România a fost ţara cu cea mai mare delegaţie de oameni de afaceri la Summit-ul SelectUSA în 2023

V.S.
Miscellanea / 13 septembrie 2023

România a fost ţara cu cea mai mare delegaţie de oameni de afaceri la Summit-ul SelectUSA în 2023

Camera de Comerţ şi Industrie a României, în parteneriat cu Serviciul Comercial al Ambasadei Statelor Unite ale Americii, a organizat în 12 septembrie 2023 o prezentare a programului SelectUSA şi a Summit-ului de Investiţii SelectUSA 2024, gestionate de către Guvernul Federal al Statelor Unite, conform comunicatului remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, programul SelectUSA promovează şi facilitează investiţiile străine în SUA prin coordonarea agenţiilor guvernamentale federale conexe, pentru a servi drept punct unic de contact pentru investitori. Programul îi mai ajută pe investitori să găsească informaţiile potrivite pentru a lua decizii, să se conecteze cu oamenii potriviţi la nivel local, să navigheze în sistemul de reglementare federal şi să găsească soluţii la speţele ce vizează piaţa americană.

Omar Oweiss, specialist în investiţii internaţionale al Departamentului de Comerţ al Statelor Unite, a declarat că: "De la bun început, trebuie menţionat faptul că România a avut o prezenţă absolut impresionantă la precedentul Summit de Investiţii Select USA. Ţara dumneavoastră s-a clasat pe locul şase în lume ca număr de participanţi, fiind cea mai mare delegaţie de oameni de afaceri din Europa, prezentă la eveniment. Putem spune astfel că următorul summit, care va avea loc în perioada 23 -26 iunie 2024, are mare nevoie de România, de mediul de afaceri din această ţară. De la înfiinţare, SelectUSA a facilitat investiţii de peste 161 de miliarde de dolari, susţinând peste 188.000 de locuri de muncă în Statele Unite şi teritoriile sale. În 2022, au fost atrase investiţii directe de aproximativ 5 trilioane de dolari, din care trei trilioane au provenit din Europa. Ca elemente de noutate, am lansat două programe special destinate start-up-urilor din IT&C, denumite Select USA Tech şi Select Global Women in Tech, pentru companiile cu o vechime de mai puţin de 10 ani pe piaţă. Sperăm ca anul viitor la Summit de Investiţii Select USA să depăşim toţi parametri înregistraţi la ediţia din acest an".

În comunicat se mai arată că Eli Corso Phinney, noul ataşat al Ambasadei Statelor Unite, a precizat că: "Summitul de investiţii SelectUSA 2023 a fost cel mai mare summit de investiţii de până acum, cu niveluri record de participare - peste 4.900 de participanţi, din 83 de pieţe internaţionale şi 55 de state şi teritorii. Reprezentanţii companiilor româneşti care doresc să-şi extindă afacerile pe piaţa americană şi accesează programul SelectUSA dovedesc un spirit antreprenorial modern, iar faptul că CCIR îi sprijină în acest demers, le oferă şanse în plus de a pătrunde pe piaţa americană".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb