul în care sunt respectate drepturile consumatorilor, în pieţele din judeţ.

"Existenţa mai multor nereguli care contravin atât legislaţiei în vigoare, proprie domeniului, cât şi prevederilor Ordonanţelor militare adoptate, au determinat reprezentanţii ANPC să dispună măsura opririi temporare a activităţii, până la remedierea deficienţelor a Pieţei Agroalimentare 1 Mai, din Târgovişte, operatorului economic care o are în administrare fiindu-i aplicată şi o amendă contravenţională în valoare de 10.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Ordonanţelor Militare nr. 3/2020 şi nr. 10/2020 (nu au fost implementate măsurile de distanţare socială, culoarele dintre tarabe neavând lăţimea prevăzută de aceasta, prezenţa pavimentului neigienizat şi cu plăci lipsă, lipsa afişării prevederilor speciale legate de accesul prioritar al persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, în intervalul orar prevăzut în Ordonanţele militare)", se menţionează în comunicatul ANPC.

Potrivit sursei citate, miercuri dimineaţa, Piaţa 1 Mai a fost redeschisă, în urma remedierii abaterilor constatate în timpul controlului.

O amendă în valoare de 10.000 de lei a fost aplicată şi administratorului Pieţei Bucegi, din Târgovişte, pentru încălcarea prevederilor Ordonanţelor Militare nr. 3/2020 şi nr. 10/2020 (nu au fost implementate măsurile de distanţare socială, culoarele dintre tarabe neavând lăţimea prevăzută de aceasta şi lipsa afişării prevederilor speciale legate de accesul prioritar al persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, în intervalul orar prevăzut în Ordonanţele militare).

De asemenea, în urma controalelor efectuate asupra agenţilor economici care comercializau diverse produse alimentare în pieţe, 2 producători au primit avertisment pentru nerespectarea condiţiilor de expunere a mărfurilor la comercializare şi un agent economic a fost sancţionat cu o amendă contravenţională în valoare de 5.000 lei, pentru comercializare de produse alimentare cu data limită de consum depăşită şi fără elemente de identificare şi caracterizare, dispunându-se, totodată şi măsura complementară de oprire definitivă de la comercializare a produselor neconforme.

"ANPC va continua campania de verificări şi în perioada următoare, în toate zonele ţării, pentru a se asigura că sănătatea şi viaţa consumatorilor nu sunt puse în pericol în zonele de comercializare, precum şi că drepturile consumatorilor sunt respectate cu stricteţe, acestea reprezentând prioritatea activităţii instituţiei", transmite sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb