Şefii inspectoratelor şcolare din 13 judeţe, revocaţi de Liviu Pop prin fax

L.A.
Politică / 20 august 2017

Liviu Pop

Liviu Pop

Şefii inspectoratelor şcolare din 13 judeţe - Caraş-Severin, Ialomiţa, Ilfov, Brăila, Buzău, Vrancea, Constanţa, Sibiu, Olt, Arad, Tulcea, Mehedinţi şi Călăraşi - au fost revocaţi vineri din funcţie de ministrul Educaţiei, Liviu Pop. Ordinele de revocare au fost trimise pe adresa inspectoratelor judeţene vineri seară, prin fax, şi urmează să între în vigoare peste 15 zile, conform legii, potrivit unor surse din presă.

O parte dintre inspectorii-şefi reclamă însă nereguli, spunând că nu au avut loc anterior cercetări disciplinare care să justifice revocarea lor din funcţie.

Adrian Doxan, şeful Inspectoratului Şcolar Caraş Severin, care se află pe lista celor 13, reclamă "presiuni politice" şi a declarat, pentru Hotnews.ro, că: "Îmi rezerv orice cale că să îmi câştig dreptatea, inclusiv să fac sesizare pentru abuz în serviciu (împotriva ministrului - n.red.)." Ministrul Liviu Pop nu a putut fi contactat până la ora publicării acestui articol pentru a explică motivele revocării celor 13 inspectori-şefi.

Luminiţa Bărcari, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa, şi Adrian Doxan, şeful Inspectoratului din Caraş-Severin, spun că deciziile de revocare au venit vineri seară, prin fax, pe adresele inspectoratelor, arată sursa.

Adrian Doxan a mai menţionat, că nu a văzut personal ordinul de revocare, în condiţiile în care a plecat de la sediul inspectoratului vineri, la ora 17:30, iar decizia încă nu venise până la acea oră. El a aflat despre ordinul de revocare ieri, prin telefon, de la adjunctul său din inspectorat. Adrian Doxan mai spune că în următoarele cinci zile va fi în concediu, iar decizia de revocare va intra în vigoare la dată de 4 septembrie.

Doxan consideră că este vorba despre o hotărâre abuzivă, în condiţiile în care, spune el, "până la dată de 31 august am termen să îmi trimit fişa de activitate şi raportul de evaluare, iar o cercetare disciplinară nu a avut loc. A fost un control în inspectorat la sfârşitul lunii mai, în urma căruia nu am primit niciun raport, nicio notificare. Legea prevede foarte clar că orice sancţiune se anunţă în urmă unei cercetări disciplinare", informează sursa.

El vorbeşte şi despre presiuni politice, în condiţiile în care nu este membru al niciunui partid: "Se fac presiuni politice. Este clar că cineva face presiune şi doreşte numirea unor anumite persoane în această funcţie. Faptul că nu fac parte dintr-un partid politic ar trebui să fie un atu. Dacă se doreşte o anumită coloratură politică, să îşi pună acea coloratură, dar să şi-o pună pe faţă."

Adrian Doxan a subliniat că a fost numit la conducerea ISJ Caraş-Severin prin concurs şi că are un contract de management pe care urmează să îl analizeze, împreună cu ordinul de revocare, iar apoi va decide ce va face mai departe: "În clipa în care am să văd hârtia şi am să văd motivele (revocării - n.red.), am să mă sfătuiesc cu o persoană competentă, cu un avocat. Îmi rezerv orice cale că să îmi câştig dreptatea, inclusiv să fac sesizare pentru abuz în serviciu (împotriva ministrului - n.r.)."

Potrivit sursei citate, el susţine că se simte "de-a dreptul hărţuit": "S-a urmărit o hărţuire a mea, să îmi dau demisia". Adrian Doxan spune că în luna ianuarie a avut loc o verficare a Corpului de control al ministerului la Inspectoratulu Caraş-Severin, în urmă căruia el s-a adresat instanţei pentru vicii de procedură: "În urma acelui control am primit o sancţiune pentru care mă judec cu ei în instanţa, este la Curtea de Apel Timişoara."

Un al doilea control la inspectorat, de 3 zile, a avut loc în luna mai, însă Adrian Doxan spune că nu a primit nici până acum vreo concluzie a acestuia.

"S-ar putea să existe scăpări (în activitatea sa de la inspectorat - n.r.), nimeni nu este pefect. Se pune problema dacă ministerul a intervenit pentru îndreptarea acelor greşeli. Ca minister nu trebuie doar să faci controale, ci şi să îndrumi", a încheiat Adrian Doxan.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Pe incompetentii din fruntea I.S.J. TELEORMAN de ce nu ii zboara????Rezultate nule la examene si concursuri scolare, directori analfabeti si corupti numiti politic, scoli fantoma, elevi inmatriculati din repetentii anilor trecuti, numai ca scoala sa mai existente!!!!!

    1. Intreaba-l pe Drag nea Liviu. 

      tocmai ca sa fure pe rupte, de ce mai intrebi? oare nu stim cu totii ca din costul standard per elev si alte finantari de la primarii sunt platite tocmai firmele lor de partid ? doar pt dat an de an cu acelasi var lavabil, pe miliarde de lei vechi ? da, cu muncitori calificati in schemele de personal, se platesc firmele agreate ale ... psd-ului pt aceleasi firme an de an . se ingroasa aceiasi pereti, ca si aceleasi strazi- ca doar nu vrei sa se construiasca altele noi????- ca alea tb. masurate - si cum vrei sa mai fure?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb