În raportul anterior RCI menţiona că TLV ar trebui să fie printre principalii beneficiari ai revenirii economice a României şi că schimbările legislative (ex. noua legislaţie privind creditele către persoane fizice) şi mediul concurenţial o favorizează, arată un comunicat remis redacţiei.
Având în vedere rentabilitatea redusă a capitalului propriu (ROE) generată de TLV, avem nevoie de mai multă certitudine că scăderea costului riscului va menţine un ritm alert pentru a ne schimba poziţia neutră faţă de acţiunile sale.
Rezultatele trimestriale RAS au fost în linie cu aşteptările noastre, scăderea mai rapidă a cheltuielilor cu provizioanele fiind compensată de deteriorarea profitabilităţii operaţionale. Am luat în calcul rezultatele RAS pe semestrul I pentru estimările noastre cât şi noul scenariu privind o creştere economică mai redusă. Acesta din urmă înseamnă o creştere mai redusă a creditelor în 2012-13 dar şi o încetinire a ritmului de scădere a costului riscului. Pe ansamblu, am majorat estimarea de profit pentru 2011, dar le-am tăiat pe cele pentru 2012 şi 2013.
Luând în calcul toate acestea, am redus preţul ţintă peste un an de zile la 1,2 RON pe acţiune.
1. Articol de concurenta
(mesaj trimis de stefan în data de 12.09.2011, 22:35)
Cat de impartial poate fi o apreciere a unui concurent direct ?
Etica, daca banca austriaca are, ar trebui sa-i retina de la analiza publica a concurentei.