SONDAJ: Jumătate dintre români consideră că nu au un stil de viaţă sănătos

C.B.
Miscellanea / 21 ianuarie 2020

Jumătate dintre români consideră că nu au un stil de viaţă sănătos

Jumătate dintre români consideră că au un stil de viaţă sănătos, conform unui sondaj online la care au participat 3.075 de respondenţi, desfăşurat în cadrul primei etape a campaniei naţionale de informare "Totul despre asigurările de sănătate", se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, 41% dintre respondenţi au precizat că, în primul rând, ar dori să schimbe la stilul lor de viaţă dieta, în timp ce 32% au declarat că şi-ar dori mai mult timp pentru ei şi pentru relaxare, iar 19% şi-ar dori să facă mai mult sport.

De asemenea, doar 2% au declarat că nu şi-ar dori un stil de viaţă mai sănătos.

În cadrul aceluiaşi sondaj, doar 12% dintre respondenţi au declarat că includ zilnic în program activităţi sportive (mers la sală, jogging, ciclism, înot etc.), 10%, mai puţin de o dată pe săptămână, în timp ce 8% fac acest lucru de 1-2 ori pe săptămână. 61% dintre respondenţi au declarat că nu se implică deloc în astfel de activităţi.

Întrebaţi cât de des consumă alimente tip fast food sau semipreparate, 35% au răspuns că fac acest lucru foarte rar, de 1-3 ori pe an, în timp ce 32% consumă rar, aproape o dată în fiecare lună.

Totodadtă, 19% dintre participanţii la sondaj nu consumă deloc astfel de alimente. Conform sondajului, românii sunt dispuşi să plătească mai mult pentru un produs alimentar pe care îl consideră de o calitate mai bună, 2 din 3 români (59%) declarând că citesc etichetele alimentare ale produselor pe care le cumpără.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Romania, tara cu o saracie galopanta! O bucata de slanina costa mai ieftin decat sunca veritabila, veganii sunt putini, excursiile se fac in jurul casei sau pe strada principala, din cauza lipsei de bani, putini fac sport, spitalele sunt gri si lipsite de tehnica medicala adevarata, de viitor, care sa limiteze maladiile, unele aparent terminale, scolile sunt cu toalete in spatele curtii, o toaleta interioara costa mult, multe dintre ele daramate si ramase din vremuri imemoriale, de pe vremea lui Pazvante! De aici stilul de viata nesanatos!

    Vazuta de foarte departe, Romania seamana cu o provincie fanariota din secole indepartate sau cu o tara la sfarsitul secolului al XIX-lea!!! Autostrazi, retele feroviare high speed, avioane, venituri irelevante/lipsa! Vatafii existenti, cei mai multi, nu au cultura viitorului! Spaga predomina, de la obtinerea unui pat in spital la o bonificatie in plus la salariu!

    Cu sase benzi nu o sa existe niciodata in Romania!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb