Storia.ro: Preţurile pe metru pătrat au crescut cu 5% pentru apartamentele de vânzare

F.D.
Miscellanea / 2 august 2023

Storia.ro: Preţurile pe metru pătrat au crescut cu 5% pentru apartamentele de vânzare

În luna iulie preţul pe metru pătrat solicitat pentru vânzarea apartamentelor noi a crescut cu 4% faţă de aceeaşi lună a anului anterior, în timp ce preţul apartamentelor vechi a crescut cu 5%, în medie, arată cele mai recente date de pe Storia.ro, platforma de imobiliare lansată de OLX, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Conform sursei citate, în luna iulie, românii au vizualizat cu 5% mai multe pagini cu anunţuri imobiliare cu apartamente de vânzare decât în aceeaşi lună a anului anterior şi au realizat cu 3% mai multe contactări (contactările fiind interacţiunile dintre cei care caută şi cei care publică anunţuri pe platformă). De asemenea, faţă de luna iunie a.c., cei care sunt în căutarea unei locuinţe au realizat cu 9% mai multe contactări.

Analiza a luat în calcul cele mai mari oraşe de pe platformă.

Cum au evoluat preţurile apartamentelor de vânzare din Capitală

În Capitală, preţul solicitat pentru vânzarea unui apartament nou în luna iulie a fost de 1.522 de euro/metru pătrat, cu 2% mai ridicat faţă de luna anterioară. În acelaşi timp, preţul mediu de cerere pe metru pătrat pentru un apartament vechi a fost de 1.639 euro. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, preţul a crescut cu 3%, iar faţă de luna anterioară cu 2%.

Evoluţia preţurilor în cele mai mari oraşe din ţară

CLUJ-NAPOCA: În luna iulie a acestui an, preţul de cerere pentru un apartament nou a fost de 2.488 euro/metru pătrat, la acelaşi nivel cu cel din luna anterioară. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, preţul a crescut cu 5%. Totuşi, comparativ cu apartamentele noi, cele vechi au avut un preţ cu 4% mai mic. În cazul apartamentelor vechi, preţul de cerere a fost de 2.393 de euro/metru pătrat, cu 6% mai ridicat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

IAŞI: Preţul mediu de cerere al apartamentelor noi a fost de 1.415 euro/metru pătrat, în luna iulie, fiind la un nivel similar cu cel de luna trecută. Totuşi, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, preţul mediu pe metru pătrat a crescut cu 4%. În acelaşi timp, pentru apartamentele vechi preţul de cerere a ajuns la 1.423 euro/metru pătrat, cu 9% mai ridicat decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

TIMIŞOARA: Preţul de cerere pe metru pătrat pentru apartamentele noi de vânzare a fost, în iulie, de 1.497 euro, cu 2% mai ridicat faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Apartamentele vechi au avut un preţ mediu de cerere de 1.429 euro/metru pătrat, similar cu cel din iunie, dar cu 3% mai ridicat faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

BRAŞOV: Preţul mediu de cerere pentru apartamentele noi din Braşov a crescut cu 9% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, ajungând la 1.949 euro/metru pătrat. În luna iulie, apartamentele vechi au avut un preţ mediu de cerere de 1.576 euro/metru pătrat, cu 4% mai mare faţă de anul trecut.

SIBIU: În Sibiu, preţul mediu al apartamentelor noi a crescut cu 2% faţă de aceeaşi lună a anului trecut şi cu 3% faţă de luna anterioară, ajungând la 1.299 euro/metru pătrat. În acelaşi timp, apartamentele vechi din Sibiu au avut un preţ de cerere mai ridicat cu 4% faţă de iulie 2022 şi au fost listate pe platformă cu un preţ mediu de 1.464 de euro/metru pătrat.

CONSTANŢA: În luna iulie, apartamentele noi au avut un preţ de cerere de 1.726 euro/metru pătrat, similar cu cel de luna anterioară şi cu 7% mai mare decât în aceeaşi lună a anului trecut. În schimb, preţul mediu al apartamentelor vechi a fost de 1.561 euro/metru pătrat, cu 6% mai mare decât în iulie 2022.

ORADEA: Preţul mediu de cerere pe metru pătrat pentru apartamentele noi din Oradea, în iulie, a fost de 1.562 euro, în timp ce apartamentele vechi au avut un preţ mediu de cerere de 1.329 euro/metru pătrat, cu 7% mai ridicat decât în iulie 2022.

CRAIOVA: În iulie preţul mediu de cerere pentru apartamentele noi a fost de 1.489 euro/metru pătrat, în timp ce preţul de cerere pentru cele vechi a fost de 1.455 euro/metru pătrat, cu 5% mai ridicat decât în iulie 2022, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pot sa ceara proprietarii cat vor.

    Ceea ce nu spune storia e ca nu se mai vinde nimic. Mai ales in marile orase! Gheata la mal… 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb