SORIN GRINDEANU DESPRE OUG 13:  "Guvernul a acţionat legal, nu ne opreşte nimic să guvernăm în continuare"

Andreea Stoica
Politică / 20 februarie 2017

Sorin Grindeanu (Sursa foto: Facebook)

Sorin Grindeanu (Sursa foto: Facebook)

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, astăzi, că "Guvernul a acţionat legal" în cazul adoptării OUG 13, iar în ceea ce priveşte ancheta DNA în acest caz nu are teamă nici el nici colegii săi şi nici nu îi opreşte nimic să guverneze în continuare.

Grindeanu a adăugat, la Antena3: "Cred că lucrurile astea vor fi clarificate pe parcursul săptămânii viitoare. Ştiu că domnul Tăriceanu a sesizat CCR pe această speţă, amestecul puterilor în stat".

Primul ministru a mai afirmat: "Fondul problemei a rămas. Acele decizii ale CCR privind prevederi din Codul penal sunt obligatorii".

Grindeanu a mai precizat: "Trebuie să reluăm şi va merge în Parlament ca şi proiect de lege chestiunea legată de graţiere. Nu se referă la graţierea faptelor de corupţie, la violatori, aşa cum s-a spus".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. D-le Grindeanu "coloana vertebrala" ar trebui sa va opreasca: daca iti intra un hot in casa, reusesti sa-l dai afara, nu trebuie sa il pedepsesti. Maine va veni iar sa te fure sau va merge la altcineva. Asta e "opertunitatea" castigata prin vot de d-l Dragnea?

    Cu pozitia Romaniei in lumea in schimbare (noua presedentie a lui Donald Trump in SUA, Brexit-ul, situatia dificila din Grecia) cum ramane? Va intereseaza? 

    CCR a spus ca guvernul a actionat legal doar sub aspectul formei, adica ca era perfect legitim sa dea o ordonanta de urgenta, perfect legitim sa stabileasca oportunitatea si urgenta.

    Dar tot CCR a spus ca *nu a analizat fondul ordonantei*, fiindca fiind abrogata, nu mai avea rost. 

    Iar fondul, adica ce continea efectiv acea ordonanta, si anume dezincriminarea unor abuzuri, acest lucru este absolut anormal. CCR a solicitat o clarificare a termenului de abuz in coduri, nu dezincriminarea lui.

    A, si apropo, singurul lucru care v-ar fi putut opri sa guvernati in continuare ar fi fost intr-adevar doar bunul simt. Dar ati spus corect. Nu va poate de fapt opri nimic sa guvernati, fiindca bun simt nu aveti.

    Spun asta fiindca stie toata lumea, a spus-o inclusiv si domnul Ponta, ca acele ordonante nu au fost gandite de Iordache sau de Grindeanu, ci de altcineva, de o persoana care ar fi putut scapa de efectele legii penale, insa domnul Grindeanu pretinde si acum ca doar domnul Ioardache a fost de vina si ca drept urmare si-a dat demisia. De parca acest domn, la fel ca intregul guvern nu ar fi fost numiti pe post de marionete care sa execute ordinele primite. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb